*Şiddetli geçimsizlik en önemli sorunumuz.Kavgalarımızın genel sebebi kıskançlık, fikir ayrılığı ve güvensizlik . Eşimin cemaatçilerle görüşmeye başladıktan sonra, tavırlarındaki değişiklikler. Baskıcı tavırları.. Hakaretler.Cemaatçi arkadaşlarının direktiflerini benim üzerimde uygulamak istemesi.
*En son çocuğumu benim rızam olmadan Cemaatçi bir kolejle yazdırılması. Ve benim bunu şiddetle reddetmeme rağmen onayım alınmadan bunun gerçekleştirilmesi. (Bu durumda ben okula gidip, benim onayım alınmadı diyerek okuldan kaydını alıp; çocuğumu devlet okuluna verebilir miyim?).Gerekirse çocuğumun okulunu bir sene durdurmayı düşünüyorum. 1 yıl okula gitmesin. Bu durumda suçlu olur muyum?
*Ev annemin üzerine..Ev için hak iddia edemediğini düşünüyorum. Doğru mudur?
*Daha önce şiddet olayı olmuş, konu savcılığa intikal etmiş. Mahkemeye çıkmıştık. Düzeleceğimizi umarak, şikayetimi geri almıştım. Şimdi bu şikayeti kullanarak; çocuğumu kaçırmak ile ilgili tehtit edildiğimi söylediğimde , polis veya mahkeme şahit soracak mı?Ne yapmalıyım?
Bu konu ile ilgili tekrar polise şikayette bulunsam, hayatımdan endişe ettiğimi söylesem (şiddet görmeden) inandırıcı olur mu?Evden 6 ay uzaklaştırma alabilir miyim tekrar?
*Evin anahtarlarını değiştirip, kocamı evden atmayı planlıyorum. Suçlu duruma düşer miyim?Çocumu kaçırmasından korktuğum için , çocuğumla görüşmesine izin vermeyeceğim. Suçlu duruma düşer miyim?
*Benim adıma almış olduğu (çocuğumun Koç’ta okuluna devam edebilmesi için. Borcu üzerime aldığımda kurumsal bir şirkette çalışıyordum.Şu an çalışmıyorum) borç ödemelerini son derece yetersiz yapmakta. Taksit ödemeleri az olduğu için borç katlanmaya devam etmektedir…Niyeti borcun artmasını sağlayarak, gözümü korkutmak annemin evinin satışı için anneme baskı yapmamı sağlamaktır…Bu konuda ne yapabilirim?
*Borcumu ödeyemiyorum. Boşanma aşamasında eve haciz gelecektir. Eşyaların satışı sonrası kalan borç için, banka ile görüşüp taksitlendirmeyi düşünüyorum.Banka kabul edecek mi bilemiyorum.Bankanın bunun dışında ne gibi yaptırımları olabilir?
*Boşanma durumunda; 8 yaşındaki kızımın velayetini almak istiyorum. Bu arada sigortalı iş arıyorum.Boşandıktan sonra annemin evinde ikamet edeceğim. Annemin maaş ve ev kiraları ile eline toplam 1.800TL eline geçmektedir.Gerekirse tanıdık yerinde kendimi çalışır gösterip gelirim olduğunu göstereceğim.Çocuğumun velayeti konusunda zorlukla karşılaşır mıyım?.. Kocam Kurumsal bir şirkette yönetici pozisyonda ve geliri iyi…Bu nedenle çocuğun velayetini alabilir mi
*En az zararla bu evliliği nasıl sonlandırabilirim?
Saygılarımla,
Hukuki NET Güncel Haber
Konu yas2010 tarafından (16-08-2010 Saat 16:25:26 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Boşanma ile ilgili aşağıda sıraladım sorulara cevap alabilir miyim?
1-) Çocuğunuzun velayeti her ikinizde. Bir okuldan alıp diğer okula vermenizin sakıncası olacağını sanmıyorum.
2-) Evet hak iddia edemez. Çünkü ev annenizin.
3-) Çocuğunuzu niye kaçırmak istiyor ve bu konuda tehdit ediyor?
4320 sayılı Aileyi Koruma yasası gereğince savcıya gidip eşinizin sizi tehdit ettiğini ve daha önce şiddete maruz kaldığınızdan dolayı eşinizin 6 ay evden uzaklaştırılmasını talep edebilirsiniz.
4-) 4320 sayılı aileyi koruma yasası gereği 6 ay evden uzaklaştırma kararı çıkarttıktan sonra evinizin anahtarını değiştirin tabiki. Bir suç olmaz.
7-) 8 yaşındaki kızınızın velayetini siz vermedikten sonra alamaz. Ayrıca geliriniz yok diye velayeti alamazsınız diye bir kaide de yok. Kızınızın velayeti ile beraber açacağınız boşanma davasının başında kendiniz için TEDBİR NAFAKASI, kızınız için İŞTİRAK NAFAKASI, ayrıca MADDİ-MANEVİ TAZMİNAT da talep edebilirsiniz. Eşinizin yüksek geliri sebebi ile de yüksek talep edebilirsiniz. Herkesin gelir düzeyi farklı olduğu için nafakalar da farklı olur. Siz yüksek talep edin. Hakim eşinizin gelirini tespit ettirdikten sonra kararını verir ilk mahkemede. Ayrıca geçimsizliğinizi ispatlamak için şahitlere ihtiyacınız olacak. Şahitlerinizi belirleyin. ayrıca daha önce eşinizin şiddet uyguladığını kanıt olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca sizi tehdit etmesi sebebi ile 4320 sayılı Aileyi koruma yasasından dolayı evden uzaklaştırıldığını da kanıt olarak sunabilirsiniz.
Geliriniz yoksa ve avukat tutacak durumunuz yoksa adli yardım talep edebilirsiniz bulunduğunuz ilin barosundan. Bu konudaki linki okuyunuz.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Kardeşimle konuştum.. Çocuğun alınması ile tehtit edilmesi konusu şöyle;
Bildiğiniz gibi eşlerin itilaflı olma durumunda, taraflardan biri (Burada koca) cocuğunu sana göstermem diye tehdit etmiştir. Özür dileyerek söylüyorum. Burası Türkiye.. Böyle bir durumda çocuğa nasıl ulaşılabilir ki!. Hele iş inada bindiyse!
Örnek: Çocuk 6 yaşındayken, bir dövme olayı olmuştu. O zaman polise şikayet edilmişti."Şikayetini geri almazsan çocuğu alırım, göremezsin " dedi... Olay uzadı ve mahkemeye kadar gidildi. Mahkemede kızkardeşim baskı ile şikayetinden vazgeçirildi...Bu nedenle endişeliyiz.
Niyet: Hemen polise gidip tekrar uzaklaştırma çıkartmak... Önceki olayda dayak vardı. Bir günde "Polis eve yaklaşamazsın kararı çıkarttı"... Şu an sözde baskı var.. Hemen polis bu kararı tekrar verecek mi?.. Bunu bilemiyoruz..
Bizim öğrenmek istediğimiz; şikayet yaptıktan hemen sonra evin anahtarlarını değiştirmek suç mu?(Kocayı eve almamak)
..
Okul konusuna gelince; çocuğu devlet okuluna yazdırmak istiyor kardeşim. Baba buna engel olabilir mi?.. "Hayır devlet okuluna gitmesini istemiyorum ben" derse ne yapabiliriz...
Konu yas2010 tarafından (16-08-2010 Saat 19:19:23 ) de değiştirilmiştir.
1-) Eniştenizin geçmişteki tehdidi ile mi polise ya da savcıya şikayet yapacaksınız?
2-) Boşanma davası açan taraf ayrı yaşama hakkına sahiptir. Suç değildir.
Okul konusunda bir şey diyemiyorum. Anne-baba arasında okul konusunda anlaşamamazlıklarda kanuni olarak bir şey olduğunu sanmıyorum. Varsa hukukçularımız yazsınlar lütfen.
1-) Hayır... Şu anda kızkardeşim yanımda.. KKTC'de.. Buraya tatil amaçlı gelmişti. Burada bile tartışma esnasında tehtit etti..Kardeşimde korktu. Şimdi Türkiye'ye dönecek. Bu nedenle endişeliyiz...Geçmişteki suç duyurusunu ispat konusu ederek, polise tekrar başvurmayı düşünüyoruz.
yas2010 rumuzlu üyeden alıntı
1-) Hayır... Şu anda kızkardeşim yanımda.. KKTC'de.. Buraya tatil amaçlı gelmişti. Burada bile tartışma esnasında tehtit etti..Kardeşimde korktu. Şimdi Türkiye'ye dönecek. Bu nedenle endişeliyiz...Geçmişteki suç duyurusunu ispat konusu ederek, polise tekrar başvurmayı düşünüyoruz.
Anladım. bu tehditi sizde duyduğunuza göre şahitlik yaparsanız sorun yok. Türkiye'ye dönünce ilk işi direkt savcıya gitmek olsun. Savcıya diyecek ki, eşim beni şöyle şöyle tehdit ediyor. Daha önce de bu konuda şikayetim olmuştu. Sonra geri almıştım ama şu an çok korkuyorum. Çünkü yine sürekli beni tehdit ediyor. 4320 sayılı Aileyi koruma yasası gereği eşimin 6 ay evden uzaklaştırılmasını ve kızım ve kendim için tedbir nafakası talep ediyorum desin. Sizde kardeşinize destek çıkıp savcıya beraber gidin derim. En azından bu tehditi duyduğunuzu ve kardeşinizin çok korktuğunu söylersiniz.
Rica ederim.
Eğer vaktiniz varsa forumu geriye doğru okuyunuz. Geriye doğru okudukça Medeni kanunla ilgili bilgileri okursunuz ve kardeşinize daha bilgili bir şekilde yardımcı olursunuz.
Bu ana sayfadaki sabit konuları da muhakkak okuyun. Çünkü onları site hukukçularımız yazdılar.
bu site sorulara cevap yazmak için hazırlandıysa peki neden istediğiniz sorulara cevap veriyorsunuz istemediginiz sorulara cevap vermiyorsunuz 2 defa...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku