Türkiyede kurulu olan ltd şirketimiz 2 ortaktan olusuyor ve sermaye sıkıntısı çektiğimizden ingiliz vatandaşı olan birine firmanın % 15 ini toplam 25.000 dolar a sattık ve bu parayı ingiliz geri isteyebilirmi
bu halde 2 ihtimal bulunmakta.ing. vatandaşı olan kimseyi ortak olarak ticaret siciline kaydettirdinizmi?
evetse:bu ark.da ortak olduğu pay oranında sorumlu olup sizden para falan isteyemez.tasfiye sonucu para kalırsa (pek mümkün görnmüyor) payı oranında alır.
hayırsa:bu halde 2 ortak bütün paylarınız oranında sorumlu olursunuz.aranızda yaptığıınz sizöleşme gereği ing. vatandaşına dava açarak payı oranında rücu edebilirsiniz.
heralde bütün sorularınızı karşıladı.bunlar tavsiye niteliğinde olup bir an önce bir avukata başvurmalısınız.
çok sık söylüyoruz ama yine söyleyeceğiz sorularınız sormadan önce araştırma yapınız diye mesela aşağıdaki linkte tam olarak sizin sorduğunuz sorunun hemen hemen aynı sorulmuş, sizde ingiliz orda alman. Sorular o kadar birbirine benziyor ki o forumda kurallar aykırı davrandığı için üyeliği askıya alınan SYMRANO ile aynı kişi bile olabileceğinizi düşündüm.
sayın ariakas ve tayfun bey ilginize tesekkur ederim bu arada smyrna ile ilgili bir kişi degilim bizim gibi dısa acılmak isteyen dıs ticareti fazla bilmeyen sermayesi az olan idealist kişiler den biride sanırım o bahsettiginiz kişi tayfun bey sizin söylediginiz linke tıkladım fakat konu acıldı fakat cevaplar acılmadı okuyamadım bu arada bilgilenemedim de.
sayın Tayfun bey ilginize teşekkür ederim fakat SMYRNA dosyasını açıyorum fakat açılıyor fakat sizlerin verdiği cevaplar sadece mavi renkli açık dosya simgesi olarak görünüyor simgenin veya başka yerlerin ustune tıklıyorum cevaplar açılmıyor bu arada hala sorularıma yanıt bulamadım şimdiden tesekkurler size basarılar.
Sayın Tedbirsiz, ortada gerçekleşmeyen bir sözleşme var. Bu nedenle herkes verdiklerini geri alır. Siz yabancı ortağınızı şirket borçlarından sorumlu tutamazasınız.
Ancak, yaptığınız sözleşme ile, yabancı ortağınız 25.000 dolar ödemeyi taahhüt etmiş anladığım kadarıyla. Bu nedenle tazminat talep edebilirsiniz
o zaman ben ortak olayım dedi ve üçümüz aramızda yapmış olduğumuz bir sözleşme ile şirketi o kağıt üzerinde % 15 almana 18.750 euro karşılığında sattık
MADDE 520 - Bir payın devri, şirket hakkında ancak şirkete bildirilmek ve pay defterine kaydedilmek şartiyle hüküm ifade eder.
Devir hususunun pay defterine kaydedilebilmesi için, ortaklardan en az dörte üçünün devre muvafakat etmesi ve bunların esas sermayesinin en az dörtte üçüne sahip olması şarttır.
Ortağın koymayı taahhüt ettiği sermaye ayın ise, payını şirketin kuruluşunu takip eden üç yıl içinde başkasına devredemez.
Şirket mukavelesi payların devrini yasak edebileceği gibi yukarıki fıkralarda derpiş edilenlerden daha ağır şartlara da bağlı tutabilir.
Payın devri veya devir vadi hakkındaki mukavele yazılı şekilde yapılmış ve imzası noterce tasdik ettirilmiş olmadıkça ilgililer arasında dahi, hüküm ifade etmez.
Limited şirketlerde pay devrine ilişkin ticaret yasasının hükümlerine göre Devir işleminde diğer ortakların muvafakatinin olması gerekir ki zaten iki ortaklı bir limited şirkette diger ortak ile sözleşme yapmışsınız bu hususu gerçekleşmiş. pay devrinin yazılı yapılması ve noterce onaylanması gerekir. Sizin olayınızda sözleşmeniz noterden onaylanmamış.Buna göre sözleşmenin tarafları hakkında dahi hüküm ifade etmeyecektir. Ayrıca devir hususunun pay defterine işlenmesi gerekir ki bu hususta sizin olayınızda gerçekleşmemiş gözüküyor.
Buna göre sizin alman vatandaşı olan kişi ile yaptığınız sözleşme geçersiz. Geçersiz sözleşmelerde taraflar aldıklarını diğer tarafa iade etmek zorundadırlar.
18.500 euro nun geri ödenmesi için izmirde bana dava açtı .dava devam ediyor.
Söz konusu dava da bu mahiyette olması icap eder ancak 18.750 almışsınız ama 18.500 için dava açmış 250 için bir talebi yok gözüküyor. Sanırım diğer ortak ile ilgili bir husus olsa gerek
1*bu ilk ortaklık bedeli 18.500 euro limited sirketin bilançosunda emanet para olarak görünüyor fakat şirket zarar ettiğinden para harcanmış durumda bu parayı bizden alabilirmi ?
Emanet para olarak gözükmesi geri verilmesi gereken bir para olarak bir borç olarak görmek gerek davanın limited şirkete değil ortaklara acılmış olması icap eder. Bu para şirket kayıtlarına sizin koyduğunuz verdiğiniz bir para olarak gözüküyordur. Davacının muhatabı parayı verdiği ortaklar olup limited şirket olmaması gerekir
Yukarıda da dedigim gibi geçersiz bir sözleşme nedeni ile aldıklarınızı iade etmeniz gerekiyor. Şirketin zarar etmiş olmasının konu ile ilgisi bulunmamaktadır. Kaldıki bir an için borçlu olanın şirket olduğunu kabul etsek bile şirketin zararda olması borçlarını ödeme yükümlülüğünden kurtarmaz. Aktifleri pasiflerini karşılamıyorsa zaten bundan sonraki prosedur iflas olmalıdır. Ancak dediğim gibi borçlu olan geçersiz sözleşmenin taraflarıdır.
2*ikinci kısım ortaklık bedeli 22.000 euro para için İzmir de bu bedeli dava açsak alabilirmiyim.
Bu sorununuzun cevabını yukarıda geçersiz sözleşmeler ile ilgili olarak düşünebilirsiniz. Yani şirketin paylarının devri usulune uygun olarak yapılmadığı bu nedenle geçersiz olduğu için sözleşmedeki edimini yerine getirmesini isteyemezsiniz ancak vermiş olduğunuz hisseleri geri alabilirsiniz ki gerçekte bir hisse devri de yoktur
3*şirketi kapatmak için ssk. Ve vergi dairesine yaklaşık 20.000 YTL borcumuz var fakat ortağım bunu ödemek istemiyor benim üzerime atıyor ne yapabilirim.ben kendi borcumu ödemek istiyorum .fakat mütesessil kefil olduğumdan kurtulamıyorum.
LİMİTED ŞİRKETLERİN AMME BORÇLARI
MADDE 35 - (Değişik: 4369 - 22.7.1998) Limited şirket ortakları, şirketten tahsil imkanı bulunmayan amme alacağından sermaye hisseleri oranında doğrudan doğruya sorumlu olurlar ve bu Kanun hükümleri gereğince takibe tabi tutulurlar.
KANUNİ TEMSİLCİLERİN SORUMLULUĞU
MÜKERRER MADDE 35 - (Ek: 4108 - 25.5.1995) Tüzel kişilerle küçüklerin ve kısıtlıların, vakıflar ve cemaatler gibi tüzel kişiliği olmayan teşekküllerin mal varlığından tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan amme alacakları, kanunî temsilcilerin ve tüzel kişiliği olmayan teşekkülü idare edenlerin şâhsi mal varlıklarından bu Kanun hükümlerine göre tahsil edilir.
Bu Madde hükmü, yabancı şahıs veya kurumların Türkiye'deki mümessilleri hakkında da uygulanır.
Tüzel kişilerin tasfiye haline girmiş veya tasfiye edilmiş olmaları, kanunî temsilcilerin tasfiyeye giriş tarihinden önceki zamanlara ait sorumluluklarını kaldırmaz.
Temsilciler, teşekkülü idare edenler veya mümessiller, bu Madde gereğince ödedikleri tutarlar için asıl amme borçlusuna rücu edebilirler.
Ceza hukukuyla mı ilgili onu da bilmiyorum kusura bakmayın ama bundan 2 3 ay önce abim için sabah çok erken saatlerde polis geldi aldılar bir kaç gün...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku