Merhaba,
2009 Aralık ayında istanbulda akbil gişesinden dolum yaptırdım ve 120 tl para ödedim, para üzeri olarak da 10 tl ve akbilimi alıp gişeden ayrılmak üzere iken gişedeki görevli bey verdiğim 100 tl nin sahte olduğunu söyledi. Benden başka para istedi, ben de üzerimde para olmadığını ve banka atm' sinden çekip getireceğimi söyledim. 5 dk. kadar sonra atmden çektiğim para ile gişeye gittim. Gişede sivil polis vardı ve bana bazı sorular sordu ve üzerimdeki diğer paraları kontrol etti. Parayı tutanakla polis merkezine teslim edeceğimizi ve sonra serbest kalacağımı söyledi. Polis merkezinde parayı teslim ettik, serbest kalmayı beklerken savcı tarafından mevcutlu istendiğim için geceyi orada geçireceğim söylendi. Ertesi gün savcı benim ifademi almadan, hatta hiç görmeden serbest bıraktı. Daha sonra hakkımda özel belgede sahtecilik suçundan dava açıldığını öğrendim. İlk davam Temmuzda idi, fakat ben o tarihte asker olduğum için davaya katılamadım. Uyaptan baktığımda bir sonraki davanın aralıkta olduğunu öğrendim. Elime nasıl geçtiğini bile bilmediğim, sahte olduğunu anlamamın mümkün olmadığı bu para yüzünden can sıkıcı bir durumla karşılaşırmıyım? Ceza almam söz konusu mu, alırsam nasıl bir ceza olur?
Bana bu konuda cevap verir ve yol gösterirseniz çok memnun olurum.
Teşekkür ederim...