+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 16 ileti bulundu.

Konu: Kademe durdurma cezası iptal oldu mu?

Kademe durdurma cezası iptal oldu mu? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kademe durdurma cezası iptal oldu mu?

Memurum 10 ay kısa süreli durdurma cezası almıştım bir soruşturmadan dolayı ama İdare mahkemesine itiraz ettim ve İdare mahkemeside bu 10 ay kısa süreli durdurma cezasının hukuka uyarlılığı bulunmadığını tespit edip aldığım 10 ay kısa süreli durdurma cezasını iptal etti Dilekçeyle de idareye başvurarak tüm haklarımı ve mağduriyetimin giderilmesini istedim ama 15 gündür ses yok neyse şimdi;

1.SORUM: Derece kaybım oldu bu nedenle de maaşım 8/3 üne göre verildi ve eğer kademe durdurmam olmasaydı 7/1 inde olacaktım ve 45 TL kadar her ay maddi kaybım oldu ayrıca devletin verdiği %2,5 luk temmuz zammıda 8/3 üne göre verildi normalde ceza almasaydım 7/1 ine göre zam alacaktm ve her ay yine 7 TL civarında kaybım oldu bunları geri alabilirmiyim?

2.SORUM: Bu 10 ay kısa süreli durdurma cezası almam sebebiyle meslek içindeki kurslara katılamadım kendimi geliştiremedim iyi birimlerde çalışma hakkını kullanamadım çünkü cezası olanlar kurslara katılamıyor ve mesleğimden soğudum zor günler geçirdim bundan dolayı maddi manevi tazminat davası açarsam kazanma şansım var mı ne kadar miktarda tazminat istemeliyim kazanma durumum olursa

3. SORUM: Bu Cezadan dolayı açtığım maddi manevi tazminat davasını kazanırsam ve dosya temyize giderse ve 1 yıl sonra danıştay kararı temyiz etmezde idare mahkemesinin kararını bozarsa bu kazandığım tazminatı idare geri isteyip benden geri alırlar mı yoksa her hangi bir sıkıntı olmaz mı?

4. SORUM: Eğer mahkemenin kararına 30 gün içerisinde uymazsa ne yapmam gerekir C.Savcılığına suç duyurusunda bulunmam mı gerekir yoksa idare mahkemesine tekrar mı dava açmam gerekir.

5. SORUM: Şimdi sicilim de bir leke var ve bu soruşturma dosyasındaki tüm evraklar sicilime işlemiş sicil notum buna göre verilmiş Şimdi bu bütün dosyaları sicilimden komple evraklarıyla birlikte kaldırılmasını isteme hakkım var mı Çünkü tainimin çıktığı yerlere bakacak sicilimde bir leke var sorunlu memur olarak kalacağım ne kadarda sicilim temiz olsa da neyse;

Tüm bu mağduriyetlerimi nasıl giderebilirim önerilerinizi bilgilerinizi ve deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim...

Hukuki NET Güncel Haber

Kademe durdurma cezası iptal oldu mu? konulu yargıtay kararı ara
    Kademe durdurma cezası iptal oldu mu? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: İdare Mahkemesini Kazandım Kademe durdurma cezası iptal oldu?

1. İdare Mahkemesi idari işlemi iptal etmişse, hukuki durumunuz iptal edilen işlemin tesisinden önceki haline döner. Ancak eğer dava dilekçenizde parasal ve özlük hakkı kayıplarınızın tazminini talep etmişseniz, tüm parasal ve özlük hakkı kayıplarınız davalı idarece tazmin edilecektir. Eğer dilekçeniz de bunları talep etmemişseniz işiniz zor maalesef. Böyle bir durumda maddi ve manevi kayıplarınız için lehinize olan karar kesinleştikten sonra davalı idare aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açarak kayıplarınızın telafisini sağlayabilirsiniz.

2. Daha önce de bahsettiğim gibi mahkeme kararı kesinleştikten sonra davalı idareye karşı maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Kazanma şansınızın ne olduğu bilinemez.

3. Eğer Danıştay İdare Mahkemesinin lehinize olan kararını bozar ve İdare Mahkemesi de Danıştay kararı doğrultusunda karar alırsa, davalı idareden aldığınız tüm parasal ve özlük haklarınızı davalı idareye iade etmek zorunda kalırsınız maalesef. Bu nedenle lehinize olan karar kesinleştikten sonra maddi ve manevi tazminat davası açmanızı tavsiye ederim. Ancak eğer dava dilekçenizde hukuka aykırı işlem nedeniyle uğramış olduğunuz parasal ve özlük hakkı kayıplarınızı tale etmemişseniz, zamandan kazanmak için önce bu kayıplarınızı davalı idareden bir dilekçe ile talep edersiniz, dilekçenizi reddederlerse, bu işleme karşı kararın kesinleşmesini beklemeden bir tam yargı davası açarak, kayıplarınızın telafisine çalışabilirsiniz.

4. Yargı kararlarını uygulamamak önemli bir suçtur. Bu nedenle kararı uygulamayanlara karşı Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca davalı idare aleyhine İdare Mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açabilir ve davayı kazanırsanız, aldığınız maddi ve manevi tazminatın kararı uygulamayanlara rücu edilmesi için uğraşabilirsiniz.

5. İdari işlem iptal edildiğine göre davalı idarenin bu hukuka aykırı idari işleme dayalı olarak tesis ettiği tüm diğer idari işlemlerin de yok hükmünde sayılması gerekmektedir. Bu nedenle hukuka aykırı idari işlem nedeniyle oluşturulan tüm olumsuzlukların kaldırılmasını mahkeme kararını eklediğiniz bir dilekçe ile davalı idareden talep edebilirsiniz diye düşünüyorum.

İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Teşekkür ederim Sn.Çobanoğlu Ben İdareye Kaybımın Giderilmesi için maaşımdan oluşan kayıpları giderilmesini istedim sicilimden cezanın kaldırılmasını hakettiğim sicilin ve kadememin verilmesini istedim ve mahkeme dosya masraflarını idarenin ödemesi gerek demiş onuda istedim eğer ki idare bu isteklerimi karşılamazsa kararı uygulamayanlara mağduriyetimi gidermeyenler hakkında C.Savcılığına suç duyurusunda bulunabileceğim olarak anladım ve maddi manevi tazminat hakkımın doğacağı şeklinde anladım, diğer cezam sebebiyle kurslara katılamamam gibi nedenlerle maddi manevi tazminat talep ederde kazanırsam ve danıştay kararı bozup idare mahkemeside karara uyarsa ben zararlı çıkarım diye anladım.

Maddi Manevi Tazminat davaları için sulh hukuk asliye hukuk yani hukuk mahkemelerine mi açılıyor yoksa idare mahkemesine mi başvuracağız yine bu kararın uygulanmamasından doğan tazminat davaları hangi mahkeme tam olarak;

Peki bide 10 ay kısa süreli durdurma cezamdan dolayı almadığım kademe ilerlemesi ve maş faklarını tüm bu mağduriyetlerim giderilerek hepsini zamanında alırsam idareden
    danıştaydaki dava 1 yıl sonra bozuldu diyelim idare mahkemesidede bu karara uydu bu 10 ay kısa süreli durdurma cezasının bana idarenin verdiği tarihten geçerli olarak mı uygulanır, bu benim idare mahkemesi kararına istinaden almış olduğum tüm maaş farklarını idare geri isteyebilir mi yoksa danıştayın kararından ve idare mahkemesinin alehim de tekrar karar verdiği günden geçerli olarak idare mahkemesinin iptal ettiği ceza tekrar mı 10 ay kısa süreli durdurma cezası olarak sicilime işlenir yoksa idarenin bana cezayı tebliğ ettiği günden yani diyelim 2 yıl önceden başlayarak kazandığım haklarıda idare geri isteyebilirmi cümle biraz düşük oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
    Konu DragonLance tarafından (05-01-2011 Saat 13:02:37 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle siz dava dilekçenizde hukuka aykırı idari işlem nedeniyle maruz kaldığınız parasal ve özlük hakkı kayıplarınızın tazmini talebinde bulunmuşmuydunuz? Ve Mahkeme kararında parasal ve özlük hakkı kayıplarınızın davalı idarece tazmini yazıyor mu? Bunu bilmek lazım.

İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Kademe durdurma cezası iptal oldu mu?

Ceza iptal oldu sadece kararda idarece verilen 10 ay kısa süreli durdurma uyarlılık bulunmadığından cezanın İPTALİNE Mahkeme Masraflarının Fazla olan Posta Harcının Davalı istemesi halinde geri verilmesi yazılmış bu ceza iptal olmuş yani bu cezadan dolayı oluşan mağduriyetlerin giderilmesi demek değil midir? Dilekçeyle de istedim idareden haklarımı eğer bu cezayı almamış olsaydım bunlar bunlar olacaktı ve 7/1 derecesine düşmem gerekirdi işte tüm almam gerekipte ceza sebebiyle alamadığım haklarımı istedim.

İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Eğer Mahkemeden talep etmemişseniz ve Mahkeme kararında yazmıyorsa, cezanızın iptali maalesef bu cezadan dolayı oluşan mağduriyetlerinizin giderilmesi demek değildir. Kayıplarınızı zaten davalı idareden dilekçe ile talep etmişsiniz. Şimdi verilecek cevabı bekleyeceksiniz. Mağduriyetiniz giderilirse mesele yok. Ancak ret cevabı alırsanız veya 60 gün içinde dilekçenize cevap verilmezse, alacaklarınızı bir tam yargı davası açarak almaya çalışmaktan başka çareniz yok maalesef.

Diğer sorularınızla ilgili olarak,

"Ben İdareye Kaybımın Giderilmesi için maaşımdan oluşan kayıpları giderilmesini istedim sicilimden cezanın kaldırılmasını hakettiğim sicilin ve kadememin verilmesini istedim ve mahkeme dosya masraflarını idarenin ödemesi gerek demiş onuda istedim eğer ki idare bu isteklerimi karşılamazsa kararı uygulamayanlara mağduriyetimi gidermeyenler hakkında C.Savcılığına suç duyurusunda bulunabileceğim olarak anladım ve maddi manevi tazminat hakkımın doğacağı şeklinde anladım, diğer cezam sebebiyle kurslara katılamamam gibi nedenlerle maddi manevi tazminat talep ederde kazanırsam ve danıştay kararı bozup idare mahkemeside karara uyarsa ben zararlı çıkarım diye anladım."

Mahkeme kararını uygulamayanlarla ilgili olarak Savcılığa suç duyurusunda bulunmanız ve karar uygulanmadığı için davalı idareye karşı maddi ve manevi tazminat davası açmanızın asıl iptal davanızın Danıştay'da temyizi ile ilgisi yoktur. O dava başka, bu dava başkadır.

"Maddi Manevi Tazminat davaları için sulh hukuk asliye hukuk yani hukuk mahkemelerine mi açılıyor yoksa idare mahkemesine mi başvuracağız yine bu kararın uygulanmamasından doğan tazminat davaları hangi mahkeme tam olarak;"

Maddi ve manevi tazminat davanızı davalı idare aleyhine İdare Mahkemesinde açın derim.

"Peki bide 10 ay kısa süreli durdurma cezamdan dolayı almadığım kademe ilerlemesi ve maş faklarını tüm bu mağduriyetlerim giderilerek hepsini zamanında alırsam idareden
    danıştaydaki dava 1 yıl sonra bozuldu diyelim idare mahkemesidede bu karara uydu bu 10 ay kısa süreli durdurma cezasının bana idarenin verdiği tarihten geçerli olarak mı uygulanır, bu benim idare mahkemesi kararına istinaden almış olduğum tüm maaş farklarını idare geri isteyebilir mi yoksa danıştayın kararından ve idare mahkemesinin alehim de tekrar karar verdiği günden geçerli olarak idare mahkemesinin iptal ettiği ceza tekrar mı 10 ay kısa süreli durdurma cezası olarak sicilime işlenir yoksa idarenin bana cezayı tebliğ ettiği günden yani diyelim 2 yıl önceden başlayarak kazandığım haklarıda idare geri isteyebilirmi cümle biraz düşük oldu ama umarım anlatabilmişimdir."

Danıştay İdare Mahkemesi kararını temyizen bozarsa ve İdare Mahkemesi de aynı yönde karar verirse, daha önce kazandığınız tüm özlük haklarınızı ve aldığınız tüm maaş farklarını faiziyle beraber davalı idareye iade etmek zorunda kalırsınız maalesef. Umarım öyle olmaz.

İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Eğer Mahkemeden talep etmemişseniz ve Mahkeme kararında yazmıyorsa, cezanızın iptali maalesef bu cezadan dolayı oluşan mağduriyetlerinizin giderilmesi demek değildir. Kayıplarınızı zaten davalı idareden dilekçe ile talep etmişsiniz. Şimdi verilecek cevabı bekleyeceksiniz. Mağduriyetiniz giderilirse mesele yok. Ancak ret cevabı alırsanız veya 60 gün içinde dilekçenize cevap verilmezse, alacaklarınızı bir tam yargı davası açarak almaya çalışmaktan başka çareniz yok maalesef.

Diğer sorularınızla ilgili olarak,

"Ben İdareye Kaybımın Giderilmesi için maaşımdan oluşan kayıpları giderilmesini istedim sicilimden cezanın kaldırılmasını hakettiğim sicilin ve kadememin verilmesini istedim ve mahkeme dosya masraflarını idarenin ödemesi gerek demiş onuda istedim eğer ki idare bu isteklerimi karşılamazsa kararı uygulamayanlara mağduriyetimi gidermeyenler hakkında C.Savcılığına suç duyurusunda bulunabileceğim olarak anladım ve maddi manevi tazminat hakkımın doğacağı şeklinde anladım, diğer cezam sebebiyle kurslara katılamamam gibi nedenlerle maddi manevi tazminat talep ederde kazanırsam ve danıştay kararı bozup idare mahkemeside karara uyarsa ben zararlı çıkarım diye anladım."

Mahkeme kararını uygulamayanlarla ilgili olarak Savcılığa suç duyurusunda bulunmanız ve karar uygulanmadığı için davalı idareye karşı maddi ve manevi tazminat davası açmanızın asıl iptal davanızın Danıştay'da temyizi ile ilgisi yoktur. O dava başka, bu dava başkadır.

"Maddi Manevi Tazminat davaları için sulh hukuk asliye hukuk yani hukuk mahkemelerine mi açılıyor yoksa idare mahkemesine mi başvuracağız yine bu kararın uygulanmamasından doğan tazminat davaları hangi mahkeme tam olarak;"

Maddi ve manevi tazminat davanızı davalı idare aleyhine İdare Mahkemesinde açın derim.

"Peki bide 10 ay kısa süreli durdurma cezamdan dolayı almadığım kademe ilerlemesi ve maş faklarını tüm bu mağduriyetlerim giderilerek hepsini zamanında alırsam idareden
    danıştaydaki dava 1 yıl sonra bozuldu diyelim idare mahkemesidede bu karara uydu bu 10 ay kısa süreli durdurma cezasının bana idarenin verdiği tarihten geçerli olarak mı uygulanır, bu benim idare mahkemesi kararına istinaden almış olduğum tüm maaş farklarını idare geri isteyebilir mi yoksa danıştayın kararından ve idare mahkemesinin alehim de tekrar karar verdiği günden geçerli olarak idare mahkemesinin iptal ettiği ceza tekrar mı 10 ay kısa süreli durdurma cezası olarak sicilime işlenir yoksa idarenin bana cezayı tebliğ ettiği günden yani diyelim 2 yıl önceden başlayarak kazandığım haklarıda idare geri isteyebilirmi cümle biraz düşük oldu ama umarım anlatabilmişimdir."

Danıştay İdare Mahkemesi kararını temyizen bozarsa ve İdare Mahkemesi de aynı yönde karar verirse, daha önce kazandığınız tüm özlük haklarınızı ve aldığınız tüm maaş farklarını faiziyle beraber davalı idareye iade etmek zorunda kalırsınız maalesef. Umarım öyle olmaz.

İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Teşekkür ederim Sn.Çobanoğlu
    Anladım kararın kesinleşmesini beklemekten başka yapabileceğim bir şey kalmamış gibi görünüyor.
    Ne kadar idare mahkemesi İPTAL kararı vermişte olsa haklarımı almamın şuan itibariyle ilerde bana zarar olarak dönebilme ihtimali bulunmaktadır.
    Ama bu haklarımı şuan almazsam bir Danıştay'daki temyiz davası 2 veya 3 yıl sürüyor diyorlar bunu mu bekleyeceğiz o zaman İdare Mahkemesinin verdiği kararlara Kesinleşene kadar güvenmemek lazım ve sonuçta zararlı çıkmak gibi bir seçenek var.
    Eğer Danıştay temyiz ettiği ve idare mahkemesinin bu bozma kararına uymasıyla 3 yıl 4 yıl önceye dönülüp bana verilen cezanın o günden itibaren uygulanması benim kademelerim sebebiyle aldığım maaş farkımın 3-4 yıllık külfeti hayli çok olur buda beni hak arken çıkmaza sokar böyle adalet olmaz olsun demekten başkada bir çaremiz kalmaz AİHM den başka ama Temyi ve bozma kararından sonra idare mahkemesinin bu karara uymasıyla bu cezai işlem o bozma kararı olduğu günden itibaren uygulanması gerekirdi o zaman benim burada 3 4 yıl temyiz olursa eğer karar kesinleşmesini beklemek olacak

İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Aldığınız ceza İdare Mahkemesi kararıyla şimdilik iptal edilmiş ve siz talepte bulunmasanız bile davalı idare bu mahkeme kararını uygulamak zorunda. Yani disiplin cezanız iptal edilecek ve hukuki durumunuz disiplin cezası almadan önceki haline dönecek ve intibakınız sağlanarak alammdığınız kademeyi alacaksınız ve bundan sonraki maaş ve özlük haklarınız yeni derece ve kademeye göre olacaktır. İdare Mahkemesi kararı kesinleşince de iptal kararına kadar olan parasal ve özlük hakkı kayıplarınızı maddi ve/veya manevi tazminat davası ile almaya çalışacaksınız. Ayrıca Danıştay'da temyiz ve karar düzeltme aşamalarının en çok 1,5-2 yıl kadar süreceği kanısındayım.

İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn.Çobanoğlu İlginize Çok Teşekkür ederim Çok yardımcı oldunuz.
    Sizin sayenizde ve Forumda bazı yargı kararlarına uyma zorunluluğu ile ilgili yazıları da okuyarak bu konuyla ilgili aklımdaki tüm sorulara cevap buldum ve hakkımı nasıl alacağım konusunda ki sorunlarımı da çözdüm... Sağulun

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kademe ilerleme durdurma sozlesme feshi

kademe ilerleme durdurulmasini mshkeme iptal karari

kademe ilerlemesi cezasinin telafisi

kademe cezasi nasil iptal olur

10 ay kademe ilerlemesi durdurma

kademe ilerleme cezasi idare mahkemesi ornek karar

Forum