Merhaba,
Araç kiralama ile oldukça çok konu var. Ancak benim almak istediğim cevabı bulamadığımdan(gözümden kaçmış olabilir) konu açma gereksinimi duydum.

Geçtiğimiz günlerde bir araç kiralama şirketinden 2 günlüğüne Doblo Safeline 2010 model araç kiraladım. Aracı kiralarken imza attığım sözleşmeyi pek okuma fırsatım olmadı. Çünkü biraz acelemiz vardı ve hemen çıkmamız gerekiyordu.
Aracı kiralarken hiç bir senede imza falan atmadım. Özellikle belirttim senet imzalamam diye. Adamlarda kabul etti.
Aracı teslim etmeden 1 gün önce eve dönerken sokak arasında bir tane araç beni sıkıştırdı ve arabaya girmemek için direksiyonu kırdım kaldırıma sürttüm.
Başta tekerlekler sürtmüştür diyip pek umursamadım. Sonradan eve geldiğimde tampon kısmında küçük bir göçük olduğunu gördüm.

Arabayı teslim ettiğimde bana 500TL ödemem gerektiğini söylediler. Bu kazayı kasko karşılamıyor. Arabada rent a car kaskosu mevcut. Kaskoda, %2'ye kadar oluşan zararları şahsın ödediğini, %2'den fazla oluşan zararları kaskonun karşıladığını söylüyor.

Arabanın kasko poliçesinin bütün sayfalarının fotokopisini istedim. Adam vermedi ve üstüne üstlük öldürmekle tehtid etmeye başladı.
Çok zor bir durumda kaldım. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?