#8226; 3.Dönem Toplu İş Sözleşmesi 4.09.2000 tarih,
#8226; 4.Dönem Toplu İş Sözleşmesi 01.03.2001-28.02.2003 tarih,
#8226; 5.Dönem Toplu İş Sözleşmesi 01.3.2003-28.02.2005 tarih,
#8226; 6.Dönem Toplu İş Sözleşmesi 01.03.2005-28.02.2007 tarih
madde 4. Sözleşmenin kapsamı olarak
a ve b bendinde Ancak , (EK:A/1 )ve (EK:A/2) cetvelinde unvanlar ve işyerleri itibariyle belirtilenler işbu Toplu İş Sözleşmesinin kapsamı dışındadır.
Ancak; (a) fıkrasında belirtilen işyeri ve eklentilerinde çalışan taraf sendika üyelerini kapsar.
Toplu iş sözleşmesinin imza tarihinden itibaren (EK:A) cetvelde yer alan unvanlar kapsam dışındadır.
Ancak ;
1992 Yılında Türk Telekom#8217;da Toplu iş sözleşmesine tabi ( işçi) personel olarak
30.09.1997 yılında itibaren X Telefon müdürlüğü bünyesinde ; geçiçi görevle Transmisyon müdürlüğünün (KAPSAM DIŞI SERVİS) personeli , Radyolink işçisi (servis sorumlusu , tek personel olduğumdan ) olarak ;
2001 yılında İl Telekom Müdürlüğü , G. Telefon müdürlüğünde (Teknisyen yrd) KAPSAM İÇİ personel atama yaptı ve TRANSMİSYON MÜDÜRLÜĞÜ #8216;(Radyolink Servisi)#8217; ne geçici görevle görevlendirdi ve 6 ayda bir geçici görevlendirme yenilenmesi yaparak
14.08 2002 Tarihinde Açık öğretim Lisesinden almış olduğum Elektrik Diplomamı ;
27.07.2004 Tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksek okulu (ELEKTRİK )diploması nı kurumuma ilettim.
İl Telekom müdürlüğünün 15.09.2004 ; ( Genel müdürlüğümüzün 19.08.2004 gün ve 7420 sayılı emri 2. İl müdürlüğümüzün 8.9.2004 tarihinde yapılan kurum içi tekniker sınavını kazandığından 3. isteği üzerine 3. Çalışma konusu R/L ) G. Telefon Müdürlüğünde TEKNİKER oldum (KAPSAM İÇİ personel olarak) atamamı yaptı .
Transmisyon Müdürlüğü ne #8216;(Radyolink Servisi)#8217; geçici görevle görevlendirdi.
daha sonra;
Görev yeri , 31.12.2004 Tarihi itibarıyla Transmisyon Müdürlüğü Radyolink Teknikeri (Transmisyon müdürlüğü#8217; ne Atama Yer değiştirme esaslarının 7 . maddesi hizmet gereği 2. Çalışma konusu R/L ). olarak değişikliği yaptı.
Halen bu müdürlükte görev yapmaktayım.
İl müdürlüğümüz Teknisyen yardımcısı olduğumdan dolayı Kapsam dışı olamadığımı ve19.08.2004 gün ve 7420 sayılı emri ile kapsam dışı statünün kapatıldığını beyan etmekte ise de ;
Genel müdürlükle görüştüğümde geçmişte Teknisyen yardımcılarınında Kapsam Dışı olabileceğini ve de olduğunu İl müdürlüğünün personel durumuna göre, Çalışma yer ve şartlarından dolayı değerlendirilmesi gerektiğini ve şahsımın konum itibarıyla çalışma yer ve şartları gereği ( Tek personel ve Servis sorumlusu olarak 30.09.1997 tarihi itibarıyla bu Serviste çalışıyorum.) Kapsam dışı statüde olduğumu beyan ettiler.
Halen Transmisyon müdürlüğü bünyesinde 10 personel olarak çalışılmakta ve K/P Servisinde 3 sözleşmeli; 6 Kapsam dışı personel olarak görev yapmaktadır.
Tek personel olarak şahsım kapsam içi personel konumundayım.
Şu an KAPSAM DIŞI OLMAK istiyorum.
ve sizden yardımcı olmanızı bekliyorum .özet olarak;
1- TİS KAPSAMI DIŞINDA KALACAKLAR (EK: A) #8216;ya göre madde 172822 Sayılı Yasanın 62/2 nci maddesinin hükmüne uygun olarak bu Toplu İş Sözleşmesinin yapımında temsilci sıfatıyla da olsa görüşmelere katılmış bulunanlar ;
Bu maddeye göre sendikadan imza yetkisinde temsilci olanlar kapsam dışına geçmişlerdir demektedir,doğrumudur ?
2- 30.09.1997 yılında itibaren X Telefon müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başladığım süreçte End.Mes.Lis.Torna mezunu olduğumdan il müdürlüğümüz TEKNİSYEN ünvanı vermemişti ve KAPSAM DIŞI Olmama engel olarak sunmuştu.
Buna göre Genel müdürlükle yeni görüştüğümde Teknisyen yardımcılarınında kapsam dışı olabileceğini , olanların olduğunu beyan etmektedirler . ne gibi işlem yapmam gerektiği
3- 14.08 2002 Tarihinde Açık öğretim Lisesinden almış olduğum diplomamı kuruma beyan ettiğimde sicil dosyama işlediğini ancak ; kurum tarafından TEKNİSYEN#8217;lik ( ELEKTİRİK mezunu Şartı arandığını belirtilmişti) ünvanı verilmediği için,KAPSAM DIŞI olamadığımı sifaen söylensede ;
Kurum diplomama göre işlem yapması gerekir miydi veya çalışma yer ve şartlarlına göre statüm tutmaktaydı .
( EK A1 Madde 35 bu yerlerdeki birim sorumlusu; EK A2; 1- Ana denetim, alt denetim, merkezi bakım gibi teknik denetleme sistemlerinin bulunduğu yerlerde bu protokolün imza tarihi itibari ile çalışanlar)
2- Şehirlerarası ve Milletlerarası Transmisyonları sağlayan sistemlerin terminal istasyonları ve taşradaki uzantıları ) demektedir.
Kapsam DIŞI statüye geçebilir miyim? acaba ne yapabilirim?
3- İl Telekom müdürlüğünün 15.09.2004 tarihinde Teknikerlik ünvanını vermesine nazaran, çalışma yer ve şartlarına göre eğitimdenkanaklanan verilmiş bir ünvandan dolayı KAPSAM DIŞI statüye geçiş veremez miydi, Özelleştirme olan bir kurumda geriye dönük bir hak alma olayı olabilir mi ?
Bu saatten sonra ne yapabilirim, bana bilgi verebilirseniz sevinirim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku