15.06.2004 tarihinde işlediğim bir suç nedeniyle eski TCK ya göre 1 sene boyunca yargılandım ve 07.06.2005 tarihinde 1 sene 3 ay hapis ve 188 ytl para cezasına çarptırıldım. TCK nun 94. maddesi gereğince de cezam ihtaren ertelendi. Kararı temyize gönderdik ama bişey değişmemiş, temyiz kararıda 09.04.2007 tarihinde onaylanmış.

Eski TCK ya göre cezanın ertelenme süresi 5 yıl. Yeni TCK ya göreyse 3 yıl.
Yeni TCK ya göre her iki durumda da 3 seneyi doldurdum.(Hem ilk karardan sonraki süre, hem temyiz kararından sonraki süre)
Fakat 765 nolu Eski TCK (Mülga) ya göre Mahkeme kararından (07.06.2005) sonraki süreyi doldurdum ama temyiz kararından sonraki (09.04.2007) süreyi doldurmadım.
Merak ettiğim,
1- Adli sicil kaydımı sildirebilmem için sözkonusu bu süre ilk karar tarihinden sonramı başlar yoksa temyiz sonuç tarihinden sonramı başlar?
2- Ben 765 nolu Eski TCK (Mülga) ya göre yargılandım ama 5237 nolu Yeni TCK dan yararlananıp adli sicil kaydımı sildirebilirmiyim?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Eğer adli sicilimin silinmesi için gereken şartlar oluştuysa hemen başvuruda bulunmak istiyorum. Yeni yaptığım iş başvurusu için bu çok önemli.