merhaba... 2008 ocak ayı sonunda ayrıldığım eski iş yerimde nisan 2010 da hırsızlık olayı olmuş kapı ve çelik kasa kırılarak açılmış 300 avro para çalınmış.1-2 ay önce emniyet hırsızlık büro polisleri beni şu an ki çalıştığım yerden emniyete götürdüler oradaki sorgumda hırsızlık olayını anlattılar ve parmak izimin çıktığını bu yüzden buraya getirildiğimi söylediler soygun yapılan iş yerini söyleyince eski çalıştığım iş yeri olduğunu ve bu şirketin 7-8 senedir ortağı olduğumu söyledim diğer ortağı da emniyete çağırıp ifadesini aldılar o da; bu adam benim eski ortağım o yapmaz gibisinden şeyler söylemiş.

ifademde; 2008 ocak sonu itibariyle bu şirketle ilişiğimi kestiğimi, olayla alakam olmadığını söyledim. bu arada parmak izim 2008 tarihli Fatura koçanında çıkmış.

birkaç gün önce mahkeme kağıdı geldi savcı benim olaydan çok önce 2007 de işten ayrıldığımı dolayısıyla savunmama itibar edilmediğini yazmış!..kamu adına dava açılmış. halbuki ben 2008 de ayrıldım sigorta belgeleriyle, iş kur müracatımla bunu ispatlayabilirim

asıl sorunum ise bir kaç ay önce silahlı güvenlik sertifikası almıştım sadece kimlik kartım kalmıştı bunun içinde emniyete güvenlik soruşturması kalmıştı. emniyetin güvenlik bölümü bu dava sonucunu görmeden bu kimliği alamazsın diyor yılbaşında iş başı yapabileceğim bi yer vardı ama mahkemem 25 ocak 2010 da dolayısıyla mağdur olacam. emniyet parmak izinin 5 yıldan fazla ortam koşuluna göre kalabileceğini söylüyor.davadan beraat edeceğimi adım gibi biliyorum çünki olayla alakam yok fakat bu durum hem ekonomik hem de psikolojik dengemi bozuyor hırsızlıktan davan var davanın bitmesi gerek hüküm yemiyecek olsam da adımın anılması bile kötü...

savcıya belgelerle müracat etsem 2008 de çalıştığımı belgelesem ne bilim ne yapsam bu davanın erken bir tarihte sonuçlanmasını veya suçsuzluğumu mahkeme gününden önce ispatlasam daha erken sonuç alabilir miyim.
bir de savcı hakkında yanlış bilgiyle(benim ifademe itibarsız diyor ama kendi bilgisi itibarsız resmi olarak ispat edebilirim bunu) hakkımda dava açmasına nasıl bir tepki koyabilirim alt üst oldu bütün işlerim çünkü.

uzun oldu kusura bakmayın hakkımı aramam için yardımlarınızı bekliyorum saygılar...