Merhabalar;
8 senelik vergi mükellefi bir esnafım.Vergi dairem Beyoğlu 1986-1994 Arası içerisinde kendi adıma yatırdığım yani bağkur primlerini 1994'e kadar devam ettirdim ancak 1986 yılında memleketimin kırsal bölgesinde kendi köyümden babamın üvey amcası aynı isim ve soyisimden "Ahmet Çelen" esnaf olmadığı halde yaşadığı yerden "Çiftçi Bağkur'u" adına Mesleği kasap olarak ilçede bağkura kayıt yaptırmış.
Burdaki Bağkur Kurumuna ve o zamanki vakıflar bankasına kendi adıma yatırdığım 1994 tarihine kadar prim yatırdım fakat Bağkur kurumuna gittiğimde benim yatırmış olduğum primler Kırsal alanda yaşıyan ve 1988 yılında vefat eden aynı isim ve soyisimi taşıdığım yukarıdada belirtmiş olduğum gibi babamın üvey amcası "Ahmet Çelen" adına geçirilmiş ve 1988 yılında ölmüş olmasına rağmen işin garip tarafıda kendisi 1994 yılına kadar benim yatırdığım primler sayesinde emekli oldu ve emekli maaşı ölüm aylığı olarak bağlandı ve maaşı öz kızı almakta.
Tekrar dediğim gibi Bağkur burdaki en büyük hatası Kırsal alanda yaşıyan aynı isim ve soyisimi taşıdığımız uzaktan akrabamız "Ahmet Çelen" 1988 yılında ölmesine rağmen benim 1994 yılına kadar prim yatırmam sayesinde kızı hala ölüm aylığı almaktadır.
Fakat benimde buradaki eksikliğim Bağkur'a prim yatırmama rağmen Bağkur'a kayıt yaptırmadım.
Kısacası Bağkur numaramız olmamasından dolayı yatırmış olduğum primler kayıt yaptırmış olan ve aynı isim ve soyisimi taşıdımız kişi adına geçirilmiş
Benim elimde Bankaya ve Bağkur'a yatırmış olduğum bütün makbuzlar mevcut ve hepsi "Asıl" makbuzlardır.Yine kısacası bütün yatırmış olduğum primlerin makbuzları elimde bulunmakta.
Sizlere danışmak istediğim ve aklımda soru işareti olarak kalan kısımsa Bağkur-Ssk Hizmet Binasına danıştım ve bana İş Mahkemesine başvurmamı söylediler.Ve eğer haklı çıkarsam bu kişinin kızının aldığı ölüm maaşı kesilecek ve faizi ile kendisinden geri alınacak ve yine benim 8 senelik primimin geçirilip işlenebileceğini söylediler.
Ve siz uzmanlardan bilgi ve bir yol göstermenizi istiyorum.