Ben 5 katlı bir apartmanın 1. katında oturmaktayım apartman ile ilgili sorunum bundan yaklaşık 10 ay önce 4. kattaki 2 daire ve 5. kattaki 1 daire ile ilgili ısınma sorunu ile başladı.Zikrettiğim daire sahipleri ısınamadıklarını söyleyerek kazan dairesindeki çalışan bir parçayı değiştirdiler ve yaklaşık 1500 TL civarı bir masraf yapıldığını söyleyip ödeme yapmamızı istediler. Diğer daire sahipleri bu masrafı ödediği için bizi icraya verip tahsil etme yoluna gittiler.

Bu arada belirttiğim bu dairelerin apartmanın yapı planında 4. katta 8 nolu daire ile 5. kattaki 9 nolu dairenin plana göre bir olduğu ayrıca 9 nolu dairenin plana göre en üst katta olduğu için yarısınının teras yarısınında 8 nolu daire ile dubleks daire olmasına karşın binayı yapan mütahit 9 nolu daireyi yani en üst katı tam bir daire olarak yapmıştır.
Apartmandaki diğer dairelerin ortalama büyüklüğü 150 m2 olmasına karşın 9 nolu dairenin ortalama büyüklüğü 280 m2'dir.Yani bu dairenin diğer daireler gibi ısınması mümkün değildir. Ayrıca bu daire sahibi sadece yakıt masrafını 1,5 oranında karşılamakta ve diğer bütün giderlere apartman ile aynı payı ödemektedir.

Ayrıca bu daire sahipleri geçen yıllar ısınamadıkları için kazanın daha fazla ısı ile çalıştırılmasını sağlayarak hem daha fazla yakıt sarfiyatı yapıldı. Bundan dolayı bizim dairede oluşan aşırı ısı nedeniyle kışın o soğuk havada bile kapı ve pencereleri açmak zorunda kaldık.

Son olarak yapılan bu değişik ile ilgili masraf ödenip ödenmemesi konusunda yasal olarak yapabileceğim birşey olup olmadığını sizin değerli bilgilerinize sunuyorum.ve acil olarak yardımlarınızı bekliyorum.