Haziran 2009 da eşime ait bir arabayı T. S adlı bir kişiye sattım. 19000 tl sini tahsil ettim 3500 tl si için 15 Ocak 2010 tarihine senet imzalattım. Borcun günü geldiğinde borçlu bizzi atlatmaya başladı. Daha sonra icra takibi başlattım. İcra takibi sonucunda borçlunun benden önce 120000 tl sırada icra takibinin olduğunu öğrendim. Çeşitli kurumlara yazı yazırarak ( Trafik, tapu, bilenen bankalar.. ) borçlunun üzerine hiç bir mal varlığının ve parasının olmadığını ispatlayarak İcra dairesinden geçici aciz vesikası aldım. Daha sonrakıi araştırmalarımda borçlunun eşne 9 Ocak 2010 tarihinde bir arsasının satışını yaaptığını öğrendim. Aciz vesikası ile Mhakemeye başvurdum... İlk mahkemede eşinden aldığı altınların karşılığı olarak bu devrin gerçekleştiğini beyan ettiler ve mahkeme ertelendi. İkinci mahkemeden 4 gün önce boşanmışlar... 29 Eylül de 3. davaya gireceğiz... ne yapmam gerektiği hakkında bilgilendirebilirmisiniz... Dava dilekçesi alttadır..


ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİN’E
...../...

TEDBİR İSTEMLİDİR!

DAVACI : A.A
DAVALI - BORÇLU : T.S
DAVALI - Ü.KİŞİ : S.S
KONUSU : DAVALILAR ARASINDA YAPILAN İŞLEMİN MUVAZAALI TASARRUF OLDUĞU İDDİASI VE İ.İ.K’NUN İLGİLİ MADDELERİ UYARINCA İPTALİ DİLEDİĞİDİR.

TAKİP DOSYASI : .....

AÇIKLAMASI :

1- 42 .... 771 plakalı aracımı T.S’E Haziran 2009’da 22500 TL ye sattım. 19000 Türk lirasını tahsil ettim. T. S daha sonra 23 Haziran 2009 da aracımı başkasına sattığını söyleyerek benden vekâletname aldı ve aracımı başka bir şahsa devretti. Vekâletname aldığı gün kalan 3500 Türk Lirası için 15 Ocak 2010 tarihine senet düzenledik. Borcun günü geldiği gün defalarca çeşitli yollarla T.S’den alacağımı istememe rağmen T. S çeşitli nedenler öne sürerek borcunu ödememiştir. Bu yüzden takriben 2 ay gecikmeli olarak ... İcra Müdürlüğü’ne başvurmak zorunda kaldım. Borçludan olan alacağım nedeniyle yukarıda da numarası verilen ..... İcra dairesi 2010/22 dosyası kesinleşmiştir. Dosyanın kesinleşmesinden sonra yapılan araştırmada T.S’in üzerinde hiçbir mal varlığının bulunmadığı ve benden önce kesinleşmiş yaklaşık olarak 120.000 TL değerinde borcu için 3 tane icra dosyasının bulunduğunu öğrendim. T. S ...... işçi olarak çalışmaktadır; güncel reeskont faiz ve yasal faiz oranları göz önünde bulundurulduğunda bu borcun maaş haciz ile tahsil edilemeyeceği aşikardır.

2- Yaptığım araştırmalar sonucu öğrendim ki: Borçlu diğer davalı ve borçlunun eşi S.S'e, ...,.... .....Mahallesi, ........ Mevkii, Kütük sayfa no: 919, Pafta:24-29sa, Ada No:21, Parsel No:11 kayıtlı, 397 metrekarelik arsayı borcun doğmasından birkaç gün önce satmıştır.


3- İcra İflas Yasasınca bu tür muvazaalı tasarrufların iptali gerekir. İptali sağlamak amacıyla mahkemenize başvurmak zorunda kaldım.

YASAL NEDENLER : İİK’nun ilgili yasa maddeleri, HUMK’un ilgili yasa maddeleri.
DELİLLER : T. S'e verilen vekaletname, Verilen vekaletnameyle T.S’in gerçekleştirdiği araç satış sözleşmesi, Keles İcra Dairesi’nden alınan kesinleşen icara takibine dair yazı.
SONUÇ : Yukarıda kısaca açıklanan nedenler uyarınca
davalılar arasındaki İŞLEMİN İPTALİ ile anılan mal üzerinde cebri icra yapabilme yetkisinin tanınmasını, dava konusu malın eldeki deliler göz önünde bulundurularak, üçüncü kişilere devrini önlemek üzere TEMİNATSIZ İHTİYATİ TETBİR kararı verilmesini, yargılama giderlerin davalılara müştereken ve müteselsilen yüklenmesine karar verilmesini arz ve talep ederim.



10/05/2010
.........