Bayisi olduğum ithalatçıya çok özel ve yüklü e-sipariş verdim,malı teslim etmiyor
Sayın üyeler;
Yaşamış olduğum olayın benzerlerinin olduğunu düşünsemde özel bir yeri olduğunu tahmin ediyorum.
Bir bilgisayar ithalatçısı firmanın 6 yıllık bayisiyim.
Bu ithalatçı firmanın sadece bayilerine özel olarak açılmış bir internet sipariş sitesi mevcut
3 gün önce siteyi incelerken bir ürünün fiyatının oldukça ucuz olduğunu gördüm
Bu malın değeri sanki bir sıfırın unutulduğu haliyle gözüküyordu
O an bu maldan 200 adet siparişi 25.000 TL toplamıyla verdim,
( Bedel normal şartlarda 250.000 TL olabilirdi )
Tüm altyapıları uygun olduğu için,ödeme ve tahsilatıda online olarak kredi kartımdan yaptım,kartım onaylandı ve 25.000 TL provizyona alındı
Ertesi sabah elektronik takiple siparişi izlediğimde,mallar depo elemanları tarafından ayrıldı,resmi faturası kesildi ( bana fatura örneğide e maille geldi )
Ardından ürün müdürü beni aradı ve fiyat yanlışlığı olduğunu,siparişi iptal etmem gerektiğini söyledi.
Bense bu şirketin IMKB de manipülasyonlu şirket satışı yoluyla milyonlarca dolar haksız kazanç sağladığını bildiğimden,özellikle vazgeçmeyeceğimi ve malların sevkiyatını beklediğimi,aksi takdirde mahkemeye gideceğimi bildirdim
Ardından bana siparişin iptal edildiğine dair e mail gönderildi.İptal sebebinin müşteri almaktan vaz geçti olduğu yazıyordu.Ben yine bu şekilde bir bildirimde bulunmadığımı ve malları beklediğimi ilettim.
Şimdi sizlerden ricam ;
Bu malın siparişini hiçbir illegal yola başvurmadan resmi olarak yaptım,resmi olarak faturası kesildi,kredi kartımdan tahsilatı geçici olarak yapıldı(ertesi gün iadesi oldu )
İhtarname veya mahkeme kanalıyla bu malları almam mümkünmüdür ?
Sipariş verme ve sonrasına ait fiyat,ürün,ve diğer tüm ekran görüntülerini ayrıca kaydettim.
İmha edemeyecekleri ( muhtemelen iptal etmişlerdir ), irsaliyeli resmi fatura koçanı şu an o firmada bulunuyor
Bu işi yasal yollara başvurarak ilerletirsem,ürünleri elde etmem mümkünmüdür ?
Ayrıca mümkünse,buradan E ticaret&Ticaret hukuku konusunda uzmanlaşmış bir avukatla ganimet paylaşımlı çalışmak isterim
Ne tür bir yol izleyebilirim ?
Değerli fikirlerinizi bekliyorum
İlgi ve alakanız için teşekkürler
Cevap: Bayisi olduğum ithalatçıya çok özel ve yüklü e-sipariş verdim,malı teslim etmiyor
BraveTurk rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca mümkünse,buradan E ticaret&Ticaret hukuku konusunda uzmanlaşmış bir avukatla ganimet paylaşımlı çalışmak isterim
Okudum okudum tam burada durdum. Siz avukatları ne sanıyorsunuz? Ne ganimeti? Avukatlar ne korsandır, ne fırsatçıdır. Savunulacak bir hakkınız varsa savunurlar. Haklı veya haksız çıkarsınız o başka ama avukatlar görevlerini yaparlar. Kimseyle de ganimet paylaşmazlar. Avukatlık kanununa göre de "dahili davaya iştirak etmek" suçtur.
Üstelik sitede avukat aranamayacağına dair kuralı da çiğnemişsiniz. Ne diyeyim?
Cevap: Bayisi olduğum ithalatçıya çok özel ve yüklü e-sipariş verdim,malı teslim etmiyor
Ganimet paylaşımından kastım,şartlı anlaşma yoluyla davanın kazanılması durumunda hakedilen bedelin ayrıca paylaşımı.Adamın elinden gidip malını zorlamı alıyoruz,neden bu tepkiniz..Bu anlaşma sadece beni ve avukatı bağlar,başka hiçkimseyi değil.Dahili davaya iştirak yok,dava benim,şahsımın ve kendi gönül rızamla bir bedel ödeme tahhüdü veriyorum.
Ayrıca yüzdeli çalışan avukat yokmu,siz uzaydamı yaşıyorsunuz ?
Adamın alnına silah dayayıp tahsilat yapan avukatlar bilirim,konuşturmayın beni.
Cevap: Bayisi olduğum ithalatçıya çok özel ve yüklü e-sipariş verdim,malı teslim etmiyor
Kanuna göre sizin bu sözleşmenin gerçekleşmemesinden dolayı uğramış olduğunuz muhtemel zararların tazminidir.Yani muhtemel kar kaybınız.Bu alışverişe göre satış vaadinde bulunduğunuz müşterilerinizden olacak olan muhtemel olan kar kaybınız.Hatta duruma göre hata yapılan miktar üzerinden olacak bedellere de hükmedilebilir.
Cevap: Bayisi olduğum ithalatçıya çok özel ve yüklü e-sipariş verdim,malı teslim etmiyor
Sayın Dirikoç,tazminat açıklamanız için teşekkür ederim.
Aklıma takılan diğer konu;
Mal teslimi ile ilgili firmaya noter tasdikli ihtarname gönderebilirmiyim?
Bu ihtarnamenin son tarihi varmıdır ( fatura itirazının 8 gün olması gibi )
Dava açmadan önce ihtarname gönderme ve olumsuz olursa dava açmak,izlenmesi gereken bir yolmudur?
Bugün firma ( tahminim kendince tedbir alıyor ) ürünü stoklarda tükendi gösteriyor,bu yöntem ihtarname gelirse vermeyelim,dava edilip kaybedilirse verelim amacıyla yapılmış olabilirmi ?
Cevap: Bayisi olduğum ithalatçıya çok özel ve yüklü e-sipariş verdim,malı teslim etmiyor
Karşı taraf yapmış olduğunuz sözleşmeyi feshetmiş.Daha doğrusu malın fiyatında esaslı bir hataya düşmüş ve bundan dolayı sözleşmeden dönmüş. Size fatura vb. gelmediği için 8 günlük süre söz konusu değil.Malın teslimi için talepte bulunamazsınız çünkü az öncede belirttiğim gibi karşı taraf sözleşmeden dönmüş.Ancak sözleşmenin ifa edilmemesinden dolayı uğradığınız menfi zararları talep edebilirsiniz.Bu konuda ise mahkemeye müracaat zorunlu gözüküyor.Çünkü size göre zararınız 10.000 TL'dir (misalen) ama karşı tarafa göre 1.000 TL'dir ya da hiç zararınız olmamıştır. İsterseniz avukatınız aracılığıyla, olayı izah ederek belli bir meblağ zararınız olduğunu ve bunun karşılanmaması haline ileride dava yoluna gideceğinizi içeren bir ihtar gönderebilirsiniz. Bir avukata başvursanız iyi olur..
Cevap: Bayisi olduğum ithalatçıya çok özel ve yüklü e-sipariş verdim,malı teslim etmiyor
Sayın Dirikoç,aydınlattığınız için teşekkür ederim
Hedefim bilinçli bir şekilde hareket etmek.
Bundan sonrasını bağlantıya geçtiğim Avukat la devam ettiriyorum.
Bir gelişme olursa bu platformdan yazmaya çalışırım
İşlerinizde başarılar ve iyi çalışmalar dilerim
Cevap: Bayisi olduğum ithalatçıya çok özel ve yüklü e-sipariş verdim,malı teslim etmiyor
NECİP KOCAYUSUFPAŞAOĞLU hocanın borç sözleşmelerinde hata kavramı isimli eserinde(1)karşı tarafca bilinebilen/anlaşılan hatalarda açıklama yaptıgı eserinde BK 23 ved anlamında bir hata degildir bu gibi hallerde hata BK 1 mad. çerçevesinde (sözleşmenin meydana gelip gelmemesi açısından) hükme baglanmakta daha o safhada tasfiye edilmektedir demekte ANCAK
BK 26 maddesi kusuru ile hataya düşenin tazminat sorumlugu ile ilgili maddede tazminat şartlarını belirlenirken 1-hataya düşen kusurlu olmalı 2- bu yüzden sözleşmenin feshinden dogan menfi/olumsuz zararı karşılanması gerektigi menfi zarardan maksatsa sözleşme hiç yapılmamış olsaydı ugranılmıyacak zarardır bunlar sözleşmenin kurulması için yapılan masraf,sözleşmenin ifası için yapılan masraf sözleşmenin geçerligine güvenerek daha iyi şartlarla başka sözleşme yapma fırsatının kaçırılması,veya 3 kişiye karşı taahüdün yerine getirilmemesinden dogan tazminat,cezai şartlaryoksun kalınan kar(4) girer 26/2 fıkrasında eger hakkaniyet icab ederse..daha fazla tazminata hükmedebilirle bununlada müsbet zararın tazminine olanak tanımaktadır ANCAK 26/1 ikinci cümlesinde karşı tarafça hataya düşenin hatasını bilmesi yada bilebilecek durumda olması halinde tazminat lazım gelmez derken burda tazminat yükümlügünü kaldırmakta ,doktrınde 44 maddeye göre indirim nedeni olup olmıyacagı tartışma konusudur ancak Ticaret kanun 20/2 tacir ticari faaliyetiyle ilgili konularda basiretlı davranmak zorunda oldugundan bazı olumsuz zararın taleb edilebilecegi düşüncesindeyim
(1) Kocayusufpaşaoğlu N borç sözleşmelerinde hatra kavramı 1968 sh 122
(2)Özsunar E roma ve türk hukukunda hata 2005sh 120 ved;ergüne S m olumsuz zarar 2008 sh 287 ved
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku