Kız arkadaşımdan ayrıldım ama hamile, İleride ne yapabilir?
Merhabalar..
Kız arkadaşımla birlikte olduk ve hamile kaldı. Nasıl olduğunu biz de anlamadık, bekareti bozulmadı. Neyse, konumuz bu değil zaten.. Test sonucu pozitif çıktı ve şu an sanırım 3 haftalık hamile.
Dün gece kendi burnunun dikine giderek bebeği düşürmeye çalıştığını söyledi.. Düşük yapacaksan masrafını karşılayayım doktora gidelim dedim, fakat kabul etmedi. Hiçbir şekilde kürtajı kabul etmiyor; bebeği doğuracağını söylüyor..
Bu sorunu avukat eşliğinde oturup konuşalım ve çözelim dedim. 4-5 tane şartı var, ileride bebeği görmeyeceksin falan diyor.. Ben de tamam dedim, kabul ettim şartlarını. Ben de tek şart olarak doğumdan sonra hiçbir şekilde hak talep etmeyeceksin diyeceğim.. Ve eğer kabul ederse artık prosedürü neyse bir şekilde belge falan imzalayacağız şartlarımızın yazılı olduğu.. İleride başımın ağrımasını istemiyorum, hiçbir çözüme yanaşmıyor çünkü..
Böyle bir şey mümkün mü acaba, pek bilgim yok bu konularda.. Yardımcı olursanız çok sevinirim.. Eğer böyle bir şey mümkün değilse rica etsem bana bir yol gösterir misiniz, ileride sorun yaşamak istemiyorum doğumdan sonra.. İleride hak talep edebilir mi ? Hak talep etmemesi/edememesi için ne yapmam gerekiyor ?
Uzun lafın kısası; doğum olduktan sonra annenin hiçbir şekilde hak talep etmemesini istiyorum. Bu nokta üzerine ısrarla defalarca kendisiyle konuştum.. Eğer hak talep edeceksen doktora gidip kürtaj yaptıralım dedim.. Kendisi de hayır hak talep etmem tarzı yaklaşımlar sergiledi hep.. Ama bir şekilde bu konuşulan ve yazılanları resmiyete dökmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü acaba ?
Teşekkürler, iyi çalışmalar..
Hukuki NET Güncel Haber
Konu okan123 tarafından (04-10-2010 Saat 13:17:31 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Kız arkadaşımdan ayrıldım ama hamile.. İleride ne yapabilir ? Lütfen yardım edin..
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Anne, henüz doğmamış olan çocuğun haklarından mı vazgeçekmiş??
Evet. Kendisine güvenmiyorum, sağı solu belli olmuyor.. Dün konuştuğunu bugün değiştiren yapıda bir insan.. Bu yüzden ileride sorun yaşamamız muhtemel. Ailesinin de haberi yok, ailene söyleyelim ne olursa olsun diyorum onu da kabul etmiyor. Bir avukatla da bu durumu görüşeceğim. Şu an en azından neler yapabilirim öğrenmek istiyorum.
Cevap: Kız arkadaşımdan ayrıldım ama hamile.. İleride ne yapabilir ? Lütfen yardım edin..
Olan olmuş artık,yanlışın neresinden dönerseniz okadar iyidir.Yapmanız gereken iki medeni insan gibi oturup en mantıklı çözümü bulmaya çalışmaktır.Gerekirse aile büyüklerinede bilgi vererek bir çıkış yolu bulmalısınız.Daha fazla birbirinizi üzmeden.Kolay gelsin.
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Olan olmuş artık,yanlışın neresinden dönerseniz okadar iyidir.Yapmanız gereken iki medeni insan gibi oturup en mantıklı çözümü bulmaya çalışmaktır.Gerekirse aile büyüklerinede bilgi vererek bir çıkış yolu bulmalısınız.Daha fazla birbirinizi üzmeden.Kolay gelsin.
Evet olan oldu.. Ama bu kişi hiçbir şekilde orta yolu bulmaya çalışmıyor. Yani ben ne dersem o olacak havalarında. Zorla ilişki yaşandı, senin yüzünden hamileyim havası vermeye çalışıyor. Ama kişinin bekareti bile bozulmadı. Artık bir şekilde çözüme kavuşturmam lazım bu konuyu, yaklaşık 2 haftadır altüst etti her şeyimi..
okan123 rumuzlu üyeden alıntı
Evet. Kendisine güvenmiyorum, sağı solu belli olmuyor.. Dün konuştuğunu bugün değiştiren yapıda bir insan.. Bu yüzden ileride sorun yaşamamız muhtemel. Ailesinin de haberi yok, ailene söyleyelim ne olursa olsun diyorum onu da kabul etmiyor. Bir avukatla da bu durumu görüşeceğim. Şu an en azından neler yapabilirim öğrenmek istiyorum.
Güvenmediğiniz biri ile cinsel ilişki yaşamamalıydınız! Bu şu an beraber olduğunuz kişi bazlı değil söylediğim şey. Hayatınıza alacağınız her kişi için bu lafım.
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Güvenmediğiniz biri ile cinsel ilişki yaşamamalıydınız! Bu şu an beraber olduğunuz kişi bazlı değil söylediğim şey. Hayatınıza alacağınız her kişi için bu lafım.
Kendisini, hal hareket ve tavırlarını daha sonra tanıdım maalesef, geç oldu yani.. Bu yüzden ayrıldım zaten. Ders oldu bu da bana, bir daha kesinlikle.. İşime gücüme bakcam bundan sonra..
Merhaba,
İlk öncelikle geçmiş olsun. Şimdi kız arkadaşınız bu şekilde zorla bir ilişki sonrası hamile kaldım düşüncesi içerisinde ve çocuğu istemiyor ise; Bebeği aldırma süreniz yasal olarak dolmadı ise; Bebeği aldırmanızdan yanadır. Tabiki tercih siz anne ve babanındır. Fakat şu şekilde düşünmeniz yararınıza olacaktır diye düşünmekteyim. Şuan belki farklı bir çözüm üretebilirsiniz. Bu bebek dünyaya geldikten sonra evlilik dışında doğmuş bir çocuğun sorumluluğunu almayı başarabilecekmisiniz? Ayrıca ileride çocuğunuz büyüdüğünde bu durumu nasıl anlatacaksınız çocuğunuza? Bu şekilde problem yaşayıp ayrıldığınız kişi ile o çocuğu büyütüp ileride karar verebilecekmisiniz hakkında? Bunun gibi bir çok sorumluluk!... Eğer eski kız arkadaşınız aldırmayı düşünmüyor ise bunları oturup detaylı düşünüp karar vermeniz gerekir ve ileride daimi uygulama. Bu arada yasal süreç doldu ise ve geri dönülmez bir yolda iseniz aldırmayı düşünmeyin bile, Hem günah hemde yasal olarak büyük suç. Fakat bu şekilde bir yol varsa artık bunu bir an önce netliğe ve sadeliğe kavuşturmanız gerekir. Sonuçta kısa bir süre sonra dünyaya gelecek ve sorumluluklarınız başlayacak. Bu arada şuan bebeğinizi taşıyan kişi çok kötü bile olsa o şekilde düşünmeyin. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde ayrı bile olsanız sizi birleştirecek bir ömür boyu bağınız var olacak. Daha sonra sorunlarınız daha büyük olabilir.
Tekrar geçmiş olsun!...
Saygılar,
Konu naymanli tarafından (04-10-2010 Saat 23:48:26 ) de değiştirilmiştir.
naymanli rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
İlk öncelikle geçmiş olsun. Şimdi kız arkadaşınız bu şekilde zorla bir ilişki sonrası hamile kaldım düşüncesi içerisinde ve çocuğu istemiyor ise; Bebeği aldırma süreniz yasal olarak dolmadı ise; Bebeği aldırmanızdan yanadır. Tabiki tercih siz anne ve babanındır. Fakat şu şekilde düşünmeniz yararınıza olacaktır diye düşünmekteyim. Şuan belki farklı bir çözüm üretebilirsiniz. Bu bebek dünyaya geldikten sonra evlilik dışında doğmuş bir çocuğun sorumluluğunu almayı başarabilecekmisiniz? Ayrıca ileride çocuğunuz büyüdüğünde bu durumu nasıl anlatacaksınız çocuğunuza? Bu şekilde problem yaşayıp ayrıldığınız kişi ile o çocuğu büyütüp ileride karar verebilecekmisiniz hakkında? Bunun gibi bir çok sorumluluk!... Eğer eski kız arkadaşınız aldırmayı düşünmüyor ise bunları oturup detaylı düşünüp karar vermeniz gerekir ve ileride daimi uygulama. Bu arada yasal süreç doldu ise ve geri dönülmez bir yolda iseniz aldırmayı düşünmeyin bile, Hem günah hemde yasal olarak büyük suç. Fakat bu şekilde bir yol varsa artık bunu bir an önce netliğe ve sadeliğe kavuşturmanız gerekir. Sonuçta kısa bir süre sonra dünyaya gelecek ve sorumluluklarınız başlayacak. Bu arada şuan bebeğinizi taşıyan kişi çok kötü bile olsa o şekilde düşünmeyin. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde ayrı bile olsanız sizi birleştirecek bir ömür boyu bağınız var olacak. Daha sonra sorunlarınız daha büyük olabilir.
Tekrar geçmiş olsun!...
Saygılar,
Kız arkadaşım çocuğu aldırmak istemiyor. Ve bu durum da gelecekte birçok sorunu doğuracak gibi gözüküyor.. En basitinden aileler öğrenecek, içinden çıkılmaz bir hal alacak..
Bir şekilde yasal hak talep etmemesini sağlamam gerekiyor.. Ya da kürtaja ikna etmem....
Birçok şey paylaşıp daha sonrasında kavga edip ilişkimi bitirdiğim arkadaşım günler sonra bana sms yolu ile "istediklerimi yapmaz isen gerçek yüzünü...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku