Tüm hukukçu arkadaşlara ve hukuk sever arkadaşlara iyi çalışmalar.

Sorunum kasabada bulunan adıma kayıtlı tapulu tarlam ile ilgili.

Tanımadığım kişiler (ticari olarak av malzemeleri ve havai fişek satışı yapıyorlar) 6250m2 tarlamı kiralamak istediklerini benim tarlamın çevresinde bulunan tüm tarlaları kiraladıklarını sadece benim tarlam kaldığını belirterek beni aradılar. Bana söyledikleri tarlamın üst kullanım hakkının bende kalabileceği (tarlayı istediğim gibi ekip biçebileciğimi) kendilerinin bu alanın altında (yer biraz yamaç) havayi fişek ve maytap deposu yapacaklarını söylüyorlar ve bana da yıllık 300tl kira teklif ettiler ben biraz düşünmek için süre istedim ve biraz araştırma yaptım ve bu bölgede değerli kayrak taşı bulunduğunu öğrendim bu kişilerinde büyük ihtimalle bu iş için kullanacaklarını düşünüyorum.

1. sorum gerçekten depo amaçlı kullanmak istiyorlarsa bunun için herhengi bir resmi olarak ruhsat veya izin almaları gerekmez mi? izin almaları gerekiyorsa nerden almaları gerekir (Valilik,Emniyet,Jandarma vb.) ben bu belgeye nasıl ulaşabilirim.

2. sorum bu kişiler bu alandan ticari amaçlı kayrak taşı veya benzeri maddi değeri olan maden çıkaracaklarsa ben bu çıkarılan madenden hak iddia edebilirmiyim.

3.sorum bu kişiler çevredeki tüm tarlaları kiraladıklarını ben izin vermesem bile bu alanı kullanabileceklerini ve benim hiçbir hak iddia edemeyeceğimi söylüyorlar bunun doğruluk payı varmı.

4.sorum bu kişiler kasabanın belediye başkanınla ortak hareket ediyorlar belediye başkanı benden izinsiz bunlara benim tarlamın altında kazı izni verebilirmi.

Son olarak kasabada yaptığım araştırmalarda benim tarlamla eşdeğer diğer tarla sahiplerine yıllık 6-7 bin tl verdiklerini duydum bende bu fiyatı isteme hakkım varmı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.