iyi günler,

Aracıma 21/11/2004 tarihinde 41,20 tl tutarında hangi sebepten oldugunu bilmediğim bir tafik cezası kesilmiş. Bu ceza bana tebliğ edilmedi ve yaklasık 4 ay kadar önce de borcu ve cezası gözükmediği için aracımın muayenesini sorunsuz şekilde yaptırdım. Ancak yakın zamanda MTV öderken vergi dairesi internet sitesi kayıtlarından bana böyle bir ceza kesildiğini ve 14/03/2005 tarihinde de tebliğ edilmiş olduğunun yazıldığını gördüm. Tabi benim bu cezadan hiç haberim olmadığından ve bugüne kadar kayıtlara da geçmediğinden ceza üc katına çıkmıs ve 123,60 tl olmuş.

Öncelikle bu cezanın yazıldığı tarih itibari ile aracı kullanmadığım için haksız ceza olduğunu veya yanlışlık ile yazıldığını düşünüyorum. Bahsedilen tarihte aracımı alalı daha 20 gün olmuştu ve o ay aracı burada olmadığım için kullanamıyordum. Ancak ceza bana hiç tebliğ edilmediği yada vergi dairesi kayıtarında 14/03/2005 tarihinde tebliğ edildiği gözüktüğü için yasal itiraz süresi içerisinde itiraz hakkım yada erken ödeyerek indirim alma şansım olmadı.

Diğer taraftan yakın zamanda plakaya yazılan cezaların affedildiğini hatırlıyorum ancak bu cezanın neden affedilmediğini anlayamadım.
Aynı şekilde ceza 5 yıl gemiş olması dolayısı ile zaman aşımına uğramaz mı?

Sizce internette dolaşan dilekçe örneklerini kullanarak bu cezaya itiraz etme hakkım (haberim olmamasından dolayı itiraz süresi geçmiş olmasına karşın) ve olumlu sonuç alma şansım nedir, nasıl bir yol önerirsiniz?