Arkadasmar merhaba,
kısa olarak anlatmaya çalışayım.
2003 yılında açmış olduğum boşanma davası 2005 yılında red edildi, 2006 da yargıtay da onadı.
şimdi, 2007 yılında karşı tarafın bana açtığı boşanma davası 09 Haziran 2010 tarihinde hakim boşanmayı verdi.
(bu süreye kadar dava açan karşı taraf 1 defa bile olsun duruşmalara katılmamıştır, tam duruşma günü saati mazeret fax ı çekerek süre isteyerek bu kadar uzamasına neden olmuştur)
Neyse konuya devam edeyim;
09 hazıran da Hakim boşanmaya karar verdi, 21 haziran da gerekçeli karar yazıldı
Ben gidip hızlı olsun diye APS ile gerekçeli kararı karşı tarafa ulaştırdım.
Fakat KArşı tarafın avukatı (hem avukat hemde davacı adres degistirmisler) ofisini başka bir adrese taşımıs, adliye kalemi de BARO sistemindeki adrese gönderi yaptıgı için adreste bulunamayarak tebligat geri geldi,
KArşı tarafın avukatının yeni ofisine tekrar tebligat yaptırdık,
bu defa da postacı ofiste kimsenin olmadıgını ve 21. madde ye göre işlem yapmış
YANİ;
08 temmuz da kapıya gelindi kapı da kimse çıkmadı, en yakın komsusuna tebligatı olduguna ve muhtara bırakılacagına dair sözlü bilgi verildi, komsunun adı soyadı tebligata yazıldı ama imzadan imtina ettigi için imzalatılamadı. Postacı avukatın kapısına tebligatı olduguna dair bilgi kağıdı yapıştırdı ve Postacı evrakı muhtara götürüp teslim etti, ve Karsı tarafın avukatı da muhtarlıktan tebligatı teslim almıştır (arastırdım)
Not: posta kurumu postacılara kaşe şeklinde kalıp yazılar vermiş, yani evde yapıda kimse yoksa "kapıda kimse bulunamamıştır" ve " komsusuna bilgi verilmiştir" şeklinde hazır kalıp kaşeler vermiş ve postacı da bu kaşeleri tebligat üzerine vurmuştur, yani kalem ile yazı ile yazmamıştır.
Netice de, Postacı ile görüştüm ben herşeyi usulüne göre yaptım kurumun bize verdigi kaşeleri kullandım bunların dışında zaten bişey yapamam dedi
08 temmuz da usulüne uygun olarak yapılan tebligat 22 temmuz da 15 günlük süre doldu. ben adliye ye gittigim de, ise adliye kalem şefi bana TEBLİGAT IN USULSUZ YAPILDIGINI SÖYLEDİ....
ya bunu anlamıyorum,
hem davayı açan taraf karşı taraf hem açtıgı davaya 1 defa bile olsun gelmiyor, hem karsı tarafın avukatı adresini degistiriyor BARO ya bildirmiyor, 3 defa (her biri 15 gün den) tebligat göndermemize ragmen, ki en son tebligat bizce usulüne uygun
çünkü hem postacıyı buldum onunla konustum hem muhtarala konustum geldi aldı dedi
şimdi neden bu tebligat kabul edilmiyor anlamakta zorlanıyorum
lutfen bu konuda bana yardımcı olurmusunuz
Not: dün kalem deki şef ile konustugumda;
sizin dosyanızı biliyorum sanırım hakim de dosyanızı biliyor (ne kadar sıkıntılar cektigimi)
gelin hakim ile bi konusun bu sekilde kabul edebilir de diye bilgi verdi
çünkü karşı taraf 1 dava acık sonrasında çekilmis bi kenara adresini degistirmis ne baro ya ne mahkemeye bildirmemis bu kadar sorumsuzluk karsısında çaresizim
Mahalle muhtarları tebligat alan şahıslara imza attırıyor o belgeyi mahkeme kanalı ile isteyebilirsiniz.
Davaya katılan taraflar adresleri değiştiğinde bildirmek zorundadır bildirmezlerse Tebligat Kanunu 35 uyarınca bilinen adreslerine yapılan tebliğ ellerine ulaşmasa da geçerli olur. Aynı hüküm avukatlar için de geçerlidir. Baroca bildirilen adrese Tebligat Kanunu 35 uygulanabilir.
Mahalle muhtarları tebligat alan şahıslara imza attırıyor o belgeyi mahkeme kanalı ile isteyebilirsiniz.
Davaya katılan taraflar adresleri değiştiğinde bildirmek zorundadır bildirmezlerse Tebligat Kanunu 35 uyarınca bilinen adreslerine yapılan tebliğ ellerine ulaşmasa da geçerli olur. Aynı hüküm avukatlar için de geçerlidir. Baroca bildirilen adrese Tebligat Kanunu 35 uygulanabilir.
Oguz bey öncelik le teşekkür ederim yanıtınız için;
fakat
Maalesef muhtarlar kendilerine gelen evrakı imza karşılıgı vermiyorlar,
çünkü aradım muhtarı evrak bende yok evrak yoksa teslim almışlardır diyor, postacı ise ben kendi elleirmle muhtara teslim ettim diyor, yani tebligatı olan kişi muhtarlıga gidiyor hiçbir şekilde imza vb... işlem yapmadan zarfını alıyor çekip gidiyor....
21 haziran da gerekçeli karar yazıldı, davacının avukatına aynı gün baronun sisteminde kayıtlı olan adresine APS li olarak tebligat çıkartıldı. 05 temmuzda adliye ye gittigim de, davacı tebligat adresinden taşındıgı için teblig edilememiştir diye dosya ya geri geldi, taşındıgı yeri tespit edip yeni adresine de 08 temmuz da APS ile tebligat yaptık, 22 temmuz da 15 günü doldugu için dün gittim, Hakim tebligat usulsuz demiş kalemdeki şefe
şimdi benim avukatım diyor ki;
ilk olarak 15 gün lük tebligat süresi dolmuş olsa bile hakim kendini garantiye almak için 1 hafta daha bekler, ancak 1 hafta sonra karara şerh koyar
kaldı ki bizim tebligatımız da usulsuz yapılmış durumda, her halukar da biz 1 haftayı daha bekleyelim 27 temmuz da hakim e gider rica ederiz bu şekilde kabul et diye, çünkü kendisini garantiye aldıgı 1 hafta da geçmiş olur böyle ce
BURADA ANLAMADIGIM ŞEY;
YA MADEM HAKİM LER KENDİLERİNİ GARANTİYE ALMAYI DÜŞÜNEREK 15 GÜNLÜK SÜREDEN SONRA BİRDE KENDİLERİ 1 HAFTA KOYUYORLAR
O ZAMAN KANUNDAKİ 15 GÜNÜ KİM TAKIYOR !!!!
Hakimlerin kendini güvenceye alma gibi bir sorunları olduğunu sanmıyorum. Temyiz dilekçesi illa direk yargılama yapılan mahkemeye verilmeyebilir, taraflardan biri başka bir yer mahkemesinden de temyiz dilekçesi verebilir. Bu da bir süre daha beklemeyi gerektiriri. 15 günün sonunda mahkeme kesinleşme yaptı diyelim bir kaç gün sonra başka bir adliyeden süresinde verilen temyiz dilekçesinin posta yolu ile geldiğinde ne yapılacak? Bu gibi ihtimalleri göz önüne alarak bir haftadan daha fazla beklemek gerekir kanaatindeyim ben.
Allah(cc) şükürler olsun ki
nihayet 10 yıldır süren sıkıntılarım dün (28/07/2010) itibariyle bitti.
karşı tarafın avukatı ile görüştük
kendisine avukatlık ücretini (davayı kaybettigim icin) ödemeyi ve birikmis nafaka ödeme yapacagımı söyedim, ve dün adliye de buluştuk. Ben kendisine ödemeleri yaptım
oda, temyiz dahil bütün hak ve alacaklarından feragat ediyoruz diye yazdı ve dosyaya koydu.
bugün de şerh düşülmüş gerekçeli karar Nüfus müdürlüğü ne gönderilecek
sanırım yarın da nüfus müdürlüğü ne gidip kimliğimi değiştirebilceğim.
Allah ım sana şükürler olsun.
Darısı sıkıntı çeken arkadaşların başına inşallah.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku