İyi çalışmalar.
Ben maddi imkansızlıklardan dolayı ailemin yanında kalmaktayım. Ev, içindeki eşyalar, faturalar babamın adına kayıtlı ve benim evde hiçbirseyim yok.
17.07.2010 tarihinde yani geçen cumartesi ailemin evine haciz geldi haciz yapıldıgı esnada evdeydim durumumu icra memuruna anlattım ve icra memuru tutanaga; borcu kabul ettiğimi ancak işsiz oldugum için ödeyemediğimi, eşyaların bana ait olmadıgını, borcum oldugu için ailemle kaldıgımı, eşyaların faturasını en yakın zamanda dosyama ekleyecegimi yazdı.

Bu tutanak istihkak iddiası sayılırmı? Eger sayılırsa normalde "istihkak iddiasına karsı alacaklı kişi 3 gün içinde itiraz etmek zorundaymış itiraz etmezse istihkak iddiasını kabul etmiş sayılırmış" bu durum benim dosyam için geçerlimi ve bugün 21.07.2010 tarihine kadar itiraz edilmedi yani bugün adliye kapanana kadar oradaydım ve itiraz ile ilgili dilekçe dosyada yoktu bu durumda onlar istihkak iddiasını kabul etmişmi sayıldılar?

Ayrıca bugün ne olur ne olmaz diye istihkak iddiasında bulunmaya icra dairesine gittim ama avukat ayın 17 sinde size gelindi bugün ayın 21 i yani dün itibari ile istihkak davası açma hakkın bitti 3 gün içinde başvurman gerekiyordu ama bugün dördüncü gün geçmiş olsun bugün yarın gelir size yediemin olarak bırakılan eşyaları alırız dedi. Ben üç iş günümü yoksa 3 günmü diye sordum 3 gün dedi cumartesi günü haciz yapılmıştı cumartesi-pazar-pazartesi diye hesapladı sonra günün geçmiş dedi.Eger 3 iş günü ise bugün istihkak iddiasında bulundum cumartesi geldikler iş günü pazartesi başladı yani bugün çarşamba üçüncü gün ve iddiam geçerli sayılır.

Bugun genede ben icra dairesine gidip istihkak iddiasında bulundum "esyalar bana ait degil babama ait deyip ekte eşyalara ait faturaları, elektrik-su faturasını ve bina aidat makbuzunu sundum.

Üsttekiler işigında benim durumum nedir? İlk pargrafla ikinci paragraf çelişiyor avukatın dediği dogrumudur istihkak iddiasında bulunamamıyım. Yada ilk pargraftaki denilen gibi benim iddiamı suanda kabul etmişmi sayılyorlar?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...