merhaba,
eşimle yalaşık 13 aydan beri ayrı yaşıyorum. yine yaklaşık 8-9 aylık çekişmeli boşanma davası sürecindeyiz. eşim dava dilekçesinde 2006 yılında şiddet görerek kulak zarının patladığını iddia etmekte ve bu iddiasını da muayene görduğu hastahanenin vermiş olduğu reçete ile belgelemktedir. yine 2007 yılında aynı hastahanenin tarih ve protokol numarasını belge olarak gösterip şiddet gördüğünü ve dizinden menüsküs oluştuğunu iddia etmektedir. bende iddialarının yersiz ve düzmece olduğunu, gösterilen tarih ve protokol numaralarının gerçek anlamda belge olamayacağını, varsa böyle bir şeyin aslı hastahane kayıtlarının istemesini, hastahane kayıtlarının istenmesi halinde davalı ve karşı davacının şiddet gördüğüne dair doktor şerhinin kayıtlarda olması ve hastahane veya doktor tarafından emniyet birimlerine veya adli birimlere suç duyurusu ve bildirimde bulunulup bulunulmadığının araştırılmasını talep ettim. ancak 5. duruşmaya girdik bir sonraki duruşma 26 ekime ertelenmesine rağmen bu güne kadar talebim hakim tarafından karşılanmadı. her fırsatta da dile getiriyorum ama hakim bişey diyemiyor, suskunlukla veya konuyu değiştirerek geçiştirmeye çalışıyor. buna göre benim sorum bu;
bu durumda hastahane muayene tarih ve protokol numaraları delil olarak kabul edilebilir mi?
hakim benim talebimi dikkate alır mı?
iddialarını çörütmem için talebimin mutlaka dikkate alınmasını nasıl sağlayabilirim?

not:
ifadelerimde eşimin kulak zarının patlamadığını, çok kötü derecede iltihaplandığını, sadece gösterdiği tarih değil bu konuda bir kaç kez aynı şikayetle aynı hastahaneye gittiğimizi benim talebim üzerine hastahane kayıtları istenirse konunun anlaşılacağını belirttim ayrıca kulak zarı iltihaplanması da eşimin ihmalkarlığından kaynaklandığını belirttim. sebebini de kulağını sürekli örgü şişi veya tokayla, kurdanla karıştırdığını ve dolayısıyla enfeksiyona maruz bıraktığını yazdım. dizinden de memurluk görevi gereği sürekli oturma sonucu dizinde menüsküs incelmesi oluştuğunu, bu konuda doktorların önerdiği egzersizleri yapmadığı için rahatsızlığının artığını yazdım. talebim üzerine hastahane kayıtları istenirse anlattıklarımın doğruluğu ortaya çıkar.
hakim talebimi dikkate almadan eşimin iddialarını ciddiye alır mı? bu konuda eşime şiddet uyguladığıma kanaat edebilir mi?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.