Öncelikle merhabalar. Sitenize yeni üye oldum. Sitede bulunan değerli avukat ve arkadaşlarıma verecekleri cevaplardan ötürü öncelikle çok teşekkür ederim.
Ben 26 yaşında 3 yıl evvel askere gitmeden önce mahkeme kararıyla eski eşimden boşandım. Evliliğimiz 3 ay sürdü ve hiç çocuğumuz olmadı. Mahkeme boşanmamıza ve boşanma davasını açan eski eşime 100 tl tedbir nafası ödememe hükmetti. Boşandıktan sonra bu nafaka yoksulluk nafakasına çevirildi. boşanma kararından sonra temyiz ettim kabul edilmedi. askerlik hizmetimi yapıp geldim. Aradan 1 yıl geçti. toplam 3 yıl oldu boşanalı. Eski eşim 1100 civarında(1 yıldan fazla) ben ise 780 civarında(1 yıldır) net maaşla halen çalışıyoruz. SSK kayıtlarımız mevcut. Askerden izne geldiğimde icraya verildiğimi görüp 1200 tl civarında topla nafaka ödedim. 2 yıldır hiç para ödemedim. 10 ay önce yoksulluk nafakasının kaldırılması için dava açmıştım. Mahkeme eski eşimin o zamanlar düzenli çalışmadığını gerekçe ederek. Davayı reddetti. Bende avukatıma temyiz etmek istediğimi söyledim. 2 ay önceavukatım eski eşimin şuan düzenli çalıştığını, aldığı maaşı v.s. belirtelek davayı temyiz etti. Eski eşimde bende kendi ailelerimizle birlikte yaşıyoruz. Dosya şu an yargıtayda. internetten sorgulayabiliyorum.
Avukat arkadaşlarımıza sormak istediğim şuan 2 yıldır ödemediğim nafakanın kaldırılması için yaptığım temyiz kabul edilebilir mi ? 2 yıldır ödenmeyen nafakayı karşı tarafta hiç sorgulamıyor bile. Hem 15 ay askerlik yaptım bu süre için nafaka ödemek zorundamıyım. Bu temyiz reddedilirse neden reddebilebilir ve ne yapmam gerekir? Verebileceğiniz cevaplar için şimdiden hepinize çok çok teşekkür ederim. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun. Artık bu işten kurulmak istiyorum.
Not: Dosya şu an Yargıtay 3.Hukuk dairesinde ve henüz sonuçlanmadı...
anlaşmalı boşanmada devama ilişkin bir hiküm varsa sözleşme geçerli oldugundan buna uyulur yok hüküm yoksa hükümden sonra yoksulluk nafakası alacaklısının düzenli gelir getiren bir işi varsa,şans ve talih oyunları sonucu elde ettigi gelirle,veya miras yoluyla
anne veya babasının emekli maaşını alma ile..(1) yoksulluk nafakası kalkar
(1)Özügür A.İ yoksulluk nafakası(Aile hukuku özel sayısı İstanbul barosu dergisi 2007 sh76,77,78)
Öncelikle kolay gelsin kusura bakmayın Ben istanbul dan Arda. benim çok kısa bir sorum olacak. 4 yıl evvel 3 ay evli kaldığım evliliğimi bitirdim. Evliliğimden hiç çocuğum olmadı. Eşim tazminat ve nafaka istedi. Mahkeme en son 100 tl olarak verdiği tedbir nafakasını yoksulluk nafakasına çevirdi. tazminat taleplerini reddetti ve boşanmamıza karar verdi. Ben 1 yıl ödedim 3 yıl nafaka ödemedim. askere gidip geldim. Sonra iş bulamadım. Yeni girdim işe 5 ay oldu. Eski eşim beni icraya vermiş ve hakkımda nafaka yükümlülüklerine uymamaktan icra ceza mahkemesinden dava açılmış. Bütün bunları 4 yıl önce vekalet verdiği avukat vasıtasıyla yaptı. ve ben İstanbul 4.icra mahkmesine gidip durumu sordum. Avukatın telefon numarasını buldum aradım konuştum. bana 6 bin lira ver bizde davadan vazgeçelim nafakada bitsin dedi. Bundan sonra nafaka istemeyeceklerini söyledi. Hatta yanımda aradı 6000 tl ye anlaşıyoruz dedi. Eski eşimde tamam dedi. ve ben borş harç 6000 tl yi verdim avukata. Avukatı bana sadece bi dilekçe verdi. Dilekçede bundan böyle 2006/.... sayılı boşanma davası ve 2011/.... sayılı icra davasında ödemesi gereken toplamı 6000 tl olan nafakaları(dava ve avukatlık masrafları içinde) ödemiştir. Taraflar aralarında anlaşmış olup bundan böyle Arda ....., Ayla ....... e nafaka ödemeyecektir. yazılı imzalı kaşeli bir yazı ve aldığı noterden aldığı vekaletnamenin kopyasını verdi. Bundan sonrada benden nafaka istemeyeceklerini söyledi.
Benim sorum şu avukat bana verdiği o dilekçeyle beni bu yükümlülükten kurtarmış oldumu. Yani bundan sonra bi işlem yapmam gerekiyor mu. açılan icra ceza davası içinde biz gitmeyiz kapanır gider dedi. bundan sonrada kimse senden nafaka alamaz dedi. Bu iş bitti dedi. Şimdi bundan sonra bu iş gerçekten bitmişmidir ve benim herhangi bi işlem yapmam gerekiyor mu. Sorum bu kadar. Cevabınıza çok ihtiyacım var. Bana lütfen yardımcı olun. Cevabınıza gerçekten çok ama çok ihtiyacım var. Size Görevinizde başarılar diliyorum
Dilekçede bundan böyle 2006/.... sayılı boşanma davası ve 2011/.... sayılı icra davasında ödemesi gereken toplamı 6000 tl olan nafakaları(dava ve avukatlık masrafları içinde) ödemiştir. Taraflar aralarında anlaşmış olup bundan böyle Arda ....., Ayla ....... e nafaka ödemeyecektir. yazılı imzalı kaşeli bir yazı ve aldığı noterden aldığı vekaletnamenin kopyasını verdi. Bundan sonrada benden nafaka istemeyeceklerini söyledi.
Bu ibare yazıldıktan sonra sizden nafaka istemeyeceklerini bu haktan vazgeçtiklerini taahhüt emiş oldular.
Yeni bir başlık açmadan şu sorunun cevabını rica etsem:
2000 yılında anlaşmalı boşanmış bir çift, 50 TL gibi bir rakam bağlanmış yoksulluk nfksı olarak, boşanılan günde kadın çalışmıyor geliri yok, 1 yıl sonra emekli oluyor emekli maaşa kavuşuyor, kirada oturmuyor, zaman zaman işe girip çıkıyor fakat yoksulluk söz konusu değil, zaten 10 yıl boyunca 50 TL nin arttırımı davası açmamasıda bu yüzden.
Bu durumda yapılacak en doğru şey hangisidir?
1 ) Anlaşma yolu ile yukarıdaki gibi bir yazılı imzalı ibare alarak bir para teklif edip bu 50 TL saçma sapan paradan kurtulmak mıdır?
2 ) Anlaşmaya gitmeden yukarıdaki bilgiler dahilinde dava açıp bu nfknın iptaline mi çalışılmalıdır?
3 ) Birde 'anlaşmalı boşanmada devama ilişkin bir hiküm varsa sözleşme geçerli oldugundan buna uyulur' bu hüküm, yukarıdaki 2 olasılığıda yokeder mi?
Engin bey değerli zamanınızı ayırıp mesleki bilginizle bir cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, dikkat ediyorum da, forumda insanlar bazen bizler gibi avukat veya hakim olmayan insanların düşünce ve yorumlarını alıyorlar, bazende sizler gibi konunun uzmanı ve bu konulardan ekmek yiyen insanların (avukatlarımız, hakimlerimiz) gerçekten değerli görüşlerini alıyorlar (hemde bedavadan) ve bir teşekkür mesajı yazmıyorlar bile..
Kusura bakmayın ben uzun zamandır internete giremiyordum. Engin bey size çok ama çok teşekkür ederim. Gecikmiş bi mesaj ama lütfen kusuruma bakmayın. Bunu öğrenmem çok iyi oldu. Bende mahkeme açmayı düşünüyordum. elimdeki bu evrakla şimdi gerek kalmadı. Allah razı olsun Engin bey. Size meslek hayatınızda başarılar, aile hayatınızda sonsuz mutluluklar diliyorum...
tedbir nafakasını kazanan eş boşanma davası bitiminde hakim tarafından otomatik yoksulluk nafakasınamı çevriliyor. Eşim şimdi tedbir nafakasını kazandı yoksulluk nafakasınıdamı hak etmiş oluyor şimdi. Yoksulluk nafakası neye göre belirleniyor acaba iki tarafta kusurluysa durum ne olur yada kadın kusurluysa yoksulluk nafakası hükmedilirmi?. (Tedbir nafakasını kazandı)
Otomatik değil dava sonunda haklı görülürse tedbir nafakası olarak davanın başlarında karar verilen nafakanın adı değişiyor sadece yoksulluk nafakası olarak devam ediyor.
lehine yoksulluk nafakası hükmedilen kişi herhangi bir geliri olmadığı için kendisine nafaka bağlanmış oluyor ve ne zaman ki bu yoksulluk durumundan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku