Durumumu anlatmaya başlamadan evvel böyle bir siteyi kuran herkese binlerce kere teşekkür ederim. henüz yeni üye oldum fakat üye olmadan, sorunumu anlatmaya karar vermeden uzun uzadıya sitenizi takip ettim, kafamdaki bir çok soruya cevap bulabildim.
Her şey 2009 haziran ayında başladı. Çeşitli sebeplerden ötürü (Şiddetli geçimsizlik, aile kavgaları v.s.) 2009 Temmuzda bir pazar günü aramızda bir protokol düzenleyerek anlaşmalı boşanma işlemini gerçekleştirmek için Aile Mahkemesine başvurdum. Eylül ayında dava günümüz verildi. İlk mahkemeye eşim gelmediği için davamız ileri bir tarihe ertelendi. Bu arada eşimin bir ilişkisi başladığını, daha evvel bir maile bakmam için bana verdiği e-mail adresinden öğrendim.(Şifreyi kendisi söylemişti) Buna rağmen eşimi çok sevdiğim için ikinci davaya kadar beklemeden barıştık ve açılmış olan davayı beraberce geri çektik.
İlk zamanlarda her şey çok güzel gitti. İkinci balayımızı yaptık, boşanma davası esnasında almış olduğu eşyaları geri getirdik. Yuvamızı tekrar eskisi gibi düzdük. Nisan ayında benimle kavga ederek artık işten ayrılmak istediğini, işe gidip gelmenin zor geldiğini söyleyerek işten ayrıldı. Hikaye de bu noktadan sonra başladı.
Ben işe gider gitmez bilgisayar başına oturup akşama kadar facebook v.b. sitelerde dolandı durdu. Ben işten geldiğim zaman da devam etti. Eski sevgilileriyle adı geçen sitede arkadaşlık kurdu ve mesajlaştı. Gel zaman git zaman bu durum böyle devam etti.
Ailemle görüşmemi istemedi, annemin bize büyü yaptığını söyleyerek gönderdiği konserveleri çöpe attı. Yeğenimin d.gününe gitmek istediğim zaman benimle kavga etti, gelmesi için zorlamamama rağmen. Doğum gününden sonra çıkan kavgada bir bıçak eline alıp vücudumda bir iz bıraktı.(Rapor tutturmadım ama izi halen bende)
Bu süre içinde evde kalmasına rağmen hiç temizlik yapmadı ve ben işe gider gitmez bilgisayar başına oturmaya devam etti.
Evliliğimizden önce bakire olduğunu söyledi. Fakat ne ilk ne de ondan sonraki birleşmelerimizde bunun ispatını sağlayacak durum gerçekleşmedi. Beni sürekli erkekliğinde sorun var bunu düzelttirelim diyerek rencide etti. Fakat üniversite yıllarında bir arkadaşıyla mektuplaşmalarını yakalayınca "biz hala bekar ve bakireyiz sen çok şanslısın" gibi yazıları görünce kandırıldığımı farkettim. Bunu 2010 temmuzda okudum ve mektuplar hala bende.
Sevgilisiyle facebook mesajlaşmalarının bir kopyası da elimde.
En son bu ağustosta sevgilisinin şirketi adına açılmış bir adresten "seninle görüşmek istiyorum" diye bir mesaj geldiğini gördüm.(ara sıra oynadığı oyuna yardımcı olmam için benden ricada bulunuyordu.) Bu mesaj geldiğinde biz yazlık evimizdeydik ve ertesi gün birden bire evimize gitmek istediğini söyledi ki daha evvel yapılmamış bir şeydi. Benim konudan haberim olduğunu bilmeden yaptı bunu. Ertesi gün babamın tedavisi için İstanbul'a gittim. Eve gelirim dediğim saatten biraz geç gittim. Eve geldiğimde hiç adetim olmadığı üzere zile bastım. Kapı açılmayınca eşimi aradım bana "sen geç kalınca yürüyüşe çıktım, seninle karşılaşırız diye düşünüp seni beklemek istedim" dedi. Ama bir terslik vardı beklediğini söylediği yer ile benim eve geliş yolum arasında siyah ile beyaz kadar fark vardı.
Sürekli yalanlar söyledi ve bu yalanları ortaya çıkınca birden değişik bir hal aldı.
3 gün önce şiddetli bir tartışma yaşadık ve bu tartışma sonucunda evi terk etti. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle, kazandığım parayı sürekli eşime verdim bankaya yatırması için. o da kendi hesabına yatırdı. Şimdi bana bu paradan vermeyeceğini söylüyor ve bu paranın o hesaba yatması ile onun işten ayrılması arasında büyük bir tarih farkı var. Nisanda işten ayrıldı haziranda hesap açıldı, işten ayrılırken de tazminat almadı.
Şimdi sorarım size,
-Bütün bu yukarıda anlatılanlar elimde olan kanıtlar ile birlikte aldatıldığımı ispat edebilir mi?
-Banka hesabına tedbir koydurabilir miyim?
-Kendisinin ve ailesinin ev eşyalarını almasını engellemesi için çilingirlere savcılıktan bir yazı çıkartabilir miyim?
-Aldığım fakat elimde kanıtı olmayan tehditlere ailesinin ve kendisinin bana yaklaşmasını engelleyebilir miyim?
-Bu konuda bana yardımcı olmak isteyecek bir avukat bu siteden bulabilir miyim?
Sabrınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Şimdi sorarım size,
-Bütün bu yukarıda anlatılanlar elimde olan kanıtlar ile birlikte aldatıldığımı ispat edebilir mi?
-Banka hesabına tedbir koydurabilir miyim?
-Kendisinin ve ailesinin ev eşyalarını almasını engellemesi için çilingirlere savcılıktan bir yazı çıkartabilir miyim?
-Aldığım fakat elimde kanıtı olmayan tehditlere ailesinin ve kendisinin bana yaklaşmasını engelleyebilir miyim?
-Bu konuda bana yardımcı olmak isteyecek bir avukat bu siteden bulabilir miyim?
Sabrınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
-Elinizde çok fazla kanıt yok. Anca, kanıt alınabilecek yerler , kanıt haline dönüştürülebilecek bilgiler var. Sosyal paylaşım sitelerindeki yazışmaları, mesajları eğer sadakatsizlik yaptığını ispatlayacak ibareler, konuşmalar içeriyorsa dijital ortamda kayıt yaparsanız delil olur. Ayrıca telefon kayıtları, telefon traik bilgileri, e-mailler de kanıt olarak kullanılabilir ancak e-maillerin de dijital ortamda olması şart. Birlikte olduğundan emin olduğunuz kişiyi de tanık olarak yazdırabilirsiniz. Hatta birden fazla kişi varsa hepsini..
- Mal davası açarsınız, boşanmanızı müteakip mal davası görülür, bankadaki para 01.01.2002 tarihinden sonra edinildi ise, yarısı sizin yarısı eşinizindir. Eşiniz bu parayı kullanacak olursa yada banka hesabını boşaltacak olursa eşden mal kaçırmış kişi durumuna düşecektir. Hakkınız olan parayı alırsınız.
-Evi terkeden siz değilsiniz, eşiniz savcılığa gitmenize gerek yok. Çilingir vasıtası ile anahtarları değiştirin. Evdeki eşyaların kamera ile görüntülerini alın, fotograflarını çekin. Altın takı ziynet saat türü Yani yükte hafif pahada ağır olan eşinize ait kişisel eşyaları bir kiralık kasaya koyun. Eve girip kişisel aşyalarını alıp daha sonradan ise almadım diyebilir.
Evinize bir alarm sistemi kurun. Siz yokken girilmeye çalışıldığında etraftaki insanların dikkatini çeksin. Mal davası aşamasında evden mal almadım dediğinde bu kişileri tanık gösterirsiniz. Eve girilip eşya alınacak olursa karakola hırsızlık şikayetinde bulunun tutanaklar tutturun. İleride ben evden eşya almadın denildiğinde bu bilgileri sunarsınız.
-Tehdit edildiğinize dair Savcılığa suç duyurusunda bulunun. Durumunuzu anlatın ve sizi tehdit ettiğini düşündüğünüz insanların isimlerini savcılığa verin. İleride herhangi bir darp durumu ile karşılaştığınızda işinize yarayabilir. Ailenin korunmasına dair kanun gereği boşanma davanız aşamasında hakimden tedbir isteyebilirsiniz. Hakim takdir ederse eşiniz en fazla 6 ay eve gelemez, size yaklaşamaz, telefonla yada doğrudan sizi rahatsız edemez.
- Burası bilenlerin bilgilerini bilmeyenlerle paylaştıkları bir hukuk sitesi, avukat borsası değil.
Öncelikle amacım burayı bir borsa olarak görmek değildi. Fakat bu şekilde bir izlenim bıraktıysam şimdiden özür dilerim.
Verdiğiniz bilgiler için sonsuz teşekkürler.
Evet bu para bahsettiğiniz tarihten sonra eşimin hesabına yattı ve dolayısıyla edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması gerekiyor. Fakat benim endişem bir iki ün içerisinde banka hesabından yüklü miktarda para çekimi ihtimali. Bunu engellemek için ne yapabilirim. Hakimlik makamı böyle bir engellemeyi ne kadar sürede koyabilir. Halkısınız sonuçta o paranın yarısı benim yarısı onun. Ben de zaten yarısının kurtarılmasını istiyorum. Yoksa para uçup gidecek
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku