Merhabalar ;

Benim 2007 ve 2008 yillarindan devletime vergi borcum bulunmaktadır.Karşılıksız çeklerden ve alacaklarımdan dolayı şahıs firmamı kapatmak durumunda kaldım.Halen alacaklarımı tahsil edememiş durumdayım.

Yaşadığım zor günlerin ardından bana çok güvenen bir arkadaşım benimle ortak ltd. şirketi kurmak ve benim yönetmemi istiyor.Ticari alanda yaptığımız Tarımsal çalışmalardan dolayı bana büyük güveni bulunmaktadır.

Konuya gelince %99 arkadaşım ve %1 benim hisse olmak üzere 23.000 tl sermayeli şirket kurduğumuzda maliye icra bölümü bana ne gibi yaptırımlar uygulayabilir.

Ben durumum düzeldiğinde borcumu kesinlikle ödeyeceğim onu başta söylemek istiyorum. %1 hissem olacak bu yüzden , kurduğumuz şirketin üzerine kayıtlı olacak otomobillere bağlama ve şirket hesaplarına bloke koyarlarmı ? Bunu yapmaya yetkileri olurmu , Şuan benim borcum için hiç bir yaptırım başlamadı..

Ayrıca ben açıköğretim fakültesinde öğrenci olduğum için sigorta yapmak zorundamıyım çünkü yararlandığım babam var..

%1 hissemin değeri 230 tl olacak bu yüzden amme alacağına göre maliye şirket iflasını isteyebilirmi ? araçlarımızı ve şirketin banka hesaplarını bağlarmı..?

Lütfen hayata tutunmaya namuslu yaşamaya çalışıyorum aydınlatırsanız çok memnun olurum , istediğiniz bilgi olur ise vermeye hazırım

saygılarımla...