Biz müdahelenin menni davası açmıştık. Keşifte kalktı. Lakin hakim bize müdahele eden parselin sahibi B.D olduğunu ama bizim M.Ç ye açtığımızı söyledi. Önümüzdeki cuma günü karar verecek. Bilirkişi ve fen memurları görevini yaptı keşif yapıldı ve gittiler.
Şimdi biz bizimle tartışan kanalisazyon borusunu bizim bahçeden duvarı yıakrak izinsiz geçrien kişi M.Ç ye dava açtık.
Lakin bu parsel sahibi babası B.D.
Büyük ihitmalle hakim davanın reddine diyecek. Ama şu kesin hakimle de yolda görüştüğüm kadarı ile davayı biz kazanacağız ama yanlış kişiye açtınız diye kaybedeceğiz.
Müdahalenin menni davasında yerin sahibi mi yoksa bizimle tartışan mı önemli?
Hakim B.D nin ne zaman köye geleceğini söyledi yolda. Ben de bayramdan önce gelecek dedim. Çünkü kenidis Almanya da.
Hakim de hah işte geldiğinde hemen dava aç biz de tebligatı gönderelim hemen ondan sonra B.D nereye giderse gitsin dedi.
Ama biz tekrar vereceğimiz keşih parasın 450 tl den rahatsız çünkü. Anneannem tek başına yaşıyor. Yeşilkartlı ve geliri yok. 85 yaşında. Bu davanın gideride bize kalacak.
Davayı kazanacağımız kesin. Ecrimsil talep edip aylığı 50 tl den 10 aylık 500 tl de isteyeceğiz. Yani ecrimsil ile ilk davanın giderini almak istiyoruz.
Davayı tekrar açarsak keşife gitmeden tekrar bu ilk davanın keşfini dosyaya koyulabilir mi?
Davayı biz açsak B.D de almanyadan gelmese nasıl oalcak. Mahkeme adresini almanya dan tespit edebilir mi? Bu çok mu zaman alır.
Bu konuda ne yapmamızı tavsiye edersiniz.?
Bir başka konuda bizim parsel ile bu bize müdahale eden parsel arasında ölçümler sırasında köy boşluğu çıktı. Zamanında yapılan kadastro ile bizim odunluğa odun yükleme için boşluk bırakılmış. Ama bu üst parsel bizim duvarımıza kadar sıfır çekmiş sınırı. Yani burayı işgal etmiş. Benim araştırmalarıma göre 3091 sayılı kanun ile kaymakamlığa dilekçe vererek burayı açtırabilirim. Kamu malı olduğu içinde 60 gün zaman süresi de yok. Bunu böyle yapsam olur mu?
Bu arada ben adalet önlisans son sınıf öğrencisiyim. Açıköğretim fakültesi
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler kolay gelsin.
Anlattığınızdan anladığım kadarıyla müdahale komşu parsele tecavüz olduğundan, parselin sahibi davalı sıfatında olması gerekir. Keşfi daha sonraki davanızda delil olarak kullanabilirsiniz. Ancak hakim gerek görürse tekrar keşfe çıkabilir. Çoğu durumda tespit işlemini çabuklaştırmak ve mevcut durumu derhal tespit için dava açmadan önce dahi mahkemeden keşif talebi mümkünken, bir başka dava sırasında yapılan ve konuyla tamamen ilgili bir keşfin de daha sonraki bir davada delil olarak kullanılabileceği muhakkaktır.
Öncelikle kaymakamlığa müdahalenin önlenmesine yönelik bir başvuruda bulunabilirdiniz, ancak sanırım ecri misil talebinde bulunmak için dava açma yoluna gittiniz. Şimdi tekrar kaymakamlığa başvurursanız, sizden herhangi bir masraf olmayacaktır ancak ecri misil talebiniz için yeniden bir dava açmanız gerekmektedir Bu konuda seçim size ait.
Tabi bir avukatla davanızı takip etmediğinizden bunun size ekstra maliyetlere yol açması her zaman mümkün olacaktır, ki öyle olmuş.
Konu Av.Abdullah Murat Koruk tarafından (03-11-2010 Saat 12:34:01 ) de değiştirilmiştir.
Öncelikle cavabınız için çok teşekkür ederim.
Kaymakamlığı 60 gün içinde başvurma kuralı var sanırım. Bu yüzden başvuramıyorum.
Dava açarak bu müdahalenin kalkmasını ve ecerimsil talep edebilirim. 60 gün olayı olmasa ecrimsil istemden kaymakamlığıa başvurarak bu müdahalenin kalkmasını talep ederdim.
2. Konu olan kamu malı gözüken bu boşluğun kalkması için de süre zarfı yok. Yani başvurabilirim sanırım.
Şimdi bu parsel sahibi Almanya da ikamet ediyor. Ona dava açsak çok uzun sürecek tebligat için. Buraya da ne zaman gelir belli değil.Davayı kazanmamamız için bir neden yok
İzin alınmadan duvar yıkılarak arazimize girilmiş. Asmaya, oluğa zarar verilmiş. Kanalisazyon borusu geçirilmiş. Komşuluk hukukundan dolayı katlanma zorunluluğum yok çünkü evimin diğer tarafından hazine olan yerden geçirebilir fazla bir maliyet gerektirmiyor ve eğim mevcut.
Almanya'dan dönmesi muhtemel olan bu kişi geldiğinde dava açsak, ilk duruşmada da daha önceki keşfin delil olarak gösterilerek davanın sonuçlanmasını istesek ne olur acaba?
Ya da ne yapmamızı önerirsiniz? Teşekkürler saygılar...
Avukat konusunda burası Ankara'nın Güdül ilçesi. Merkeze 100 km uzaklıkta bir yer. Burada 1 avukat var onun da işi başından aşkın. En yakın Sincan civarından görüştüğüm avukatlar ise çok uçuk rakamlar talep ediyor.Anneannem tek başına yaşıyor ve geliri yok. 5 çocuğu var damadı olan babam ilgileniyor.Bizimde gelirimiz bize yetiyor.Merkezden her defasında bu dava için köye gidiyoruz.
Yetkililerin tecavüz veya müdahalenin yapıldığını öğrendikleri tarihten itibaren 60 gün içinde idari makama başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ancak tecavüz veya müdahalenin oluşundan itibaren bir yıl geçtikten sonra bu makamlara başvuruda bulunamaz.Posta ile yapılan başvurular, başvuru için Kanunun öngördüğü süreleri durdurmaz.Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerle menfaati umuma ait olan taşınmaz mallara bu Kanunun yürürlüğe girdiği 15/12/1984 tarihinden sonra yapılan tecavüz veya müdahalelerde başvuru için süre aranmaz.
Evde siz yokken yapıldıysa 60 günlük süre siz olayı öğrendiğiniz tarihten itibaren başlar ve Ocak 2011 i geçirirseniz tamamen kaymakamlığa başvurma hakkınızı kaybedersiniz. Mühim olan olayı ne zaman öğrendiğiniz. Her ihtimale karşı başvurun derim ben. Herhangi bir masrafı olmayan bir durum olduğu için bir kaybınız olmaz.
Olayı Nisan başları gibi öğrendik. Biz şimdi dilekçe vererek olayı öğrendiğimiz tarihi 25 Eylül yazarsak işleme alırlarsa ve bu konuda şahit filan dinleniyor mu? Ortaya çıkarsa Nisan ayında öğrendiğimiz?
Dava açtığınızı belirtin ve davanın zamanaşımını durdurduğunu öne sürün. Dava açtığınız tarihte 60 günlük süre dolmamışsa, hem doğruyu söylemiş olursunuz hem de işiniz görülür.
Abdullah Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben kaymakamlığa yazacağım dilekçeyi google da araştırmaya başladım.
Dilekçede sanırım ne zaman öğrenildiğine dair bölüm olacak. Oraya Mayıs-Haziran ayından bi gün yazıp. Dileçke açıklamsında dava açıtğımızı bu yüzden kanunda belirtilen 60 gün süresinin zamanaşımını durdurduğunu mu belirteyim. Ayrıca 2. bir dilekçe kalmadan bu sorunlu parsel ile aramızda çıkan boşluğu açtırabilirmiyim?
yapılan duruşmada bilirkişi raporu gelmediği için ertelendi.
Köyde asıl parsel sahibi geldi bu hafta içi burada olacağını öğrendim. Hemen tebligat göndertmek istiyorum davayı ona açacağım. Ama gitme ihtimali var. Aynı gün rica filan etsem acaba kalem yardımcı olur mu? Hemen gitmesi lazım. İlçe merkezi ile köy arası 10 km bişi.
Bir de ben kalemden dava dosyasından dava dilekçemi isteyip fotokopi alabilirmiyim. Çünkü onu yeniden yazacam bilgisayardan öle yeni dava açacağım.
Bu keşif i yeni açacağım aynı konulu ve davalı farklı dava için saydırabilir miyiz? Çünkü keşif için bir daha 470 tl ödeyecek gücümüz yok. Dava dilekçesin de bunu belirtmeli miyim?
Ayrıca dava değeri 1000 tl diye belirttik. Ecrimsil talebini ne zaman ve nasıl ne kadar yapayım?
yardım edenler için çok teşekkür ederim..80 Yaşında anneannemin hayır duasını alacaksınız.
teşekkürler saygılar..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
kraken ìàğêåòïëåéñ çåğêàëî
17-07-2025, 16:46:57 in Bireysel İş Hukuku