İşyerimde çalışan arkadaşımız çok zor durumda olduğunu iletti ve yanıma gelip eve birşey alamıyoruz, kiralar birikti, elektriğimi kestiler. İşsiz kaldığım dönemlerde ödeyemediğim kredilerim için şuan yeni kredi çekemiyorum dedi. Haline çok üzüldüm ve kendi kredi kartımdan limitim içerisinde 36 ay vade ile 4500 para çektim ve faizli geri dönüşü 6000 tuttu.
Fakat bir gün bir olaya karşın yalanını yakalamam ile güvenimi bu arkadaşa yitirdim.
Ve eşininde çok az bir süre sonra sgk prim gününü doldurup, emekli olup, ankara'dan izmir'e gitmek istemesini duyduktan sonra ve her ay ödememi ne zaman yapacaksın diye peşinde gezmeye başladıktan sonra anladım ki 36 ay aslında bu arkadaşımız için oldukça uzun bir zaman mışşş.
Ve ben kendisine şunu ifade ettim yazarak "mail adresinden ve şirket içi kullanılan pandion programından"
- "dün ne samimiyette idik, bugün ne durumdayız ve yarın ne olacağız kimbilsin, ben eşime sana kredi çektiğimi iletmedim hala, fakat ilerde eşimle de sorun yaşamak istemiyorum.kalan miktarını 35 aya bölüp senet oluşturalım, heray sen bana verdikçe bende senedini veririm sana" şirket mail adreslerinden yanıt yazmak istemediğini özel konusunu işyerine karıştırmak istemediğini arayarak söyledi ve senedi kabul etti.
Senedi hazırlayıp kendisine verdim, eşi ile bakacağını iletti.
(bu arada karı-koca borçları yüzünden kredi batağında olduklarından eşine de bankalar kredi vermiyormuş öyle iletti)
Sabah yanıma gelip sadece aylık taksitini verdi. senetleri ne zaman vereceğini sorduğumda
-" buradan maaşımı aldığım sürece ödemeye devam edeceğim her ayın 13 ünde. sen bana yardımcı olmak için bu parayı bankadan benim için kartından nakit avans olarak çektiğinde senet falan konuşmadık. ödemem de sıkıntı olmadığına görede bu şekilde devam etmesi gerek bu arada kredi çekebildiğim ilk fırsattada tamamını kapatacağım. senet evrakına kaçpara harcadıysan o masrafını da öderim." dedi.

ben şuan çok çıkmazda kaldım çünkü burada şuan çalışıyor fakat 36 ay zaman çalışıp çalışmayacağı belli değil, kocası emekli olunca birkaç aya kadar izmir e taşınmaktan yana ve ben izmir gibi bir yerde nerde bulayım nasıl ispat edeyim.
sadece birkaç ödemesini benim hesabımdan yaptığı için 1500 ünün dekontuna şuan sahibim.
bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? ne yapmam lazım? nasıl bir yol izlemem lazım. kredi tutarları için neler yapılabilir? çok çaresiz kaldım yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayım.