merhaba, 2005 yılında çorum ilinde açılan kendi rızasıyla reşit olmayan bir kızı alıkoyma konulu davadan ilk defa 2007 yılında haberim oldu. iki kez talimatla ifadem alındı. bu ifadelerimin ilkinde çorum ilinde hiç bulunmadığımı, isim benzerliği olabileceğini ve mağdureyi kesinlikle tanımadığımı beyan ettim. iki yıl sonra yeniden talimatla ifadem talep edildi. bu sefer de daha önceki ifadelerimi aynen tekrar ettiğimi, ilgili tarihlerde devlet memuru olarak görev yaptığımı ve bulunduğum il olan trabzondan resmi olarak katıldığım kongreler dışında hiç ayrılmadığımı, istenirse bunu belgelerle ispatlayabileceğimi ilave ederek, ifade tutanağına bir adet vesikalık resmimi de koydum ve mağdureye gösterilsin, resim şahsıma ait dedim ve bu yolla mahkemeye yardımcı olmak istedim. 2010 yılında davanın sonuçlandığını ve karar metninde olaya karışmama rağmen ilgili tarihlerde mağdurenin yaşı 15 den büyük olduğu için beraat ettirildiğimi öğrendim. bunun üzerine ilgili mahkemeye dilekçeyle başvurarak hatanın düzeltilmesini isteyerek, davayı yürüten savcılıktan ve detaylı araştırma yapmadan ve ifadelerimi dikkate almadan karar verenlerden şikayetçi oldum. dilekçem adalet bakanlığına havale edilmiş, şahsıma ulaşan cevapta ilgili savcı ve hakimin görevlerini kötüye kullandığına ve kasıtlı olarak böyle bir karar verdiklerine yönelik delil sunmadığım için dilekçeme olumsuz cevap verildi. bunun üzerine bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında mahkemeden benim adımı nasıl bu davaya dahil ettiklerini ve ilgili dosyada adımın nerede ve nasıl geçtiğine dair bölümlerin kopyalarını talep ettim. aradan 3 ay geçmesine rağmen cevap verilmedi. adımı nasıl temizleyebilirim? ne yapmalıyım?