Merhaba.

2005 senesinde aldığım aracı,aldığım galeriye galeride çalışan muameleci arkadaşa 7 ay senet ile sattım.ne var ki paramı bile zor aldım.benim 7 ay senet ile parasını bile sağlık problemlerimin olduğu döneme denk gelip acil paraya ihtiyacım olduğum zamanlardı ki noterden satış sözleşmesi yapmadan aracı muameleciye sattıktan bir ay sonra ( üstüne basaba söylemem rağmen ,alacak vatandaşa ancak noter satışını yapıp satabilirsin dememe rağmen ) aracın kaza yaptığını eve gelen mahkeme kararı ile öğrendim.Ruhsat ise hala üzerimde ,vergi borçları trafik cezaları v.b borçlar ve kazaya uğrayan aracın açmış olduğu dava sonucu gecen hafta evime hacie geldiler.

Aracımın kaskosu açılan dava sonucu karşı tarafın zararı olan belli bir kısmı ödemiş,sigorta kapsamın da benim aracın kaskosundan 750 tl borç kalmış.diğer kalan borç için ise de 7800 tl lik borç için bana hacize geldiler.

Nasıl bir yol izleyebilirim.

Ben şahsım adıma aracımla kaza yapan vatandaşı öncelikle dedektif gibi araştırma yapıp evini kendisini buldum.ne var ki tüm iyi niyetlerime rağmen ve bununla kalmayıp karşı sigorta şirketinin avukatının yanına kadar götürmeyi konuşturmayı başardım.

ve görüşme sonunda avukatın aracımı çarpan bu vatandaşın sigortasına haciz koyduğunu öğrendim ve sevindim bu para benden cıkmayacak diye.fakat bu arkadaş i ay orda 3 ay burda çalışan bir tip.sonunda bana haciz yolladı.

daha sonra arcı bulmaya çalıştım arac kimdedir ne dir e değildir ne haldedir diye.
yine dedektif gibi aramalarım sonunda aracın kimde olduğunu buldum.bu arkadaşta ne vergi ödemiş diğer aracımı çarpan arkadaş gibi ne başka bi şey.

Ben bu parayı ödeyecek güzte değilim ve hapis cezamın olabileceğini söylüyorlar.

Ben aracımı çarpan arkadaşı ve diğer şu andaki sahibini nasıl bir yol izleyip kendilerinden mağduriyetimi giderebilirim.hakikaten ne uykumu kaldı ne sağlığımız bu olay için.

Aklımda şöyle bir fikir var ben bu insanların 1.dereceden emekli akrabalarının maaşlarına el koydurabilirmiyim.

yahut benim haklarım nelerdir.

umarım açık bir şekilde izah edebilmişimdir.

kısaca aracı aldığım galeriye geri satıyorum aracı alan kaza yapıyor ve bana arcın satıldı gel satışını ver denmiyor defalarca aracı satılmı demem rağmen.Ruhsatı hala üzerimde ve kazadan kaynaklanan borçlarda bana haciz olarak geri döndü ne yapmam gerek ben bu innlardan maddi manevi nasış mağdriyetimi giderebilirm.

saygılarımla