Eşim tarafından açılan boşanma davası reddedilerek Ocak 2006 da kesinleşti. Boşanma davası "davacının davasını ispat edememesi" nedeniyle reddedildi. Şimdi eşim ile halen ayrı yaşıyoruz. Eşim zannedersem 3 yıl ayrı yaşadıktan sonra boşanmayı tekrar isteyecek. Bunun sebebi de eşimin bir başka kadın ile olan ilişkisi.
Şimdi benim için muallakta kalan konu şudur.
1- Boşanma davamız reddedildi.
2- Eşim başka bir kadın ile birlikte yaşıyor.
3- Ben evime göstereceği tepkiden korktuğum için gidemiyorum.
Avukatlara danıştığımdan şu şekilde değerlendirmeler oldu,
a) Eşiniz ile her ne kadar evli gözüksenizde.., 3 yıllık süre de başladığı için eşinizin ayrı yaşama hakkı var. Ve ayrı yaşama hakkı nedeniyle başka bir kadınla yaşayabilir.
veya
b) Evinize gidebilirsiniz. Eşiniz ayrı yaşamak ister ise başka bir evde o yaşar. Ancak ayrı yaşama hakkını kullanırken zina yapamaz.
Şimdi bu birbirinden farklı değerlendirmeler beni tereddüde düşürdü.
Eşimin başka bir kadınla özellikle bu süreçte birlikte yaşadığı iddiası ile ona boşanma davası açabilirmiyim. Yoksa bu dava 3 yıllık ayrı yaşama süresinde kişinin hakkıdır diye reddedilir mi? Veya bu süreye rağmen ilişki zina olarak kabul edilir mi?
Teşekkür ederim.
Red kararının kesinleşmesinden itibaren başlayan 3 yıllık süre içerisinde, sadece reddedilen davadaki sebebe dayanarak boşanma davası açamazsınız, açarsanız da reddedilir. Ancak, farklı bir boşanma sebebine dayanarak dava açılmasında hiçbir engel bulunmamaktadır. Örneğin, eşinizin açmış olduğu dava "Evlilik birliğinin temelinden sarsılması" yani şiddetli geçimsizlik olarak bilinen nedene dayanıyorsa, siz zina, fena muamele gibi diğer boşanma nedenlerine dayanarak dava açabilirsiniz.
Bu üç yıllık süre içerisinde tarafların aile konutunda birlikte oturmak gibi bir mecburiyetleri olmamakla birlikte, evlilik birliği devam ettiğinden her iki taraf da kusurlu tutum ve davranışlarından sorumlu olacaklardır.
Şiddetli Geçimsizlik nedeniyle davayı açan eşimdi. Şimdi o bu şekilde dava açtı diye ben açamaz mıyım? Bu haksızlık değil mi?
Ben mesleğimde emekliliğime çok yaklaştığım için ve de başka sebeplerle boşanma davası açmayı daha uzak bir tarihte aslında düşünüyorum. Çünkü evliliğimizi asıl sarsan eşimin ihaneti ve benimle anlaşarak boşanmayı tercih etmektense, beni evden atarak ve şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşamaya kalkmasıdır. Ben dava süresince aramızda daha çirkin tatsızlıklar yaşanmasın diye kızkardeşimin evinde kaldım. Zira birde dava sürüyordu. Şimdi dava bitti. Kesinleşti. Ben evliliğimizi sürdürdüğümüz eve dönemez miyim? Buna hakkım yok mu? Ev eşimin üzerinde. Evime gidersem eşim beni kovabilir mi?
Sayın Cipram, bizler, yani olayın dışında kalan ama benzer çok fazla olayla karşılaşan 3.şahıslar, yaşadıklarınıza biraz daha objetkif bakabilme şansına sahibiz. Ve bu bakış açısı ile size şunu sormak istiyorum. İşin hukuki boyutunu bir yana bırakın; acaba siz -haklılığınızı tartışmıyorum- eşinizi cezalandırırken veya olayların onun istediği şekilde gitmesini engellemeye çalışırken, kendi hayatınıza ne denli zarar verdiğinizi de düşünüyor musunuz? Kimi zaman kırgınlıklarımız ve öfkemiz -hele ki haklı isek- öylesine ön plana geçer ki, hayatımızı öç almaya, inatlaşmaya, kin gütmeye harcadığımızı ve aslında buna hiç değmediğini çok geç, zamanımız hızla akıp geçtikten sonra farkederiz.
Yazınızda öylesine çelişkiler var ki, bunları yorumladığımda, aslında aklınızın çok karışık olduğunu ve ne yapmak, ne şekilde yapmak istediğinizden emin olmadığınızı düşünüyorum. Umuyorum, yaşadıklarınıza bir an için de olsa bu gözle bakabilir ve aslında asıl önemli olanın siz ve yaşamınız olduğunu -gecikmeden- anlayabilirsiniz. Hukuki sorularınıza gelince, bu 3 yıllık süre içeridinde eşinizin zina yaptığı gerekçesi ile boşanma davası açabilirsiniz. Ancak bu davayı, eşinizin zina yaptığını kesin olarak öğrenmenizden itibaren 6 ay içinde açmak zorundasınız. Ayrıca, her ne kadar eşinize ait ise de, eşinizin yaşadığı yer aile konutudur. Dolayısı ile evinize dönebilirsiniz. Eşiniz sizi fiziken kovabilir ama bu durumda kusurlu duruma düşer. Ama bunu yapmadan önce, kişisel olarak, hukuku bir yana bırakıp, o eve dönmek istediğinizden emin olmanızı temenni ediyorum.
eşim evi terketti ve eşyalarını aldı, sonrada bana ayrı yaşama ve nafaka davası açtı. dava dilekçesinde beni sen gönderdin ve eşyalarımıda sen gel al...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
çàáëîêèğîâàòü êàíàë òåëåãğàì
03-09-2025, 18:10:45 in Askerlik Hukuku