Merhaba,
mahkeme 4+4 olarak işe iademe karar verdi, yasal süre içinde noter kanalıyla işe alınmam için ihbarname gönderdim, ve işverenden bugün işe iademin kabulüne ilişkin tebliğ aldım. Tebligatta, tebliği takiben ilk iş gününde işe başlamam yazıyor ,ancak ben farklı şehirde olduğum için 4 iş günü yasal hakkım var diye biliyorum doğru mudur?
işveren, tüm ticari ofisleri farklı bir adrese taşıdı ; ben dış ticaret departmanında çalışıyordum ancak benim işe başlayacağım yer olarak sevkiyat ve deponun olduğu adres gösteriliyor, bu farklı bir pozisyonda daha önceki işimden alt bir kademede çalıştırılacağım anlamına mı geliyor?
alacağım olan 4 maaşı,eğer işe başlamaz isem alamıyor muyum? başladığım takdirde bu paranın yasal olarak ne zaman yatırılması gerekiyor?
işe başlarsam,ve alt kademede olduğunu görürsem,ne zaman istifa hakkım doğar?
ilginiz için teşekkür ederim,
saygılarımla.