Efendim iyi geceler;

Babam ve amcmın ortak olduğu Limited şirkette bir dönem çalıştım, işyerini kapattılar ancak henüz bir tasfiye işlemi başlatılmadı, oların durumları karışık.

Esas sorun şuan o şirketin borçları yüzünden alacaklılar beni sıkıştırıyor, hepsine iyi niyet ile yaklaşıyor ve bu borçları zamanla ödeyeceğimi söylüyorum ancak;

1- hammaddeciye ödenmeyen çekleri geri almak suretiyle borç senedi imzaladım kendi adıma,
2- fasoncuya da 1 yıl evvel işyerinde çıkan tartışmayı yatıştırmak adına bir kaç ay sonra müşteri çekleriyle değiştirmek üzere senet imzaladım, şirket kaşesi üzerine yetkisiz imza attım, senetlerin vadesi gecti ama bize senetlerle ilgili takip ilamları gelmedi.

Hammaddeci çeklerinizi ödemediniz senetleri de ödemiyorsunuz hakkınızda nitelikli dolandırıcılıktan dava açıp sizi hapse attıracağım diyor.

Fasoncuda bir tane de şirketin kendi çeki var, icra dairesinde babam Taahhüt etti ödemedi "Taahhüdü İhlal Suçu"ndan 3 ay hapis cezası ile tazyik olundu, çekin arkasında benimde cirom var. Bu kişi de 15 gün içinde paranın tamamını ödemezsen babanı da seni de yakalatıp hapse attıracağım diyor.

şuan bir işyeri açacağım ancak oluşan güvensizliklerden dolayı her iki taraf da şahsi malvarlığım olabilecek tüm maddi varlıklara (taşıt, demirbaş, gayrimenkul gibi) bir tedbir koydurma hatta hatta hacizettirme eğilimine gidecekler bundan eminim.

Size sorum şu, ben babamın adına olan bu borçları samimiyetle, ödeyeceğimi söylüyorum zaten; ancak ticaret yapmam lazım, kendimden başka kimse de kalmadı ki üzerinden ticaret yapayım... ama alacaklıların verdiği müddet içinde bu borçları ödeyemeyeceğim zaman ihtiyacım var, bu yüzden ciddi anlamda bir meslektaşınızdan hukuki danışmanlık hizmeti almalı mıyım? Yani bir çıkar yolu var mıdır hukuken? Yoksa alsam da "kurtuluşum yok" deyip bir an önce -abiyane tabir ile: tası tarağı toplayıp- çekip gitmeli miyim?

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.