yazlıktaki evimizde soba baca evin içinden geçerek üst katlara çıkıyor. babam kışları gelip yazlıkta soba yakıyor.en üstteki komşu bacasını kapatmış fakat baca iyi çekmediğindan evin baca kısmı biraz siyahlaşmış.bunu gören komşu bacayı kırıp kendi evinden körleyeceğini söyleyerek bir daha kışın soba yakmayacaksınız tehdinde bulundu.ben yukarı çıktım komşunun evine baktım. bacayı kırıp körleyemeyeceğini söyledim ve aşağıya indim.avukat oğlum var benim sizi şikayet edeceğim tehdidi yaptı.daha sonra babam geldi. onun ile yukarı çıkarken komşunun kocası apartmanda bize cehenneme gidin dedi.biz babam ile evlerine bacaya bakmak için girdik. o sırada ev sahibi kadın birden bağırmaya hakaretler yapmaya başladı dış kapıya yöneldi tekrar içeri girdi elindeki kazma ile kendi evinde bacayı vurarak kırmaya başladı hakaretler ederek bağırdı. babam elinden kazmayı aldı dışarı çıktık. Dışarda evin kapısının önünde ben kazmayı aldım ve komşuya vermedim .ne yapacakları belli değildi. Her an o kazmayı bize saplayabilirlerdi öyle bir haller vardı.korktuğum için kazamayı o an vermedim .(bu arada jandarmayı bekliyoruz haber vermiştik. gelmedi.)komşunun kocası zor ile kazmayı elimden almak istedi bende kazmayı komşu evinin merdivenine attım . komşu kocası kazmayı alarak bana salladı.bende aşağıya kaçtım. komşu balkona çıkarak babama ağıza alınmayacak hakaretler ve küfürler ettiği halde babam onun ile teyzeciğim diye konuştu. sonunda jandarma geldi yanlarında zapıtada vardı. jandarma ve zapıta komşu kadının yanlış yaptığını söyledi komşu kadın anlamak istemiyor. Bağırıyor çağırıyor hakaretler ediyor..fakat komşu kadın babamda şikayetciğim deyince ,bende yaptığı hakaretlereden dolayı kadından şikayetciğim dedim( aynı zamanda şimdi ben bana kazmayı salamasından ve ceheneme gidin dediğinden dolayı kocasından da şikayetciğim.) jandarmaya gidildi burada her iki taraf şikayeci olmadı .olay kapanmıştı bizim için .fakat komşu kadının daha sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulunuyor. iftira attıyor. Haneye tecavüz yapmışız. Kendisi bizi içeri aldı. Kadında ne darp izi var nede başka bir şey. Bacanın izine bakmak için içeri alan kendisi.içerde ağıza alınmayacak hakaretler eden kendisi .kazmayı sallayan onlar.Kapıda zorlama yok. Babamın sadece yaptığı elindeki tehlikeli ne yapacağı belli olmayan kazmayı alması ve dışarı çıkması. Bu kadar.ilk defa bu şekildfe bir olay ile karşılaşıyorum ne önerirsiniz. Ne yapmalıyız.saygılar.