+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 19 ileti bulundu.

Konu: Boşanma Davası ( Kayıp Eş )

Boşanma Davası ( Kayıp Eş ) Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Edremit
    İletiler
    39
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question Boşanma Davası ( Kayıp Eş )

Boşanma Davası ( Kayıp Eş )

Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için emeği geçen tüm kişilere teşekkür ederim.

Konuyu en kısa şekilde anlatıp, sorularımı soracağım. Yaklaşık 9 ay önce nişanlanıp 4 ay önce evlendiğim eşimden boşanma kararı aldım. Maddi imkansızlıklardan dolayı ve barodan avukat talebim çalıştığım için olumsuz sonuçlanacağı için kendi boşanma dilekçem yazdım ve 09.12.2010 tarihinde Aile Mahkemesine verdim. uyap sitesi vatandaş portalından dava tarihimi öğrendim. Boşanma sebebim davalı ile geçinememek ve son yaşadıklarımın bu kararı almamda sebep olması. Davalıya 4 aylık evliliğimizde istekmelirimi zor kabul ettirdim. Facebook adlı sitedeki profilini kapatması gerektiğini fotoğraflarını koymaması gerektiğini internetin güvensiz bir yer olduğunu aksi takdirde ileride başımıza sorunlar açabileceğini söyledim. Davalıda bu söylediklerimi kısa süre sonra uyguladı ve facebook adlı sitedeki profilini kullanmamak üzere kapattı. Geçmişimden gelen güven sorunu ve şüpheci tavrımdan dolayı bilgisayara program kurdum ve davalının tam 15 gün önce yeni bir facebook adlı sitede kullanıcı hesabı açtığını kendi isminde başka bir soyisimde bir profil kurduğunu 25 e yakın erkek şahısı arkadaş olarak eklediğini bir çoğu ile mesajlaştığını chat yaptığını okey oynadığını gördüm. Kendimin dahi ilk defa gördüğüm web kamerası ile çekilmiş bana göre uygunsuz gelen resimlerini gördüm. Resimlerin altında Beğenenlerin isimlerini yazılan yorumları ve yorumlara verilen cevapları gördüm. Mesajlardan birindede eskiden kalma bir erkek arkadaşı ile enteresan bir mesajlaşma kaydınıda gördüm. Telefon numarasını aflan vermiş erkek şahıs davalıma. Oda memnuniyetle karşılar bir cevap verip yeni hat aldığında onunla telefon numarasını paylaşacağını bildirmiş. Gerçekten çok ağır bir durum. Bunları görmek ve 3 gün boyunca hiç bir şey olmamış gibi davalıya koca gibi davranma gayreti çok zor geldi şahsıma. Allah kimsenin başına vermesin. Davalı bu 15 günlük süre içinde bu durumu gizli ve şüphe uyandırır bir biçimde yapmış benim ona karşı soğuk davranışlarım davalıyı şüphelendirmiş ve azda olsa kendini facebook'dan uzaklaştırmıştır. Davalıyı kurban bayramında akrabalarının olduğu memlekete göndermeden bir gün önce gece yarısı bu konuyu açtım ve bütün sinirimi sözlü bir şekilde kendisine bildirdim ve boşalttım. Davalı eskisi gibi bağırarak cevap vermek ve kendini yine eskiden olduğu gibi haklı çıkarmak yerine sadece sustu ve dinledi. Yüzü kızardı tamamen çaresiz kaldığı her halinden belliydi. Kurban bayramının 1. günü akrabalarının yanına bayramlaşmaya gönderdim ve ayrıca boşanacağımı ve aile büyüklerinden kime gerekiyorsa bu konuyu açmasını söyledim. Kendisi boşanma işini aklımdan çıkarmam gerektiğini söylesede kararım kesindi. Çünkü aldatılmış kandırılmış yalan söylenmiş ve güveni çok hasas biri olarak artık bu evlilikten ileriye yönelik hiç bir umut kalmamıştı. Davalı bayramın 4. günü eve ne zaman geri döneceğini sorduğunda bende dönmeyeceğini artık boşanma kararını bildirmesi gerektiğini söyledim. Bu bilgi paylaşımı kısa mesaj sms ile oluyordu. Telefon konuşmalarımızda çok pişman olduğunu hatalı olduğunu asla bir daha yapmayacağını son bir şans istediğini söyledi. Tabi ben kabul etmedim. Ciddiyetimi anlayınca babası ile görüşeceğini söyleyerek konuşmayı bitirdi. Ortak karar aldık kendisi ile. Babasına yaptığı bu büyük hatayı söyleyemeyeceğini ve babasının duyması durumunda kendisine kötü şeyler yapabileceğini ve korktuğunu söyledi. Babasınada boşanacağımı telefon ile bildirmiş boşanma sebebi olarakda bütün suçu şahsım ve ailem üzerine atmış. Babası ile telefonda görüştüğümde bende bunları onayladım. Şahsıma bu kadar sadakatsiz yalancı ve haysiyetsizce davranan biri için hala onu koruma çabasında olma sebebimi anlamış değilim. Babası böyle sebeplerden boşanılmasının mantıksız olduğunu kendisinin herşeyi halledeceğini sabretmemiz gerektiğini söyledi. Babası davalı ve bana davalının evine geri dönmesi konusunda bilgi verdi. Davalı ertesi gün eve geri dönmesi gerekirken otobüslerin dolu olması sebebi ile geri dönemedi. Son yapılan telefon görüşmesinde ailemin davalının yaptığı hataları artık öğrendiğini söyledim. Davalıda bu durumda onların yüzüne bakamayacağını ve eve nasıl geri döneceğini sordu. Bende 15 gün boyunca bizden habersiz bu hataları yaparken utanmayan bir insanın bu durumdanda utanmaması gerektiğini belirttim. Davalı şahsım ailemi bu konuda yalan beyanda bulunup ikna etmemi ve kendisinin eve geri döndüğünde yüzlerine bakabilmesi için yardımcı olmamı istedi. Ama ben yapamayacağımı aileme yalan beyanda bulunamayacağımı bulunsamda inanmayacaklarını söyledim. Davalı bayramın 4. gününden sonra 5. günü bir daha haber alınmaksızın ortadan kayboldu 21.11.2010 tarihinden itibaren halen kendisinden haber alınamadı. Ailesi ablası ve babası ile yapılan tüm görüşmelerde kimsenin haberi olmadığını ve sözde şüphelendiklerini söylediler. En son babası ile görüştüm asıl boşanma sebebimi babasına bildirdim. İçimden ne kayıp ilanı vermek geldi bugüne kadar nede kendim aramak. Hala merak ediyorum bir şey oldumu diye ama sadece o kadar fazlası değil yaptıklarını düşününce fazla bile düşündüğümü düşünüyorum. Görüşmeye gittiğim avukat 2.500.- TL para istedi. Maddi açıdan imkansız olduğu için kendi kendime uğraşıyorum.

09.12.2010 tarihinde dosyam hazırlandı. Uyap sitesinden dava tarihimi öğrendim 02.02.2010. Bugün yani 16.12.2010 eve polis kağıt yollamış davalıya ve bana ayrı ayrı 2 adet karakola çağırıyorlar. Konu olarak ekonomik " Ekonomik Tahkikat " yazıyor. Dava dilekçemde davalının nerede olduğunu bilemediğim ve kayıp olduğu için davalı adresinide son yaşadığı yani birlikte yaşadığımız yer olarak şahsi adresimi yazdım. Elimde delil olarak tarih ve saatleride kayıtlı cep telefonu mesajları, facebook mesaj resim arkadaş listesi v.b kayıtları, facebook ve msn ID aldığı ve kullanmaya başladığı tarihler, bayramın 1. günü akrabalarının bulunduğu memlekete gönderdiğim yolcu bileti var.

Sorularım

1. Davalının kayıp olması davanın seyrini nasıl değiştirir?
    2. Davalı kayıp olması durumunda mahkemede ilanen tebligat istemek nasıl olur?
    3. Davalıdan hiç bir tazminat talebinde bulunmadım ve kendilerininde bulunacağı nafaka tazminat v.b taleplerin reddedilmesini istedim. Madur durumda olan şahsım olduğu düşüncesinde olduğum için bu durumun onaylanma olasılığı nedir?
    4. Davalının kızlık soyadı dava dosyamın açıklandığı uyap sitesinde kızlık soyadı ile kayıtlı polisten gelen karakola davet kağıdındada kızlık soyadı yazılı bu sorun teşkil edermi?
    5. İlanen tebligat nereye yapılıyor ne kadar süre beklenmesi gerekiyor?
    6. Dava delillerimi ilk mahkemede götüreceğim facebook kayıtlarını internetten indirdiğim "screen recorder" (ekran kayıt programı ile) facebook hesabına girererek herşeyi kayıt ettim video şeklinde hazırladım CD ye çeksem delil olarak incelemek üzere alırlarmı? Yada kullanıcı adı ve şifresini vermem gerekirmi?
    7. 1 seneden az süre süren bir evlilik olduğu için çekişmeli boşanma diye geçecek sanırım. Bu durumda delillerimle ve anlatıp yazdığım dilekçe ile dava hemen yada kısa sürede biter mi?
    8. Davalı ailesi yada yakın çevresi tarafından saklanıyorsa saklayan kişiler hakkında şikayette bulunabilirmiyim bulunsam kanuni cezası nedir?
    9. Cumartesi günü 2 gün sorna karakola gittiğimde davalı olmayacak orada sorduklarında kayıp olduğunu söylemek sorun çıkarırmı?

Şimdilik aklıma gelen sorular bu kadar. Artık tamamen çökmüi durumdayım. Bir yanda yaşadıklarım bir yanda şahsıma ve ailem karşı davalının yaptığı bu hatalar. Bir yandan davalının kayıplara karışması ve ailesi ile iletişim kurmaya çekinmem ailesinin umursamaz tavırlar sergilemesi. Aklıma başka merak ettiğim soru gelirse yazacağım. Umarım açıklayıcı yazabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder çalışma hayatınızda başarılar dilerim.

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma Davası ( Kayıp Eş ) konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma Davası ( Kayıp Eş ) konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Edremit
    İletiler
    39
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanma Davası ( Kayıp Eş )

Sorularıma cevap verebilecek yardımda bulunabilecek bana yol gösterecek birisi varmı?

Nerede
    Edremit
    İletiler
    39
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Dün öğle saatlerinde bir telefon geldi. Avukatlık bürosundan aradığını söyleyen birisi eşimin boşanma davası başvurusunda bulunduğunu ve tc kimlik numaram gibi bir takım bilgilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Kendisine boşanma davası açtığımı veremeyeceğimi söyledim. Eşimin kayıp olduğunu ailesinin perişan olduğunu söyledim. Kendisine ulşamamız gerektiğini söyledim. Fakat kendilerinin bilgi vermelerinini yasak olduğunu söyledi. Böyle telefon ile tc kimlik numarası istemesi falan doğrumudur? İşletildiğimi düşündüm araştırdım gerçekten bir avukatlık bürosuna bağlı. Babasına haber verdim uzaktan takibe geçmiş fakat eşim avukatlık bürosuna öğleden sonra yine geleceğim deyip gelmemiş. Avukatlık bürosu sanırım eşime bilgi verdi ve oda yine kayıplara karıştı. Polise'de başvurmuyorlar neden böyle yaptıkları konusunda bir bilgimde yok. 1 ayı geçen bir sürede haber alınamayan bir kişiden bu kadar kolay elden kaçırmak ve yaşadıklarından şüphe duymak artık iyice bunlattı beni. Avukatlık bürosundaki elemanında telefonda TC kimlik nosu falan istemesi sacma geldi. Doğrumudur böyle bir şey yapması?

Nerede
    Düzce
    İletiler
    30
    Dilekçeler Sözleşmeler
    2
    Dosya Yükleme
    0

kardesim aynı durumlar bendede var uyap adlı sitede kızlık soyadı yazıyor.Ben avukattan şöyle bir bilgi aldım kendısı mahkeme açarsa anlasmalı kabul et yoksa şu şekilde bir yol kullan dedi.

1)Eve dön çagrısı yap(herşeyi anlat)

2)Kendi evin ve onun evi arasındaki yol parasını otobüs firmalarına onaylat ve ptt ye onun adına yol parası yatır dekontunu ve firmadan aldıgın belgelerı dilekçeye ekle mahkemeye sun.

Sana 60 güne kadar haber gelecek mutlaka aksi halde direk mahkee bosanma davasını kabul edıp ilk celsede boşarmış.Ama bunları eksiksiz yap.Şayet dönerse gerisi sana kalmış ama dönmez sanırım..Sanada banada geçmiş olsun.Benim masrafımda cok herseyı aldı gıttı ve ailesi görüştürmüyor.11.02.2011 de benım bosanma tarihim.Sen yinede bir avukata danış ben bana söyleneni sana söyledim..

Nerede
    Edremit
    İletiler
    39
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question Cevap: Boşanma Davası ( Kayıp Eş )

İlk mahkeme çok kısa sürede bitti. Hakim ilanen tebligat yapmam gerekitiğini söyledi. Şimdi ben nerede oldugunu bilmediğim birine nasıl ilanen tbligat yapacağım? Öğreniyorum yerini bu sefer iki gün sonra başka bir yere kaçıyor. Bu durum iyice sıkmaya başladı. Ben nereye tebligat yapmalıyım ki geçerli olsun? Ayrıca davalı açık bir dille internet üzerinden davaya gelmeyeceğini uğraş dur bana ne diyerek belirtti. Ne olur yardımcı olun ilanen tebligat için ne yapmam gerek ?

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Eşinize dava dilekçesini tebliğ edemediniz mi?

Nerede
    Edremit
    İletiler
    39
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question Cevap: Boşanma Davası ( Kayıp Eş )

Mahkeme dilekçemi yazdığımda adresi oturduğumuz adres olarak yazdım. Kendisi kayıptı ve nerede oldugunu aileside dahil bilmiyordu. Mahkemenin ilk duruşmasında hakim ilanen tebligat yapmam gerektiğini söyledi. Sürekli yer değiştiriyor ve adres verilmiyor. Şu anda nerede oldugu şehir olarak belli fakat ne babası nede bir başkası bulmak için pek bi çaba harcamıyor. Telefon numarasına ulaştım aramıyorum. Arasam telefonu kapatacak hepten kaybolacak. Bugün babası ile görüştüm 1 sene bulunmasa bile mahkeme biter boşanırsınız diye hukuk burosü gibi cevaplar veriyor. Tamamen çöktüm artık imkanım yok maddi manevi tazminat talebinde bulunacağım. Resmen boşanmak isteyen fakat boşanıp dul kalmayı gururuna yediremeyen ve bu sebepten işi zora sokamk için elinden geleni yapan bir davalım var. Avukat tutacak imkanımda yok Baro avukatıda verilmiyor. Asgari ücretle çalışıyorum. Anlamadım ben ne yapacağım ne edeceğim düşünmekten kafam allak bullak oldu. Tebligat yapacağım bir adres bulup ama o adreste çıkmayacak ondan sonra devreye ne girecek ne olacak ne bitecek hiç bir fikrim yok.

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın üye, internette ufak bir araştırma yaptım bu konuda. Benim de şahsi bir bilgim yoktu açıkçası. Avukat değilim ancak yeni soruları okudukça bende merakla araştırıyorum. Bu konuda bir cevaba da ulaştım sanırım.

Eşinizin belli bir adresi olmaması ve ona ulaşılamaması sebebi ile hakim dava dilekçesini ilanen tebligat etmelisin demiş anladığım kadarı ile. İsterseniz bunu hakime de sorabilirsiniz. Hakimin odasına gidip kendisine de bunu sorabilirsiniz. Gerekli cevabı verecektir.

Madde 46 - Adresi meçhul olanlara tebligat ilanen yapılır.

Bu Tüzük hükümlerine göre tebligat yapılamıyan ve 13 üncü Madde mucibince yapılan soruşturmaya rağmen ikametgahı, meskeni veya iş yeri de bulunamıyan kimsenin adresi meçhul sayılır.

Aynı soruyu daha önce sormuş bir mağdur'a avukatın verdiği cevabı aynen alıntı ile aktarıyorum.

"Mahkeme eşinize dava dilekçesini tebliğ edemediği için dava dilekçesi gazetede ilan edilecek. Biz buna ilanen tebligat diyoruz. İlanen tebligattan sonra mahkeme tanıklarınızı dinlemeye geçecektir. Bütün delilleri toplayıp tanıkları dinledikten sonra ise karar verecektir."

Nerede
    Edremit
    İletiler
    39
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Angry Cevap: Boşanma Davası ( Kayıp Eş )

Duruşma Tutanağı

...
    .......
    ...............
    Davacıdan soruldu. Dava dilekçemi tekrar ederim. davalının şu anda .....'de oldugunu avukat aracılıgı ile bana dava açacağını öğrendim. adresini öğrenip bildireceğim dedi. Beyanı okudu imzası alındı.

G.D.
    1- Davacı tarafından davalının adresi mahkememize bildirildiğinde ve masrafı karşılandığında dava dilekçesi ve duruşma gününün tebliğine,
    2-Bu nedenle duruşma 15/04/2011 günü saat --:-- bırakılmasına karar verildi ... **/--/--

Bir adres bulacağım ve o adresi götüreceğim mahkemeye. Fakat oradan çoktan ayrılmış olacak durmuyor sabit bir yerde. Ayrıca mahkemeye sadece adres alıp gitmem yeterlimi. Oradamı dolduracağım evrakları ? Adresten sonuç çıkmazsa ilanen tebligat yolunamı başvuracak hakim yoksa benmi talep etmem gerk ilanen tebligat yapalım diye. Gururu incildi istenmeyen kişi oldu gücüne gitti. İşi inada bindirdi gelmeyeceğim asla dedi. 18 yaşımı geçtim reşitim dedi polise haber ver hiç bir ... olmaz dedi. Kanundan önce ben kanun olacağım zor sabrediyorum. Sütten çıkmış akkaşık gibi birde hesap soruyor argo konuşuyor tahrik ediyor. Hergün sabah kalkıp aynı sorular kafamın içinde bıkkınlık geldi :S İyiki böyle bir yardım forumu var. Hepinize yardımlarınızdan doalyı şimdiden teşekkür ederim...

Nerede
    Edremit
    İletiler
    39
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Unhappy Cevap: Boşanma Davası ( Kayıp Eş )

Bugün Mahkeme'ye gittim. Sanırım Mübaşirdi. Daha öncede gördüğüm bir çalışana durmumu anlattım. Davalı kayıp internet aracılığı ile görüşmemizde Davalra mahkemeye gelmeyeceğini ve ugras dur bana ne dediğini bu sebele adres bile vermediğini söyledim. Ne yapmam gerektiği konusunda yardım istedim. Çünkü mahkeme benden şu anki bulundugu şehirde adres belirtmemi istemişti. Kendisi Aile Mahkemesine Dilekçe yazmamı önerdi. ... AİLE MAHKEMESİNE yaz dedi sol üst köşeye dava dosya esas numaraını yaz durumu anlat dedi. Mahkemeniz nezaretinde adres araştırması yapılmasını talep ederim diye yazarsın dedi. Ne kadar doğru olur emin olamadım. Birde tam olarak sonuç bölümüne ne yazmam gerek şayet doğru olursa? Mahkemeniz nezaretinde Polis aracılığı ile adres tesbiti yapılmasını diye falanmı yazmam gerek ? Savcılık devreye girer falan dedi. Telefon numarası tesbit ettim. Aramıyorum çünkü telefonu falan kapatabilir. Telefon ile yer tesbiti yapılırmı dedim. Sanmıyorum ama telefon hattı kendi üzerineyse adres araştırılır dedi. Artık iyice bunaldım. Adres sürekli değişiyor. Sabit durmuyor. Nasıl bir insandır ki. Hatalı oldugu halde hata bendeymiş gibi ugrastıracak maddi manevi beni zarara ugratmak için çabalıyor. Ne olur bir yol gösterin yardımcı olun ne yapayım? Polise'mi haber vereyim. Hakkında suç duyrusundamı bulunayım yakalattırayım. Boşanmak istiyor ama gelmiyor adres vermiyor.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

eşim kayıp boşanmak istiyorum

kayip kocaya bosanma davasi

bosanma davasi ilanlari

kayıp eşten boşanma

kayip koca bosanma davasi

eslerden biri kayıpsa bosanma davası nasıl acılır

bosanma karari kayip

kacak kisiden bosanma

kayip ilani vererek bosanma

bosanma davasi kayip

kayıp eşe boşanma davası

kayip es nasil bosanir

bosanmak istiyorum ama eşim kayıp

bosanmak istiyorum kocam kayip

eslerden biri uzun sure kayip ise

bosanma davasinda kacak olmabosanmak icin karakola bilgi verilmesibosanmak istedigim kisinin kayitli adresi yoksa kayip sahislara tebligatkayip olan es icin acilan bosanma davasibosanmada davaya gelen koca nasil davranirgazete ilani ile bosanmabosanma surecinde eslerden biri kayip iseesim kayip bosanmak istiyorum ne yapmam lazimbosanma davasi acacam esim kayip ne yapmam lazim
Forum