Merhaba,

Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar yardım etsin, çok sıkıntılı bir durumdayım.

Yüksek lisanstan (1.5 sene uzatmalı olarak) Şubat 2010'da mezun oldum. Doktora başvurusu için istenen, askerlikle ilişiğimin olmadığına dair belgeyi (yani yüksek lisans sonrası 1 yıllık tecilli olduğuma dair belgeyi) almak için askerlik şubesine gittiğimde, 3 dönemdir yoklamaya gitmediğimden (tecil hakkımı kullanabilmek için yoklamaya gitmek gerektiğini bilmiyordum, ah ahhh) bakaya durumunda olduğumu öğrendim. Doktora yapmak istediğimi anlattım, form doldurdum, suçum savcılığa intikal etti ve bana "Bakaya Durum Belgesi" verdiler, belgenin altında "30.11.2010 tarihine kadar doktora eğitimi için bu belge ile sadece kayıt hakkı verilmesinde, askerlik yönünden bir sakınca bulunmamaktadır" yazıyor. Yaklaşık 1 ay içerisinde de savcılıkta karar verilir denildi.

Sorularım:

1- Yoklamaya gitmememe neden olacak sağlık raporum, yurtdışı ikametim vs. yok. Sadece (hakikaten) bilmiyordum. Bu durumda savcılıktan çıkan karar ne yönde olabilir?

2- Doktora başvurusu tarihine, savcılıktan çıkacak karar yetişmeyecek büyük ihtimalle. "Bakaya Durum Belgesi" ile kayıt yaparlar mı bilmiyorum. Yapsalar bile doktora öğrencisi olduğumu belgelediğimde sevk dönemi öncesinde bu belgeyle askerliğimi tecil ettirebilir miyim, yoksa Aralık'ta kesin asker miyim?

Bilenlerden acil yardım bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum. Bir de konu hakkında bilgisi olmayanlar lütfen karamsar bilgiler vermesin, yoksa insan forumları okuyunca hayata küsüyor