Arkadaşım yaklaşık 2 yıl önce bir yemek ihalesine katılmıştı.Şikayet etmişler şimdi soruşturma açılmış.Tecrübelisin diye bana sordu ben işin içinden çıkamadım.

"Yemek ihale şartnamesinde gıda üretim belgesi,Kalite belgesi ve birkaç belgenin aslı veya noter onaylı örneği isteniyor.Fakat şartnamenin alt kısımlarında belgelerin sunuş şekli diye bir bölüm daha var,oraya da katılımcıların noter onaylı belgeler yerine ihaleyi yapan idarenin ihale öncesinde gördüğü ve aslının aynıdır diye onayladığı belgeleri de dosyalarına ekleyebileceklerini yazıyor.İhale komisyonu şartnamenin üst bölümlerinde noter onaylı belgeleri istiyor fakat bu belgeler ihaleyi yapan idarenin en üst amiri tarafından aslının aynıdır diye onaylandığı için kabul etmek zorunda kalıyor.Şimdi komisyon noter onaylı olmayan belgeleri niye kabul ettin diye suçlanıyor.Komisyonda şartnamede ihaleyi yapan idarenin amirinin ihale öncesi bu belgeleri aslıdır diye onaylamş olduğunu savunuyor." şimdi ne olur?Şartnamenin ön bölümlerinde noter onaylı istenilen belgeler,aşağı kısımda bir maddede ihaleyi yapan idare tarafından ihale öncesi aslının aynı diye onaylanırsa dosyaya eklenip sunulabilir diyor.İdarenin amiri ihale öncesinde aslının aynı diye hepsini onaylamış.