Öncelikle herkese iyi günler.
Ben farkında olmadan biraz karışık durumda bir evi aldım şimdi bu durum için sizlerin bilgisine danışmak istiyorum. Hukukçu olmadığım için kendi tarzımla anlatmaya çalışacağım şimdiden yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Durum şu:
A bankasında 40000 lira ipoteği olan bir evi almak için B bankasına gittim ve konut kredisi talebinde bulundum. Kredim onaylandı ve B bankası çektiğim kredinin 40000 lirasını A bankasına göndererek ordaki ipoteği kapattı. (bu Durumdan eminim her iki bankadan da defalarca teyit ettim)
Aldığım ev sadece krediyi çekmiş olduğum B bankası tarafından ipotekli durumda şu anda.
Şimdi işin karışık olan kısmı şu: Ben evi Ayşe Hanımdan aldım. Ayşe hanımın kocası, Ayşe Hanıma vekalet vermiş ve yurtdışına çıkmış. Ayşe Hanım da bu durumu fırsat bilerek zaten arasının kötü olduğu kocasından sözlü izin almadan evi bana satmış. ben evi aldıktan bikaç hafta sonra ayşe hanımın kocası beni arıyarak "sen o evi nasıl aldın benim imzam olmadan ipotek kalkmaz ev satılamaz seni de karımı da dava edecem sen madur olacaksın" diyerek aklı sıra beni uyardı.
şimdi böyle bi durumda bu adam dava açarsa nasıl sonuçlanması beklenir ve ben arası bozuk olan bi çift yüzünden madur durumda kalır mıyım??