merhaba;
bir evim ve bir dükkanım var. Herikisinide ipotek ettirerek bankadan kredi çekmiştim. evde kiracımla sorunlarım oldu. Nakit ihtiyaçlarımdan dolayı evimi satıp, kredi borcumu kapatıp dükkanımın üzerinden ipoteği kaldırmak istiyorum. Bir alıcı çıktı, her görüşme yolunda gidiyordu. Ben öncelikle banka kredimi kapatmasını arkasından da tapu devri işlemlerini yapıp satışı devredeceğimi iletmiştim kabul etmişti. DÜn telefon ederek öncelikle tapu devrinin gerçekleştirmek istediğini evde zaten ipotek olduğunu 10 içinde kalkmayacağını söyledi. Ben dedimki parayı teslim almadan tapu devri yapmam.Çünkü tapu devrinden sonra ödemeyi yapmazsa dükkanımda tehlike giriyor. Adam bana güvenemeyeceğini söyledi. Ozaman benimde kendisine güvenemeyeceğimi ikimizinde güvenliğini bozmayacak bir çözüm yolu bularak bu işi yapabileceğimizi söyledim. Kendisinde en güvenli yolun öncelikle tapu dairesine gidip evrakları teslim edip işlemleri başlatmamızı , o süreçte bankaya gidip banka müdürüne parayı teslim edeceğimizi( kredi kapatmıyor, sadece banka müdürüne veriyor) tapu dairesinde imzalar atılıp işlemler tamamlandığındada tekrar bankaya dönüp kredi kapama işlemini yapacağımı iletti. Ancak ben yinede güvenemedim. İçime bir sıkıntı girdim. Adam beni dolandırmaya çalışıyor olabilir mi? Bu adama en güvenilir nasıl satışı gerçekleştirebilirim.Acil bilgi ve yardım bekliyorum
syg.