+ Konuyu Yanıtla
1 den 3´e kadar toplam 3 ileti bulundu.

Konu: Biraz karışık su borcu hikayesi

Biraz karışık su borcu hikayesi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Oct 2010
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Biraz karışık su borcu hikayesi

    Öncelikle merhabalar. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler. Zaman zaman takip ettiğim siteye bir problemim oluşması sebebiyle üye oldum. Bir yol yordam gösterilmesi ricası ile aşağıda problemimi okuyabilirsiniz.

    2008 yılı ağustos ayında bir ev aldık. Evi alırken eski ev sahibi son zamanlarda su parası gelmediğini, kendilerinin Aski'ye başvuruda bulunduklarını, buna rağmen Askiden gelen giden olmadığını, kendilerinin tekrar Askiye gittiklerini, başvuru yaptıkları halde kimsenin arıza için gelmediğini belirtiklerini, bunun üzerine Askinin başvuru no'sunu istediğini kendilerininde başvuru no'sunu kaybettiklerini söylediklerini ve bunun üzerinede Askinin biz tekrar bakalım dediğini hatta daha ne istiyorsunuz ne güzel su faturası gelmiyor dediklerini bildirdi ( bu son kısım tabiki hiç gerçekci değil).

    Ben bu durumu bilerek evi satın aldım ve su aboneliğini üzerime geçirmedim. Eski ev sahibine ben su aboneliğini üzerime alırken çıkan borç olursa senden alırım dedim kabul etti. O dönem sağlık, iş sıkıntıları gibi sebeplerle ( bunlara rağmen işlemi yapmam gerekirdi biliyorum) ihmal ettim. Evi aldıktan sonraki 2 yıl boyunca bizede fatura hiç gelmedi. 1-2 sefer geldi oda 1 tl gibi ve su faturasının üstündede ''eskisi fazla'' diye bir ibare vardı.Su aboneliğini üstüme almaya gittiğimde bana 2005 yılı ağustos ayından itibaren su sayacının bozuk olduğunu ve 2005'den 2010'a kadar olan toplam 5 seneyi benden tahsil edileceğini bildirdiler.Burda ne eski ev sahibinin ne benim kaçak su kullanma gibi bir durumum söz konusu değil.Sadece arızalı su saatimiş Askinin deyimiyle. Askiye su aboneliğinin hala eski ev sahibi üzerine olduğunu, benim evi aldığım 2008 yılına kadar olan 3 yılın eski evsahibine ait,ancak son 2 yılın ise bana ait olması gerektiğini söylemem bir şey değiştirmedi. Herhangi bir işlem yapmadan ve Askiyede yaptırmadan çıktım ordan.
    Daha sonra eski ev sahibini arayarak durumu anlattım. Kendisine bana evi satarken 3-5 aydır su parası gelmediğini halbuki 2005 yılından itibaren yani 3 yıldır kendisine gelmediğini ve Askinin kendilerine herhangi bir arıza başvurusu olmadığını bilgi işlem bölümünden kontrol ederek tarafıma bildirdiklerini söyledim. Su aboneliğininde hala kendisi üzerinde olduğunu bildirdim. Tabii sonuç tahmin edeceğiniz gibi oldu. Kendisine ait 3 yılı ödememeye kalkışıyor.
    Sonuç olarak son 5 yıldır arızalı su saati sebebi ile ödenmesi gereken tutarın kendime ait olan 2 yılını ödemek tabiki benim borçum. Ancak ben evi aldığım zamana kadar olan 3 yılı eski evsahibinin ödemesi gibi bir yol yokmudur.

    Not: Forumda mesaj yazmadan önce araştırma yaptım. Genelde Aski ve bunun gibi kuruluşların çokda kanuna uygun olmadığı halde bu gibi durumlarda borcu hemen tahsil etmek için yeni abone olacak olana yüklendiğine dair ama bunun çokda yasal olmadığı sonucunu çıkardım. Benim durumum ise biraz farklı. Ev benim üzerime 2 yıldır oturuyorum ancak su aboneliği hala eski ev sahibi üzerine.

    İlgi gösteren herkese teşekkür ederim.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Biraz karışık su borcu hikayesi konulu yargıtay kararı ara
    Biraz karışık su borcu hikayesi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2003
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Biraz karışık su borcu hikayesi

    Evi satın aldığınız belge ile yazılı olarak müracaat edebilirsiniz. Olumsuz bir cevap verilirse konuyu yargıya taşıyabilirsiniz.
    Kullanmadığınız suyun bedeli sizden tahsil edilemez.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Oct 2010
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Biraz karışık su borcu hikayesi

    Sanırım kimse cevap vermeyecek diye bakmaz olmuştum konuya ki cevaplamışsınız.Teşekkürler ilginiz için...

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Elimizde tapu yok biraz karışık
    Oturduğumuz ev miras olarak bize kaldı.Tapuyu istediğimde tapu yerine ev alınırken 2 kişi arasında yapîlan 2 de şahit tutulan bir sözleşme verdiler....
    Yazan: Alihason Forum: Gayrimenkul Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 30-01-2017, 12:18:48
  2. [Cezalar] biraz karışık bi dolandırıcılık olayı
    arkadaşlar merhaba başından bi olay geçti ve hakkımda ağır ceza mahkemesinde 158/1-h dava açıldı konuyu kısaca özet geçeyim. ben a kişisinden...
    Yazan: this_life Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 05-09-2016, 19:27:25
  3. Karışık bir iş hikayesi
    Merhabalar, 12 Ocak 2012'den bu yana özel bir şirkette Teknik destek uzmanı olarak görev almaktayım. İş görüşmemde anlaştığım ve verilen vaatlerde...
    Yazan: Bkrhsr Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 15-02-2016, 00:45:59
  4. Biraz karışık bir boşanma davası
    Merhabalar. öncelikle böyle güzel bir site yaptığınız için sizlere teşekkür ederim.. annem ve babam arasında biraz karışık bir boşanma davası var,...
    Yazan: xmple@windowslive.com Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 19-07-2009, 21:05:09
  5. Karışık bir kira kontratı hikayesi
    Merhaba, İki senedir kirada oturmakta olduğum evin sahibi ile konuşarak bundan 3 ay önce evi bir arkadaşıma devrettim. Kira kontratım Mayıs 2007'de...
    Yazan: hdemiran Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 07-06-2007, 14:53:26

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.