Merhabalar ;

Yaşadığım site, üç parselde bulunan 4 bloktan oluşmuştur..
ADA PAFTA PARSEL ANA TAŞINMAZ BLOK YAPILAR
1840 50 246 A Blok 1
1840 50 247 B Blok 1
1840 50 250 C Blok 1
1840 50 250 D Blok 1
Müteahit firma, eski kanuna göre düzenlenmiş yönetim planı'nını, 5711sayılı KMK kanuna uygun düzenlemeyip, geçici yönetim kurarak 3 yıl boyunca yönetti. Genel kurula giderek , ada temsilciler heyeti seçmek ve yönetimi devralmak istedik fakat yönetim planı buna uygun değildi. Bu durumda tekrar genel kurul'a giderek yönetim planı'nı değiştirmek istedik bu süreçte sitenin bağımsız ve ortak alanlarının imar planınında Kamu'ya Cami alanı ve yeşil alan olarak terk olduğunu gördük. Bu imar planına göre 246 ve 247 parseller ile 250 parsel arasına Yeşil alan ve cami alanı kamuya terk parsellleri giriyordu. 5711sayılı kanun 9 . Bölüm ve TOPLU YAPILARDA KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI
TESİSİNE DAİR YÖNETMELİK in 5 maddesi 4. fıkrasına göre A-B blok ile C-D blok arasındaki parsellerde sınır oluşmadığı için Toplu yapı hükmü oluşamayacağını düşünüyoruz. Toplu Yapı yönetim planı uygulayıp , uygulayamayacağımız
ve site yönetiminin, geçici yönetimden oluşturacağımız yeni yönetime mevcut şartlarda nasıl devir edilebileceği hükümlerini aydınlatırsanız sevinirim

Enver ADALI