Merhaba,
2008 Nisan ayinda kardesimin esinin 36000 tl zimmet davasi nedeniyle kendisine emekli ikramiyem olan 30 milyar para verdim. Ancak senet falan yapilmadi. Ne de olsa kardesti ve guven sozkonusuydu. 25OOO kredi çekip bunun 15000ini bana iade etti. 6000'ini diger borçlu oldugu kisiye verdi. 4000 ise isten çikarildigi için masraflarina harcadi. Arabasini satti, 16 milyara bana borcunu odemek yerine, çektigi kredisinin birkismini kapatti. Bir ay hapis sonrasinda yargilandi ve cezayi erteleme aldi.Mahkemede parayi benden aldigini beyan etmisti. Ancak bana olan 15000 TL borcunu 2,5 yildir odemedi. Kardesimin gorevlendirilmesiyle fransaya gitti.simdi odeyebilecek gucu olmasina ragmen halen odemiyor. Kendisine borcunu odemesi gerektigini yoksa mahkemelik olacagimizi , yargilanmasi sirasinda parayi benden aldigini ikrar ettigini soyledigimde, bana " ben kredi çekip borçlarimi yatirdim " diye de beyan verdim dedi. Bu durumda ne yapabilirim?
Mahkemeye versem ispat etme durumum nedir? Icra yoluyla parami geri alabilir miyim? Fransada yasayan birine dava açma sansim nedir?( turk konsoloslugu adina calisiyor ve adresi belli) Yanitlarsaniz çok sevinirim, tesekkurler.