Öncelikle herkese merhabalar. Herkese hoşbulduk diyorum , bugün kayıt olmam nedeniyle.Merak ettiğim konu askerlik tecili mi nasıl uzatabileceğimle ilgili.

İlkin şu an ki durumumu özetlemek istiyorum ;

2008 yılında lisans eğitimi mi tamamladım. 2 yıllık tecil hakkımı kullandığım süre içerisinde 2009 yılı sonunda yüksek lisans eğitimime başladım. Elimde ki ASAL Daire Başkanlığından gönderilen Sevk Tehiri yazısına göre;

"...kimliği yazılı yükümlünün sevki 24 Temmuz 2012 tarihine kadar tehir edilmiştir. Sevk tehiri bitim tarihine göre yükümlü Aralık 2012' de sevke tabi olacaktır."

Merak ettiklerim ise şunlar :

1-) Tezli Yüksek lisans eğitimime 09-2009 tarihinde başladım. Yönetmelik gereği eğitimimi en fazla 6 dönem yani 3 yıl içerisinde tamamlamam gerekmekte. Yani 2012 yılı Ağustos ayına kadar zamanım mevcut.

Yüksek lisans eğitiminden sonra hak kazandığım 1 yıllık tecil hakkımı 24 Temmuz 2012 tarihinden önce kullanabiliyorum değil mi ? Yani 2013 yılı sonuna dek tecilli sayılabiliyorum ?

2-) 24 Temmuz 2012 Tarihinden önce , kayıtlı bulunduğum okuldan kaydımı sildirip, başka bir tezli yüksek lisans programına kayıt yaptırdığım takdirde durum ne olur? Yani 2012 yılı başında bir yüksek lisans programına başladığım takdirde, yeniden 3 yıl tecil hakkım oluşur mu?

Özetle yüksek lisans eğitimini tamamlamadan , yarıda bırakıp, kaydımı sildirip başka bir yüksek lisans programına kayıt olursam , 3 + 1 ( 3 yıl eğitim süresi ve 1 yılda eğitim sonrası tecil hakkı ) tecil hakkımı yeniden kazanır mıyım ?