Öncelikle iyi günler,

Ben, Tedaş Erzurum İl Müd. işçi olarak çalışmaktayım. Geçen sene DGS sınavı ile 2 yıllıktan, 4 yıllık Gazi Üniv. Bilgisayar Sis. Öğrt. kazandım. İlk dönem görevlendirme yaptıramadım, rapor-izin kullanarak idare ettim. İkinci dönem için binbir rica ile görevlendirme yaptırdım. İntibak dönemimi bitirdim ve 3.sınıfa geçtim, yalnız görevlendirmemi yenilemiyorlar. Yapılmamasının asıl sebebi, genel müd. yardımcısı ile konuşup onay aldığım için, onun altındaki Bilgi İşl. Daire Başkanı gurur meselesi yapmış.

Velhasıl, ben de "Eğitim Hakkı Engellenemez" sözüne binaen Alo Başbakanlık hattına maruzatımı bildirdim. Nihayet neticesi çıktı. Gizli yazı ile Tedaş Genel Müdürlüğünden bana posta geldi. Aynen şu yazıyor:

İlgi: Genel Müdürlüğümüze muhatap, Doğrudan Başbakanlık Alo BİMER kanalıyla iletilen e-mailiniz.

"ARAS EDAŞ Erzurum İl Müd. emrinde 4857 yasaya tabi Bilgisayar Teknikeri olarak görev yapmakta iken talebinize binaen Bilgi İşlem Daire Başkanlığı emrinde 4 ay süre ile geçici görevlendirmeniz Makamın 28.01.2010 tarih ve 124 sayılı olurları ile uygun görülmüştür.

Bu kere 01.07.2010 tarihli dilekçeniz söz konusu görevlendirmenizin 6 ay süre ile uzatılması talebiniz Başkanlıkça hizmetinize ihtiyaç duyulmaması nedeniyle uygun görülmediğinden yapılacak işlem bulunmamaktadır. Bilgilerinize rica ederiz."

Böyle bir gerekçe sunabilirler mi? Yani saçma değil mi? Eş ve eğitim durumundan zorunlu tayin hakkı doğmuyor mu? Bana hukuki olarak yapabileceklerim hakkında bilgi verebilirmisiniz? Mahkemeye versem nasıl süregelir?

Ayrıca, bir arkadaşım da benim gibi işçiyken tayini yapılmadı Ankara'ya eş durumundan. Dava açtı ve kazandı. Bunu emsal gösterme gibi bir hakkım varmıdır?