Öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.SSK lı çalıştığım Şirket kredi kartına kefil gösterilerek eski çalıştığım şirketin batması sonucu banka tarafıma icra yoluyla ödeme talimatı çıkartmıştır ve buna nazaran ben de borca itiraz edip sorumlu olmadığımı beyan ettim. Asliye Ticaret mahkemesinde tarafıma dava açılmış ve avukatım aracılığı ile de davaya girip kabul etmediğimi elimde ilgili kredi kartı harcamalarının faturaları olduğunu ve bütün faturaların da ilgili şirkete kesildiğini söyledim. nitekim 20 gün kesin süre verildi , akabinde de bilirkişi istendi.
20 gün süreiçinde de avukatım sağolsun idda ettiğim delilleri dosyaya sunmamış unutmuş ve bundan haberim yok tabiki. bu durumda sonuç ne olacaktır ? elimde her defasında delillerle gitmeme rağmen hakimin kabul etmemesi bunu verdiğim sürede dosyaya sunacaksınız demesi ve bide o süreyi avukatımın unutması!! bu durumda ne yapmam gerekiyor? neticede benim borcum olmayan birşeyi neden ben ödüyorum ? bu aksilikler yüzünden dava kapatılıp bu borcu bana ödetirler mi ? kefillik içinde imzaladığım herhangi bir evrak topluluğu bulunmamaktadır. sadece postacı kartı verirken ben imzaladım ve imzaladığım şey kutucuklar içinde adımı yazması ve yanına da imzamı almaları oldu. ne bankanın antetli bir kağıdıydı nede tarafıma bir kopyası verildi. sadece en üste küçük puntolarla borca kefil olduğum ibaresi de yazıyormuş dava dosyasında görmek nasip oldu..kart ayrıca ilgili şirket adına çıkarılmış bir karttı ve sürekli muhasebe departmanında duruyordu. kullanılması gerektiğinde muhasebe kartı kullanacak kişiye veriyordu ve kullanılıyordu. değerli zamanınızı çaldığım için özür dilerim saygılarımla.
Sunmak istediğiniz belgeleri davaya ilişkin beyanlarınızın ekinde yine de sunmalı ve bunu dosya bilirkişi incelemesine gitmeden önce yapmalısınız. Şirket kredi kartlarına kart hamillerinin kefilmiş gibi gösterilmesi çoğu yönden tartışmaya açık bir konu. Avukatınızın yakın ilgisi ve takibini sağlayarak devam etmenizi öneririm.
Saygılarımla,
Teşekkür ederim.. delillerim zaten harcaması yapılan faturalar ve hepside ilgili şirketin adına. bütün sözleşmeler de şirket sahibi tarafından imzalanmış fakat neticede banka yakaladığını bırakmadığı için böyle birşey geldi başıma.. delilleri dosyaya eklettim her nekadar 20 gün gecikmişte olsak... bilirkişiye de ayrıca ismini öğrenip bulup iletmem gerekiyor mu ? bakalım sonuç ne olacak umarım benden almazlar bu parayı.. çünkü bir şahsın bir şirkete kefil olması çok saçma geliyor bana..
Bundan yaklaşık 1 yıl önce garanti bankası telefon şubesi aracıllığıyla 2 adet kredi kartı aldım...işlerimin kötü gitmesinden dolayı kartlarıma olan...
Yazan: dere Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku