Merhabalar, birkaç ay önce bir ürünü e-ticaret sitelerimize ekleyip satışına başlamıştık. Piyasadaki birçok esnafa her türlü yasal ürünü faturasıyla temin eden bir tedarikçiden biz de bahsini geçirdiğimiz üründen 10 adet faturasıyla birlikte temin etmiş ve satışına başlamıştık. 1 hafta sonra ürünün distribütör firması yanında polisler ile birlikte ofisime gelmiş ve ürünün sahte olduğu konusunda rapor tutup elimizde kalan 5 ürüne el koymuşlardır. Geçtiğimiz ay fikri sınai haklar mahkemesinde açılmış davamızın kağıdı ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek mahkemenin tarihi elimize ulaştı. Elimize ulaşan savcının yazısında, savunma olarak verdiğimiz ifade ve beyan ettiğimiz faturaya cevaben özetle "satıcının ürünün taklit olup olmadığını kendisinin bilmesi gerektiği ve faturanın birşey değiştirmediğini" belirtmiş, bundan dolayı da konu ile ilgili hakkımızda marka hakkına tecavüz suçundan kamu davası açıldığını bildirmiştir.

Piyasada çok ucuza sahte ürün varken gidip pahalı fiyata faturasıyla temin etmemize rağmen böyle durumlar yaşamak bizi hayli üzdü. Tanıdık ve çalıştığımız avukatlar ile görüştüm ancak fikri ve sinai haklar konusunda deneyimleri olmadığı için başka avukat arayışlarına girdim. Fakat birkaç araştırma sonucunda 4.000 tl den başlayan vekalet ücretleri isteyenler oldu. Emsal vakalar yaşayan kişiler buldum, cezalı bulunmam durumunda tahminen 1500-2000 lira bir ceza ödeyeceğimi belirttiler, bu mantıkla haklı olduğumu düşündüğüm bu dava için daha uygun vekalet ücretleri beklerdim. Sizce bu tür bir davanın avukatlık ücreti ortalama ne kadar olmalı ? Ve asıl sorum faturalı ürün almam benim bir kabahatim olmadığını gösterip zan altında kalmaktan kurtarmaya yetmiyor mu?

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.