7 adet bankaya ait kredi kartlarını kullandım. bunun yanı sıra 2 bankadan kredili mevduat hesabı ve ihtiyaç kredisi kullandım. ilk başlarda borçlarımı düzenli şekilde ödüyordum. son krizle birlikte aksamalar yaşadım ve hiç birini ödeyemez hale düştüm. işyerimdeki tüm eşyalarımı satıp borcumun bir kısmını ödedim. ayrıca yeni evli olduğumdan eşime ait mücevherleri ve hali hazırdaki eşyalarımı da satıp banka dışındaki borçlarımı kapattım. şimdilik eşimle annemin evinde ikamet ediyorum. kanuni ikametgahım olan evimde artık hiç bir eşyam kalmadığı için oturamıyorum. iş yerimi kapattım. adıma kayıtlı veya kayıtsız hiç bir malvarlığım yok.
bankaların icra takibine başladığını elime gelen tebligatlardan ve uyaptan takip ediyorum. tebligatlar benim insiyatifim dışında bilmeden annem veya yengem tarafından imzalanmış. tarafımdan doğrudan teslim alınan bir tebligat yok. 1 adet bankaya olan borcumun yapılandırılması için vekil avukatı ile görüştüm. ilk taksitini yatırdım. ama 2. ve 3. taksitlerini ödeyemedim. bu yapılandırma kanalıyla ilgili herhangi bir sözleşmeye imza atmadım. Yaklaşık 1 ay önce tesdüfen annemlerde iken bir banka vekilinin stajer avukatı geldi. yanında icra müdürüde vardı. şahsım panik atak hastasıyım. onları görür görmez haliyle nöbetim tuttu. erken bir saatte geldiklerinden evdekiler uyanmamıştı. dışarda içeri almadan konuştum. gayet nazik davrandım ama bende hala süregelen bir rahatsızlık hakimdi. biran önce başımdan gitmeleri için dil döktüm. ama nafile içeri girip eşya yazmak istediler. bundan ancak taahüd alarak kurtulabileceğimi belirttiler. taahhüdü verecek durumumun olmadığını bildirmeme rağmen bir gün sonrasını yazarak taahhüdümü aldılar. dosyada hesaplamalar falan yapıldı. icra müdürü tamamen vekil avukatın memuru gibi hareket etti. hasılı borcun tamamına taksitlendirmeden taahüd alındı ve gittiler. taktiredersiniz ki bir kaç gün sonra telefonumdan aranmaya başlandım. öde yoksa şikayet edeceğiz tehditleri. dedim artık şikayet edin herşeyi göze aldım. şikayet ettiğiniz mercii neresi ise muhakkak ki beni de sorgulayacaktır. elbette bende bir kaç bir şeyle kendimi savunacağım.
sorularım şunlar:
1- Ben her durumda da borcumu şuan için ödeyemiyorum. bir kaçak gibi davranıp bir gün annemde bir gün ablamda kalmak zorundayım. Bu insanları da risk altına almış bulunuyormuyum?
2- Önümde kısa dönem yapmam gereken bir askerlik hizmetim var. küçük bir oğlum var ve eşimde çalışmıyor. Banka avukatları eşimi rahatsız edebilirler mi?
3- taahhüdü ihlal suçundan dolayı savunmama rağmen ceza verirlermi çünkü haklı gerekçelerim var en basidi haciz baskısı ve panik atak hastası olmam gibi
4- Borcumu durumum olduğu halde ödememem bana göre suçtur. ama ödeyememem suçmudur
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim
2004 s.İİK 340 mad.sindeki taahüdü ihlal suçundan dolayı ceza verilebilemesi için, taahüd edilen ödemenin yapılmaması, halinde icra ceza mah. şikayette bulunulur,bu suçun oluşumu için YCGK 2001/16-181-200 SAYILI KARARINDA BELİRTTİGİ GİBİ TAHHÜD EDİLEN MİKTAR RAKAMSAL OLARAK BELİRLENMELİDİR ,mesela geri kalan borcu 15.02.2007 tarihinde tüm ferileri ile birlikte ödeme geçerli bir taahüd degildir(1).... aynı şekilde30.07.2006 tarihinde kalan borç tutarı olan 366.181.90 tl bugüne kadar işliyecek faiz ve masraf tutarını 20.02.2007 tarihinde ödemeyi taahüd ediyorum ifadesi YCGK 2001/8-19-26 sayılı kararında belirttigi gibi ödenecek toplam miktar rakamsal olarak belirlenmesi gerektiginden 20.02.2007 tarihine kadar oluşacak faiz ve masraflar belli olmadıgından ..taahüdü ihlal suçu oluşmamıştır(2)eger taahhüd sözleşmesi bu şartları taşımıyorsa ceza almazsınız, ,ayrıca makbul bir sebeb nedeniyle yerine getiremediginizi ileri sürebilirsiniz, (3)yanı ödiyecek durumda olmadıgınızı gibi,başlangıçta bunu söylediginizi...
(1)16HD2009/445-935 23.02. 2009 (www. hukuk türk mevzuat içtihat bilgi bankası
(2)16hd 2007/925-843 21.03.2007(www.hukuk türk mevzuat içtihat bilgi bankası)
(3)16HD 2010/434-1604 01.03.2010(www.hukuktürk mevzuat içtihat bilgi bankası)
geçmiş olsun. tebligatları orada almamaya özen gösterin ve gösterilmesini sağlayın. Eşinizi sizin borcunuzdan dolayı aramamaları lazım gelir. Taahhüd konusuna cevap verilmiş zaten. Askerlik yaptığınız süre içinde buna ilişkin belgelerinizi icra dairesine sunun veya Asker olduğunuz süre içinde gelen olursa bu belgeleri ibraz etsinler. Normalde gelen kişilerin işlem yapmamaları gerekir
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku