Sayın Hukuki.Net Yöneticileri ve Değerli Arkadaşlar...

Benim Eşim 4924 Sayılı Kanuna Tabi Hemşire Olarak 6 Yıldır Çalışmakta. Ben İse TSK Astsubay Olarak Görev Yapmaktayım. BEnim Tayinim Çıktı ve Eşim Boş Münhal Kadro Olmadığı İçin Tayin İstemedi. Eşim Ücretsiz İzne Ayrılabilirmi.???

Bu Dilekçe Örneği Yeterli midir???? Ne Gibi Eklemeler Yapılabilir.

Kurumunuzla imzaladığım T.C. Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Hizmet Sözleşmesinin 9ncu maddesine göre izin hususunda 657 sayılı kanuna tabi olduğumuz belirtilmiştir.

4924 Sayılı Kanunun 5 nci maddesi “Sözleşmeli personelin izinleri hususunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uygulanır.” maddesi bulunmaktadır.

4924 Sayılı Kanunun 8 nci maddesi “Kanunda hüküm bulunmayan hallerde, bu Kanuna tabi personel hakkında diğer kanunlarda aksi bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanır.” maddesi bulunmaktadır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 108 nci Maddesinde ise “ Yetiştirilmek üzere (bursla gidenler dahil) yurt dışına Devlet tarafından gönderilen öğrenci ve memurlarla, yurt içinde ve yurt dışında sürekli görevle atanan memurların eşlerine memuriyetleri süresince her defasında bir yıldan az olmamak üzere en çok sekiz yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Bunların dönüşlerinde, bu Kanunun 72 nci maddesi çerçevesinde, görev yerlerine bağlı olmaksızın atamaları yapılır.” Maddesi bulunmaktadır.

Bu sebeple eşimin atamasının yapıldığı ..............ilinde, tabi olduğum kadronun münhal kadrosunun bulunmaması nedeniyle 01.11.2010 itibariyle 12 aylık ücretsiz iznimin tarafıma verilmesi hususunda;

Gereğinin yapılmasını saygı ile arz ve talep ederim

Bu Dilekçe Örneği Yeterli mi Eklenecek Bir Şeyler Var mı?