Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin. Bir konu hakkında hukuki forumlardan yardım almak istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde internet üzerinden bir bilgisayar aldım. Fiyatı 400 tl. Ticaret sitesinin işleyişine göre ben ödemem gereken tutarı sitenin para havuzuna aktardım. Satıcı bana ürünü kargoladı. Ve ürün eksik çıktı. Eksiği tamamlaması için siteye bildirim yaptım lakin bana hakaret içeren mesajlar attı. Size söyleyeyim. "Lanet olsun senin gibi adama. Aptal adam vs vs.." hepsi kayıtlarda duruyor.

Bu kişi daha öncedende profilindeki yorumlara baktıgımızda bu suçu bir kez daha işlemiş. Siteyi kullanarak insanları dolandırıyor. Bende bu kişiyi dava etmek istiyorum. Sitenin kuralı gereği eksik çıkan ürünün kargo bedelini alıı öder. Eğer kabul etmesse kargoları öder kendi zarar girer diyerek iyiniyeti suistimal etme durumu söz konusu.

Bu kişiyi yazışma logları ve siteden istenilmesi gereken gerçek adres ve eksik ürünleri bile bile ilandakinden farklı bir şekilde alıcıyı kandırmaya calısarak yollayan bu kişiye ait prfil bilgileri ikametgah bilgileri var.

Şimdi durum bu noktada iki seçenekli;
1. Kişinin satış öncesi hakaret içeren mesajları. Ben müşteriyim kendisi ticaret yapan birisi ve bendne önce bir kaç kişiyi bu şekilde kandırmış. Bundan suç alırmı?
2. Kişinin suçu bir nevi sanal dolandırma yöntemine giriyor bu hususta bilir kişiden aldıgım bilgiye göre 5 yıla kadar hapis cezası uygulanabilirmiş.
3. Karşı tarafa haliyle bende hakaret mesajı yolladım yalan konusmak istemem. Bunu elinde koz oalrak tutabilirmi ve bu işten kim daha zararlı çıkar.

Sonuç olarak karşılıklı hakaret mesajı oldu ve ben ek olarak dolandırıldıgımı kandırılmaya calıstıgımı site yönetimindende bilgi alarak vuruglamak istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim. Bana rehber olabileek biri inşallah vardır.