Değerli hukuk'çu arkadaşlar saygılarımla sizlere sorumu yöneltmek istiyorum;
Yaklaşık 4 yıl önce Kayınpederimin bir bankadan 50.000 TL tüketici kredisi kullanması sırasında kefil olmak gafletinde bulundum, banka kerdiyi verirken 1 evi ipotek altına aldı ancak taksitlerin ödenmemesi sonucu 2 yıldır maaşımdan 425.00 tl kesilmekteydi.2009 aralık ayında ipotekli olan ev icra dairesi tarafından satıldı.Maalesef 7 ay geçmesine rağmen halen maaşımdan haciz ile para kesilmesi devam ediyor banka avukatı bey ile görüşmelerimde icra dairesine paranın gelmediğini söylüyordu geçtiğimiz hafta içinde paranın yattığını bankadan öğrendim ve icranın durdurulması için bankaya görüşmeye gittim banka'dan krediyi kullandıran kişi ara ara yapılan ödemeler sonrasında icra dairesine 49.000 tl alacak bildirmiş fakat ev 57.000 tl ye satılamasına rağmen bu kadar meblayı tahsil ettiği için borcu kapatmadığından son 7 aydır yapılan kesintilerinde şahsıma geri ödenmeyeceğini ( icra masrafları,avukatlık masrafları vs. ) dahil edildiğinden dolayı, dahada beni hayrete düşüren son sözleri oldu, kayınpederime kefil olmuştum evet kayınpederimin oğluna aynı bankada kefaletinin olduğunu ve 2500 tl kadar bir borcunun bulunduğunu ve bu borcunda benim geri almak umudunu taşıdığım fazladan kesilen paradan kesildiğini söyledi.
Sayın Hukukçu arkadaşlarım,maddi açıdan borçlu bir hayat sürmekte iken bu son başıma gelenler beni fazlasıyla üzmektedir yazmış olduğum hususlarda,herhangi bir hukuksuzluk varmıdır? görüşlerinizi bekliyorum, hepinize çalışma hayatınızda başarılar dilerim, sağlıcakla kalınız.