Merhaba 2000 sensinden bu yana faaliyet göstermeyen şirketimizin kapatma işlemleri gerçekleşmemiş. 2005 yılında vergi dairesi re'sen kapatma verdi. Ticaret Odası 2008 yılında re'sen kapatmayı gerçekleştirdi. Şimdi 5174 sayılı odalar borsalar birliği kanunu 10 numaralı madde açıkça "Yukarıdaki fıkrada anılan oda yönetim kurulu kararını takip eden yılbaşından itibaren iki yıl içinde, ilgilinin üyesi bulunduğu odaya müracaatla adres ve durumunu bildirmemesi halinde, oda yönetim kurulunun teklifi ve meclis kararıyla ticaret sicil kaydının re’sen silinmesi için ticaret sicil memurluğuna ihbarda bulunulur. İhbarı takip eden ayın ilk günü itibarıyla oda kaydı silinmiş sayılır. Bu süre içerisinde durumunu bildiren üyelerin aidat tahakkukları başlatılır. Ancak bu durumda olanlar tüm aidat borçlarını ödemedikçe seçmen listelerine tekrar kaydedilemezler.
Ticaret sicilinden re’sen veya işin bırakılması halinde üyenin talebi üzerine kayıt silinmesine ilişkin ilânlar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ücretsiz olarak yayımlanır." diye belirtiyor. Ancak Ticaret Sicili Ticaret Hukuku Madde 33'e göre işlem yaptığını re'sen hiçbir ticaret sicilinin silinmeyeeğini belirtti. Sicil tüzüğüne de baktım orada Ticaret Hukuku, kanun ve yönetmeliklere göre işlem yapar sicil yazıyor. Bu durumda 5174 sayılı kanun maddesini işeme koymaları gerekmiyor mu? o madde bana açık geliyor ama anlamadığım birşey mi var acaba?? bana yardımcı olursanız çok sevinirim.