Emniyet Müdürlüğüne vermiş olduğum dilekçenin küfür eşliğinde yırtıldığını ve işleme konulmadığını Cumhuriyet savcılığına vermiş olduğum dilekçe de belirttim. Emniyet Müdürlüğünden gelen bir telefonla müdürlüğe çağrıldığımı, dilekçe yırtılması hakkında bilgime başvurmak istediklerini söylediler. Konunun savcılığa tarafımca intikal ettirildiğini, öğretmen oluşum dolayısıyla resmi bir yazı olmadan görevi bırakıp gelemeyeceğimi söyledim.
Resmi yazı geldi, gittim. Bana olayı görüp görmediğimi söylediler. Bende olayın bir duyum olduğunu, bir polis memuru arkadaş tarafından bana söylendiğini söyledim.
Valilik Makamından son aşamada gelen bir yazı ile nereden icat ettiler bilmiyorum ama evrak arşivde bir polis memurunun adı ile birlikte soruşturmaya izin verilmediğine dair bir yazı geldi. "Oysa ben dilekçeyi bir bayan polis memuruna vermiştim ve trafik sevkli diye ibareli teslim belgeside almıştım."
Söz konusu şikayete bu şekilde cevap verilmesi beni daha da kuşkulandırdı. yapılması gereken dilekçenin bir fotokopisi çekilir ve tarafıma sunulurdu. Ve olay kapanır ikna olurdum. Ama bu yöntem beni daha da kuşkulandırırdı. ilgili yazıda şikayet dilekçeme cevap yazıldığı ile ilgili resmi yazım ve tarihlerde belirtilmiş. Ama belirtilen şeyler aynı şikayet dilekçesi ile birlikte sunduğum bilgi edinme kapsamındaki sorulara verilen cevapların yer aldığı bir yazı idi. Yani şikayet konusu dilekçe ve akıbeti ile ilgili hiç bir bilgide içerisinde mevcut değil.
Bilginize ve görüşünüze başvurmak istediği bir kaç sorum olacak!
1- Öncelikle bu tür bir suç işlenmiş ise yani dilekçem Emniyet müdürlüğünde mevcut değil ise ne olur?
2-Dilekçemin bir fotokopisini emniyet müdürlüğünden bu kuşkularımı belirtip isteyebilir miyim, olumlu bir yanıt alırmıyım.
3-Soruşturma izninin verilmemesine karşı itirazımı nereye yapmalıyım.
4-İletişim adresi olarak okulu vermeme rağmen, merkez karakoldan çağrılıp bodrum katta , nezarethanenin yanında ki evrak odasında tarafıma mühürsüz, açılmasının engellenmesine yönelik hiç bir önlem alınmadan, bir polisten şikayetçi olmuşsunuz sanırım. söylemleri altında tarafıma tebliğ edilmesini nasıl yorumlarsınız.
Sanırım daha önce forumunuza yazdığım konu ile ilgili dosyayı şikayet dilekçesi ekinde İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı ve Mecli İnsan Hakları Komisyonuna göndereceğim. Sonuçları ile ilgili görüşleriniz için peşinen teşekkür ediyorum.