Merhabalar.
2007 yılında otomotiv üzerine faaliyet gösteren akrabamızın sahip olduğu bir limited şirketine bağ-kurumun devam etmesi için%1 hisse ile ortak oldum. Halen ortaklığım devam etmekte. 2008 yılında ise işyerinde çalışan arkadaşlarımızdan biri kömür sobasına tiner dökerken ağır yanıktan dolayı hastaneye kaldırıldı ve 45 gün sonra vefat etti. arkadaşımızın ailesi herhangi bir konuda dava açmamasına rağmen işyerinde yeterli güvenlik önleminin olmaması nedeni ile kamu davası açıldı ve 110.000 tl ceza geldi.Ayrıca vergi borçları da var bildiğim kadarı ile. benim üzerimde kayıtlı bir evim ve bir de arabam var. Şirketin asıl sahibinin ise üzerinde kayıtlı herhangi bir gayrimenkul ya da parası yok. Şirket avukatı bana sermayem kadar yani %1 oranında sorumlu olacağımı söylüyor ancak şirketin asıl sahibi bu cezaları ödemeye niyetli görünmüyor zaten görünürde ödeyecek parası da yok. şirket sahibi bu parayı ödemezse devlet bu cezayı nasıl tahsil edecek...Yıllardır çalışarak ancak sahibi olabildiğim evim ve arabam tam bu cezayı ödeyecek kadar. Cezayı ve vergi borçlarını benim ödemem gibi bir durum sözkonusu olur mu ? Avukat bana yanlış bilgi veriyor olabilir mi ? Yardımcı olabilir misiniz ? Çok çaresiz kaldım.