Merhaba

Özel sebeplerden dolayı işte olamadığım bir günde sorumlu olduğum bölümde oluşan bir hatadan dolayı sorumlu tutulup yazılı savunmam istendi.Yöneticilerimin art niyetli oldukların bildiğim için yazılı savunma vermeyi reddetim! Şahitler huzurunda imzadan imtina tutanağı düzenleyeceklerini ve 25 maddeden çıkarılacağımı belirtip beni kapı dışarı ettiler. Aynı gün devamsızlıktan işten çıkartılamamam için Noter kanalı ile fırmaya, haksız oldukları ve alacaklarımı ödemeleri gerektiğini yazılı ihtarname gönderdim. Daha sonra İşkura gidip ne yapmam gerektiğini sorduğumda İşkur yetkilileri işverenin beni işveren çıkış hakkını kulanarak çıkarttığını ve tazminat+işisizlik maaşı hak ettimi belirtti. İşverenle görüştüm, karşlıklı anlaşarak kıdem tazminatımı aldım.İhpar tazminatı için senet imzaladım.Parayı bankaya yatırdılar, çektim ve senet karşılığında işverene iade ettim. İşsizlik sigortası işlemleri ne durumda olduklarını kontrol ettiğimde durrdurulduklarını öğrendim.Sebeb: işveren işçi kusuru olarak belirtmiş. Kıdem ve ihpar tazminatlarımı aldığıma dair banka dekontlarını gösterdiğimde işlemleri tekrar başlattılar fakat işyerinden yazılı açıklama istendi. Gelen açıklamada yönetim kurulu başkanının iyi niyetli olduğunu ve tazminatlarımı ödediğini yazmışlardı fakat çıkartıldığım 25/2 maddesinin değişmeyeceğini belirtmişlerdi!

İşsizlik sigortasından faydalanmam için ne yapmam gerekiyor?

25/2 maddesini sicilimden sildirmem için ne yapmam gerekiyor? Sildirmem gerekiyor mu?

İşverenin bu şeklde davranması yasal mı?

işverenin bu şekilde davranmasını kişisel olarak onaylamıyorum. Aynı şekilde nasıl karşılık verebilim?

Teşekkürler
Aydın Dindar