Saygıdeğer hukukçular lütfen yanıtlarsanız sevinirim
benim belirsiz süreli iş sözleşmem var idi ve haksız olarak tek taraflı fesih edildi, sözleşmemden farklı olarak birde şirket yönetim kurulu lehime karar alarak "mahkemeler tarafından tescil edilmeyen bir mahkumiyetim olmadan görevimden alınmam halinde 15 maaş tazminat ödenmesi yönünde" karar aldılar.yerel mahkemeye dava açtım ve bütün alacaklarım yönünde hüküm ile davamı kazandım ancak şirket temyiz dilekçelerinde "belirsiz süreli iş sözleşmesi" ile çalışanların cezai şart isteğinin red edildiği yönünde yargıtay kararı sundular.
şahsıma sağlanan 15 maaş tazminat sözleşmemde değil şirket yönetim kurulu kararında yer almaktadır.dolaysıyla sözleşmemden farklı olarak (sözleşme dışı) lehime alınmış bu karar şirketin ileri sunduğu yargıtayın içtihatları ile belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışanların cezai şart isteğinin reddi gerektiği yönünde kararları ile aynı sayılırmı?
yani bu 15 maaş sözleşmemde değil şirket yönetimi tarafrından lehime alınmış bir karar olması ve bu kararın hiç bir yerinde imzamın dahi olmaması hususu şirketin ileri sürdüğü iddialarını doğrularmı?